Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Rokotuspiikkiä pistetään potilaan käsivarteen.

UUTINEN / 07.11.2023

Kuntakeskuksissa on vielä rokotusaikoja – influenssa- ja koronarokotuksiin lisätään tarvittaessa aikoja

Influenssa- ja koronarokotteita annetaan Kanta-Hämeessä 13. marraskuuta alkaen. Rokotusajanvaraus aukesi sähköisesti kaksi viikkoa sitten ja puhelimitse viikko sitten. Rokotukset aloitetaan marraskuun puolivälissä THL:n ohjeistuksen mukaisesti. 

Influenssa- ja koronarokotusten ajanvaraus on saanut kantahämäläiset aktiivisesti liikkeelle. Paikoin rokotusajat on varattu loppuun. Puhelinajanvaraus on paikoin ruuhkautunut ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useamman päivän. 

Hämeenlinnassa Viipurintien ja Jukolan terveysasemilla on hyvin aikoja jäljellä. Myös Forssassa ja Riihimäellä on edelleen aikoja vapaana. Pienillä terveysasemilla rokotusajat ovat voineet loppua. Esimerkiksi Hauholla ja Kalvolassa asuvat voivat varata ajan isommasta terveyskeskuksesta. 

Aikojen riittävyyttä seurataan ja niitä lisätään tarvittaessa – myös sähköiseen ajanvaraukseen, joten varaustilannetta kannattaa käydä katsomassa uudelleen. 

Rokotuksia voi saada ilman ajanvarausta Forssassa kahtena lauantaina. Rokotuksia annetaan Forssan pääterveysasemalla lauantaina 18.11. ja lauantaina 2.12. kello 9–15.

Asukkaiden toivotaan ottavan rokotukset ensisijaisesti oman kunnan toimipisteissä, koska rokotteet on jaettu asukasluvun mukaan. Näin ollen esimerkiksi Forssan rokotuspäiviin ei kannata tulla muualta maakunnasta.

Lue lisää: Katso kuntakuntaiset ajanvarausohjeet