Influenssa- ja koronarokotukset 2023

Influenssa- ja koronarokotukset 2023

Kanta-Hämeeseen saadaan uusi erä influenssa- ja koronarokotteita marras-joulukuun vaihteessa. Nyt ajanvaraus on avattu uudelleen. Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Katso tarkemmat ohjeet alta valitsemalla asuinalueesi.

Ajanvaraus on jo auki Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa aikoja voi varata sähköisesti ja puhelimitse. Riihimäen seudulla aikoja voi varata soittamalla. Hattulassa toimii puhelinajavaraus.

Forssan seudun sähköinen ajanvaraus on avattu vain influenssarokotuksiin. Kun koronarokotteet saadaan Forssaan, voidaan ajanvaraus avata koronarokotuksiinkin. Eli uusia aikoja koronarokotuksiin pääsee varaamaan viikolla 49 sähköisesti ja puhelimitse. 

Lisäksi Forssassa järjestetään walk in -rokotus lauantaina 2. joulukuuta kello 9-15. Silloin influenssa- ja koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Forssan pääterveysasemalla (Urheilukentänkatu 2). Tämä rokotusmahdollisuus koskee vain Forssan seudun asukkaita.

Rokotusten ajanvaraus ruuhkautui lokakuun lopussa. Takaisinsoittojonot on saatu purettua pääosin. Jonoa on yhä Hämeenlinnassa. Takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti - asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. Puhelinjonossa odottavat tulevat saamaan rokotteensa. 

Rokotuksia annetaan terveysasemilla ja neuvoloissa sekä erikseen ilmoitettuina rokotuspäivinä. Rokotuksen voi saada myös oman vastaanottokäynnin yhteydessä. Katso tarkemmat ohjeet alta valitsemalla asuinalueesi.

Perhekeskuksen asiakkaat saavat rokotteet omalta terveydenhoitajaltaan neuvolasta tai koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta. 65 vuotta täyttäneet ja aikuiset riskiryhmäläiset rokotetaan terveysasemalla.

Kotihoito rokottaa säännöllisen kotihoidon piirissä olevat omaishoidettavat ikäihmiset syksyllä. Samalla käynnillä voidaan rokottaa rokotukseen oikeutettu omaishoitaja. Muut kuin säännöllisen kotihoidon palvelun piirissä olevat omaishoidettavat ikäihmiset ja heidän omaishoitajansa sekä kotihoidon palveluseteliasiakkaat rokotetaan pääsääntöisesti kuntien yleisissä joukkorokotuksissa. Jos omaishoidettava tai palveluseteliasiakas ei kykene terveydentilansa vuoksi osallistumaan joukkorokotukseen, vaan tarvitsee kotikäynnin, asiasta voi olla yhteydessä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Rokotukseen oikeutettu omaishoitaja voidaan tällöin rokottaa samalla käynnillä.

Palveluasumisen asukkaiden rokottamisesta voi kysyä omasta hoitavasta yksiköstä ja työntekijöiltä. Oma Häme tekee yhteistyötä yksityisten palveluntuottajien kanssa asukkaiden ja asiakkaiden rokottamiseksi. Rokotteiden riittävyyden vuoksi hyvinvointialue ei rokota kuin oman maakunnan asukkaita. 

Rokotusajan peruminen

Voit perua rokotusajan terveysaseman, tiimin tai oman hoitajan kautta soittamalla ajanvarauspuhelimeen ja valitsemalla "ajan peruutus".

Ohjeet seutukunnittain

Sähköinen ajanvaraus on osoitteessa forssa.terveytesi.fi Jos olet oikeutettu useampaan maksuttomaan rokotteeseen, saat ne samalla ajanvarauksella. Influenssarokotteen voi saada myös vastaanottokäynnin yhteydessä.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoittonumerossa 03 4191 4191.  Soitamme sinulle takaisin noin viikon sisällä. Huom! Puhelinajanvaraus ei ole tällä hetkellä käytössä, se avataan uudelleen viikolla 49. 

Sähköisesti ajan voi varata tällä hetkellä vain influenssarokotukseen. Koronarokotteita ei ole vielä saatu Forssaan. Sähköinen ajanvaraus koronarokotuksiin avautuu viikolla 49.

Aikuisten ajanvarauksettomat rokotuspäivät ovat 18.11.2023 ja 2.12.2023 klo 9–15 Forssan pääterveysasemalla (Urheilukentänkatu 2).

Alle 7-vuotiaiden rokotukset toteutuvat vain ajanvarauksella. Ajan voit varata omasta neuvolastasi tai sähköisesti osoitteesta forssa.terveytesi.fi. Neuvolassa voidaan rokottaa koko perhe samalla käynnillä.

Influenssa- ja koronarokotukset annetaan viikolla 46 eli 13.11.-17.11.2023 Parolan terveysasemalla, neuvolan tiloissa, johon on oma sisäänkäynti. Rokotukset toteutetaan ajanvarausajalla.

Sähköinen ajanvaraus on osoitteessa hattula.terveytesi.fi   
Kirjoitathan lisätietokenttään, mitä rokotteita toivot rokotettavan.

Ajan voi perua soittamalla rokotusten ajanvarauspuhelimeen p. 050 4166259
 
Hattulan ajanvarauspuhelin on p. 050 4166259. Numerossa on takaisinsoittopalvelu.  Puhelinajanvaraus on auki ma-pe klo 9-12 sekä klo 13-15.

Toivomme, ettei terveyspalveluiden muita numeroita ruuhkauteta kyselyillä rokotuksista.

Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta riihimaki.terveytesi.fi Jos olet oikeutettu useampaan maksuttomaan rokotteeseen, saat ne samalla ajanvarauksella. Influenssarokotteen voi saada myös vastaanottokäynnin yhteydessä. 

Puhelimitse voit varata ajan oman terveysasemasi tiimistä (aikuiset ja ikääntyneet) tai neuvolasta (lapsiperheet) puh. 019 758 5402. Soitamme sinulle takaisin noin viikon sisällä. 

Riihimäen, Hausjärven ja Lopen neuvoloissa lapsiperheiden influenssarokotukset hoidetaan neuvolakäyntien yhteydessä sekä erillisinä joukkorokotuspäivinä Riihimäen neuvolassa (Kallionkatu 10-16 E, 5. krs.)
La 18.11. klo 9-15
Ti 21.11. klo 15-18
La 25.11. klo 9-15

Joukkorokotuspäiviin on varattava aika. Päivät ovat tarkoitettu kaikkien Riihimäen seudun kuntien lapsiperheille. 

Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessa janakkala.terveytesi.fi. Jos olet oikeutettu useampaan maksuttomaan rokotteeseen, saat ne samalla ajanvarauksella. Influenssarokotteita alamme rokottamaan jo varattujen hoitajanvastaanotto käyntien yhteydessä.

Voit varata ajan myös soittamalla omahoitajan numeroon. Takaisinsoittonauhoitteessa valitse 2 ajanvaraus. Tämän jälkeen valitse 1 rokotusajanvaraus. 
Soitamme sinulle takaisin noin viikon sisällä.

Neuvoloissa lapsiperheiden influenssarokotukset hoidetaan neuvolakäyntien yhteydessä sekä erillisinä joukkorokotuspäivinä Tervakosken ja Turengin neuvoloissa to 16.11. ja ke 22.11. Päivät on tarkoitettu lapsiperheille, ja rokotukseen on varattava aika.

Sähköinen ajanvaraus toimii osoitteessa www.nettiaika.fi/hmlrokotukset. Jos olet oikeutettu useampaan maksuttomaan rokotteeseen, saat ne samalla ajanvarauksella. Influenssarokotteen voi saada myös vastaanottokäynnin yhteydessä.

Puhelinajanvaraus toimii takaisinsoittonumerossa p. 03 621 9893. Soitamme sinulle takaisin noin viikon sisällä.

Kantakaupungissa rokotamme Viipurintien terveysasemalla sekä Jukolan terveysasemalla. Tämän lisäksi rokotamme Lammin, Hauhon, Kalvolan ja Rengon terveysasemilla. Viipurintien terveysaseman parkkitila on hyvin rajallinen, ja lisäksi Hämeentien remontti hankaloittaa kulkemista parkkipaikalle. Suosittelemme, että Viipurintielle saavutaan julkisilla kulkuneuvoilla. 

Neuvoloissa joukkorokotukset annetaan raskaana oleville, neuvolaikäisille, koululaisille ja heidän perheidensä riskiryhmiin kuuluville perheenjäsenille. Rokotteita annetaan käyntien yhteydessä sekä erillisinä joukkorokotuspäivinä oman alueen neuvolassa. Ajan pääsee varaamaan sähköisesti nettiaika.fi/hmllastenrokotukset tai puhelinajalla omalta terveydenhoitajalta. 

Eri rokotteet

Ketä rokotetaan?

Alla rokotetyypeittäin listattuna riskiryhmät ja muut perusteet rokotteen saamikseksi:

Influenssarokote

Maksuton influenssarokotus annetaan seuraaville henkilöille:

 • Raskaana olevat
 • 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Asepalveluksessa olevat
 • Pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa asuvat
 • Potilastyötä tekevä sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö
 • Influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiriin kuuluvat. Rokotus on maksuton vain, jos lähipiiriin kuuluva on toistuvasti lähikontaktissa ihmiseen, joka on erityisen altis vakavalle influenssalle tai jos alttiille ihmiselle itselleen ei voi antaa influenssarokotusta.

Omalta terveysasemalta tai perhekeskuksesta voi pyytää rokotereseptiä, jos ei ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen.

THL suosittelee iäkkäille ja tietyille riskiryhmille koronarokotteen syystalven 2023 tehosteannosta uudella varianttivalmisteella - Tiedote - THL

Influenssarokote - THL

Alttiiden henkilöiden lähipiirin influenssarokotukset - THL

Hyvinvointialueet voivat tarvittaessa käyttää kansallista rokotusohjelmaa varten hankittuja kausi-influenssarokotteita myös seuraavien ryhmien rokotuksiin: 

 • turkistarhoilla työskentelevät
 • siipikarjan parissa työskentelevät
 • virkaeläinlääkärit
 • laboratoriotyöntekijät, jotka ottavat tai käsittelevät lintuinfluenssanäytteitä
 • muut henkilöt, joilla on suuri riski saada lintuinfluenssatartunta työnsä tai muun olosuhteen vuoksi. 

Rokotukset ovat saajalleen maksuttomia. Näillä kohdennetuilla rokotuksilla pyritään ehkäisemään sitä, että henkilö sairastuisi samanaikaisesti kausi-influenssaan ja lintuinfluenssaan.  

Influenssarokote - THL 

Toimenpideohje ihmisen lintuinfluenssatartuntojen torjumiseksi - THL

Koronarokotteen tehosteannos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotteen tehosteannosta seuraaville henkilöille:

 • 65 vuotta täyttäneet
 • 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset

Koronatehosteen ja influenssarokotteen lääketieteelliset riskiryhmät vastaavat toisiaan. Koronarokotteena käytetään uutta Comirnaty XBB.1.5-varianttivalmistetta. 

Varmistetun koronavirustaudin sairastamisen jälkeen rokotusta suositellaan 3 kuukauden kuluttua.

Pneumokokkirokote

Pneumokokkirokote on mahdollista saada yhdessä influenssa- ja koronarokotteen kanssa.

Pneumokokkirokotteen saavat maksutta seuraavat henkilöt:

 • Astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastavat 65–84-vuotiaat
 • Alle 75-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset
 • Kantasolusiirron saaneet
 • Alle 75-vuotiaat vaikeaa munuaistautia sairastavat henkilöt

Henkilö, joka on saanut aiemmin pneumokokkikonjugaattirokotteen (kauppanimi mm. Prevenar, Apexxnar, Vaxneuvance), ei tarvitse uutta annosta.

Pneumokokkirokotetta tarjotaan maksutta nyt myös osalle astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastavista sekä voimakkaasti immuunipuutteisista - Tiedote - THL

Sisältöjulkaisija

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

UUTINEN / 24.11.2023

Forssassa on vielä walk in -rokotuspäivä 2.12.

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

UUTINEN / 24.11.2023

Forssassa on vielä walk in -rokotuspäivä 2.12.

UUTINEN / 24.11.2023

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

Influenssa- ja koronarokotteita saadaan lisää Kanta-Hämeeseen marras-joulukuun vaihteessa. Uusia rokotusaikoja on nyt avattu varattavaksi sähköisesti tai puhelimitse. 

Ajanvaraus on jo auki Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa aikoja voi varata sähköisesti ja puhelimitse. Riihimäen seudulla aikoja voi varata soittamalla. Forssan seudun sähköinen ajanvaraus avautuu lähipäivinä. Hattulan tiedot päivitetään myöhemmin rokotusinfo-sivulle.

Lisäksi Forssassa järjestetään walk in -rokotus reilun viikon päästä. Lauantaina 2. joulukuuta kello 9-15 influenssa- ja koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Forssan pääterveysasemalla (Urheilukentänkatu 2). Tämä rokotusmahdollisuus koskee vain Forssan seudun asukkaita.

Rokotusten ajanvaraus ruuhkautui lokakuun lopussa. Takaisinsoittojonot on saatu purettua pääosin. Jonoa on yhä Hämeenlinnassa. Takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti - asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. Puhelinjonossa odottavat tulevat saamaan rokotteensa. 

Katso kuntakohtaiset ajanvarausohjeet täältä

UUTINEN / 23.11.2023

Influenssa- ja koronarokotusten ajanvarausruuhkaa on saatu purettua – uuden rokotuserän aikoja ei vielä pääse itse varaamaan

Influenssa- ja koronarokotteita saadaan lisää Kanta-Hämeeseen marras-joulukuun vaihteessa. Uusia rokotusaikoja avataan asukkaiden varattavaksi, kun rokotemäärät täsmentyvät.

Rokotusten ajanvarausruuhkaa on saatu purettua hyvin: takaisisoittoihin on vastattu ja aikoja on annettu asiakkaille. Jonoa on yhä Hämeenlinnassa, jossa noin 400 puhelua odottamassa takaisinsoittoa. Takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti - asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. Puhelinjonossa odottavat tulevat saamaan rokotteensa. 

Influenssa- ja koronarokotuksia on annettu Oma Hämeessä ajanvarauksella 13. marraskuuta lähtien. 

Jos et ole vielä saanut tai varannut aikaa, kannattaa odottaa, kunnes tiedotamme, että aikoja voi jälleen varata. Ajanvaraus on sitten mahdollista jälleen sekä sähköisesti että puhelimitse. 

Katso kuntakohtaiset rokotusohjeet täältä

UUTINEN / 10.11.2023

Influenssa- ja koronarokotusten ensimmäiset ajat ovat täynnä – lisäaikoja ryhdytään jakamaan uuden rokotuserän varmistuttua

Influenssa- ja koronarokotusten ajat on tällä erää varattu Kanta-Hämeessä loppuun. Rokotteita annetaan ajan varanneille 13. marraskuuta alkaen.

Tällä hetkellä rokotusajat ovat täynnä lähes kaikissa toimipisteissä. Ajanvarauksien tekemistä jatketaan, kun saamme vahvistuksen seuraavien rokote-erien saapumisesta. Soitamme ajanvarausnumeroihin kirjautuneisiin puhelinnumeroihin, mutta ruuhkan vuoksi takaisinsoitossa voi mennä yli viikko. Asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. 

Jos et ole vielä varannut aikaa, kannattaa odottaa, kunnes tiedotamme, että aikoja voi jälleen varata. Ajanvaraus on sitten mahdollista jälleen sekä sähköisesti että puhelimitse. 

Rokotuksia voi saada ilman ajanvarausta Forssassa kahtena lauantaina. Rokotuksia annetaan Forssan pääterveysasemalla lauantaina 18.11. ja lauantaina 2.12. kello 9–15. Tämä rokotusmahdollisuus koskee vain Forssan seudun asukkaita. Asiakkaiden toivotaan ottavan rokotukset oman kunnan toimipisteissä, koska rokotteet on jaettu asukasluvun mukaan.

Katso kuntakohtaiset rokotusohjeet täältä.