Ajankohtaista kuntoutuksesta

Nuorten ja aikuisten kuntoutuksen palvelupolku

Tutustu nuorten ja aikuisten kuntoutuksen palvelupolkuun

Nuorten ja aikuisten kuntoutuksen palvelupolulla on kuvattu yli 16-vuotiaiden ja aikuisten kuntoutuksen palveluita Kanta-Hämeen hyvinvointialueella sekä kuntoutuksen kulkua vaiheittain. Lisäksi polulle on koottu asiakkaille tietoa ja tukea itsehoitoon.

Nuorten ja aikuisten kuntoutuksen palvelupolku

Tutustu lasten (alle 16-vuotiaat) kuntoutuksen palvelupolkuun

Tutustu lasten (alle 16-vuotiaat) kuntoutuksen palvelupolkuun

Lasten kuntoutuksen palvelupolulta löydät tietoa ja keinoja kuntoutumisen tueksi arjessa. Polulta löydät lisäksi tietoa kuntoutuksesta ja siihen liittyvistä käytännöistä Kanta-Hämeen hyvinvointialueella.

Lasten kuntoutuksen palvelupolku

Sisältöjulkaisija

Lupiineja maljakossa pöydällä
UUTINEN
20.05.2024

Kesä vaikuttaa Oma Hämeen palveluihin

Tiedot suluista ja supistuksista on koottu omalle sivulle.

Lupiineja maljakossa pöydällä

Kesä vaikuttaa Oma Hämeen palveluihin

UUTINEN / 20.05.2024

Tiedot suluista ja supistuksista on koottu omalle sivulle.

Lupiineja maljakossa pöydällä

UUTINEN / 20.05.2024

Kesä vaikuttaa Oma Hämeen palveluihin

Kesän aikana osa Oma Hämeen neuvoloista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni  muutaman viikon ajan. Myös pienemmillä terveysasemilla on sulkuja aiempien kesien tapaan. Lisäksi esimerkiksi erikoissairaanhoidossa poliklinikkatoimintaa supistetaan useilla erikoisaloilla aiempien kesien tapaan. 

Pelastuspalveluissa ei ole sulkuja kesällä. Toimintavalmiutta ylläpidetään muun muassa siirtämällä henkilöstöä ja kalustoa tarpeen mukaan eri toimipisteiden välillä.

Lomakauden aikana joitakin hyvinvointialueen palveluita on supistettava, jotta voidaan varmistaa palvelujen jatkuvuus ja tehokas resurssien käyttö. Tiedot kesän poikkeavista aukioloajoista on koottu toimialoittain Kesän poikkeusaukioloajat - sivulle. Tietoja päivitetään tarvittaessa. Ajantasaiset tiedot löytyvät myös palveluiden omilta sivuilta.

Suurin osa Oma Hämeen palveluiden suluista ajoittuu juhannukselta heinäkuun lopulle. Kiinni olevien palveluiden puhelinnumeroissa on ohjaus avoinna olevaan palveluun tai ohjeet kesäsulun ajaksi.

Oma Hämeen sovellus on asiakkaiden käytössä läpi kesän. Myös chat-palvelut toimivat normaalisti lomakautena muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Esimerkiksi sairaanhoitaja-chat on avoinna läpi kesän arkisin klo 8–20.  Chat sopii asiointiin erityisesti silloin, kun asiakkaan hoito ei edellytä tutkimista paikan päällä. Pääset chat-palveluihin sivun oikeasta alakulmasta. Lue lisää digipalveluistamme

Jos tilanteesi vaatii kiireellistä hoitoa ja oma terveysasema on suljettuna, soita Päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystysapu on avoinna ympäri vuorokauden. Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112. 

Nainen istuu ikkunalaudalla tietokone sylissä.
UUTINEN
30.04.2024

Fysioterapeutti-chat käynnistyy 6. toukokuuta

Apua tuki- ja liikuntaelinvaivoihin on tarjolla helposti Oma Häme -sovelluksen tai verkon kautta.

Nainen istuu ikkunalaudalla tietokone sylissä.

Fysioterapeutti-chat käynnistyy 6. toukokuuta

UUTINEN / 30.04.2024

Apua tuki- ja liikuntaelinvaivoihin on tarjolla helposti Oma Häme -sovelluksen tai verkon kautta.

Nainen istuu ikkunalaudalla tietokone sylissä.

UUTINEN / 30.04.2024

Fysioterapeutti-chat käynnistyy 6. toukokuuta

Oma Hämeen chat-palvelut laajenevat 6. toukokuuta, kun asiakkaiden käyttöön tulevat myös fysioterapiapalvelut. Fysioterapeutti-chatista saat apua toiminta- tai työkykyyn liittyvissä ongelmissa.

Chatissa neuvotaan tuki- ja liikuntaelinoireiden kuntoutuksessa sekä apuvälineisiin tai kuntoutuksen palveluihin liittyvissä asioissa. Chat-palvelussa voidaan hyödyntää videoyhteyttä, jonka kautta on mahdollista havainnoida asiakkaan liikkumista ja ohjata liikeharjoituksia. Samalla on mahdollisuus saada liikeharjoitukset talteen omalle laitteelle.
 
Asiointi chatissa on kertaluonteista ohjausta tai neuvontaa. Kontrollikäynnit voivat tarvittaessa tapahtua chatissa, video- tai lähivastaanotolla. Fysioterapeutti-chattiin tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Chat on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8–15. Pääset chatiin joko Oma Häme -sovelluksessa tai osoitteessa omahame.fi klikkaamalla kuvaketta sivun oikeassa alalaidassa. Fysioterapeutti-chat on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille. 

Chat-palveluja tarjolla laajasti

Chat-palveluiden avulla Oma Häme pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään ja tarjoamaan digitaalista yhteydenottoväylää niille, joille se sopii.
 
Nyt käytössä ovat fysioterapeutti-chatin lisäksi sairaanhoitaja-. neuvola-, aikuissosiaalityö- sekä asiakaspalvelu-chatit. Voit asioida sairaanhoitaja-chatissa sellaisissa oireissa tai sairauksissa, jotka sopivat hoidettavaksi etäpalvelussa, kuten esimerkiksi flunssaoireet, silmä-, iho- ja allergiaoireet, hyönteisten pistot, vatsaoireet ja naisten virtsatietulehduksiin liittyvät asiat. 
 
Neuvoloiden chat-palveluissa voit hoitaa neuvolaikäisten lapsiperhe-elämään, raskauteen, ehkäisyasioihin tai perhesuunnitteluun liittyviä asioita. Aikuissosiaalityön chatissa voit keskustella sosiaaliohjaajan kanssa erilaisista elämän haasteista. Voit kysyä neuvoa esimerkiksi omaan tai läheisen arjessa selviytymiseen ja elämänhallintaan liittyen. Chatin kautta saat myös lisätietoa sosiaalipalveluista sekä ohjausta ja tukea asiointiin ja omien asioiden hoitamiseen.
 
Asiakaspalvelu-chatissa voit kysyä esimerkiksi verkkosivuihin, Oma Häme -sovellukseen tai yhteystietoihin liittyviä asioita. Emme käsittele chatissa potilastietoja, ajanvarauksiin tai laskutukseen liittyviä asioita emmekä anna ohjausta ja neuvontaa terveyteen tai elämäntilanteeseen liittyen.
 
Tarkemmat tiedot chateista ja niiden aukioloajat löydät täältä.

Euroopan unionin rahoittama.

Hammaslääkäri ja hammashoitaja potilaan kanssa hoitohuoneessa.
UUTINEN
13.12.2023

Terveydenhuollon palveluissa Hattulassa tapahtuu muutoksia 1.1.2024 alkaen

Lue, mikä muuttuu ja ota talteen uudet yhteystiedot.

Hammaslääkäri ja hammashoitaja potilaan kanssa hoitohuoneessa.

Terveydenhuollon palveluissa Hattulassa tapahtuu muutoksia 1.1.2024 alkaen

UUTINEN / 13.12.2023

Lue, mikä muuttuu ja ota talteen uudet yhteystiedot.

Hammaslääkäri ja hammashoitaja potilaan kanssa hoitohuoneessa.

UUTINEN / 13.12.2023

Terveydenhuollon palveluissa Hattulassa tapahtuu muutoksia 1.1.2024 alkaen

Osa Hattulan terveyspalveluista siirtyy 1.1.2024 hyvinvointialueen tuotettavaksi. Suun terveydenhuolto, neuvola, koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto sekä osa kuntoutuspalveluista siirtyvät vuodenvaihteessa Terveystalolta Oma Hämeelle.

Parolan terveysaseman toiminta jatkuu ennallaan, koska Hattulan perusterveydenhuolto jää yhä Terveystalon vastuulle. Aluehallitus hyväksyi liikkeenluovutuksena tapahtuvan muutoksen kokouksessaan 5. joulukuuta. 

Muutos ei vaikuta suuresti hattulalaisten asiointiin, mutta uudet yhteystiedot ja asiointiohjeet on koottu tähän artikkeliin. Sivun tietoja päivitetään tarvittaessa.

Hammashoito

Suun terveydenhuollon palvelut siirtyvät vuodenvaihteessa Oma Hämeen tuottamiksi. Toiminta jatkuu samoissa vastaanottotiloissa Parolan terveysasemalla. 

Suurin muutos tapahtuu ajanvarauksessa, joka hoidetaan jatkossa Hämeenlinnan palvelualueen ajanvarauksen kautta. 

1.1.2024 alkaen hammashoidon ajanvarauksen puhelinnumero Hattulassa on 03 621 9100.

Kuulo- ja puhevammaisille tarjolla on tekstiviestilinja numerossa: +358 4573971942.

If you need interpretation service you can text your language in Finnish e.g. UKRAINA and dental clinic will call you back with interpreter. Phone number +358 45 739 71942.

Kiireettömissä tilanteissa voit myös täyttää hampaiden tai suun alueen oirearvion Omaolossa ja lähettää sen eteenpäin suun terveydenhuollon ammattilaiselle käsittelyyn. 

Apuvälineet

Apuvälineyksikkö Pappilanniemessä sulkeutuu 31.12.23.  Hattulalaisten apuvälinepalvelu hoidetaan  jatkossa Hämeenlinnan Viipurintien apuvälineyksikössä (Viipurintie 1–3). Apuvälinepalvelut sijaitsevat P-kerroksessa, jossa sijaitsee myös puhelimitse varattujen apuvälineiden noutohuone.

Apuvälinelainaamosta voit lainata liikkumista ja päivittäisiä toimintoja helpottavia apuvälineitä lyhyt- ja pitkäaikaiseen käyttöön sekä omaksi. Jos tarvitset apuvälineitä, voit olla suoraan yhteydessä apuvälinepalveluyksikköön. Apuvälinepalvelu on kaikille kuntalaisille maksutonta.

Apuvälineyksikkö on avoinna maanantaisin kello 9–12, tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 12–16, torstaisin kello 8–12. Perjantaisin ja arkisin kello 16–17 vain ajanvarauksella.

Puhelinnumero 03 621 9266 (käytössä on takaisinsoittopalvelu).

Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto

Hattulan koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut pysyvät entisellään. Toimipisteet tai puhelinnumerot eivät muutu.  

Terveydenhoitajien sähköpostit muuttuvat 1.1.2024 alkaen muotoon etunimi.sukunimi(at)omahame.fi. Terveydenhoitajat tavoittaa kiireettömissä asioissa myös Wilman kautta.

Neuvola

Hattulan neuvolapalvelut pysyvät entisellään, eli toimipiste tai puhelinnumerot eivät muutu.  Terveydenhoitajien sähköpostit muttuvat 1.1.2024 alkaen muotoon etunimi.sukunimi(at)omahame.fi

Neuvola sijaitsee Parolan terveysaseman yhteydessä (Parolantie 42). Puhelinaika on maanantaista perjantaihin kello 8.15–9. Voit olla neuvolaan yhteydessä myös tekstiviestillä.

Puhelinnumerot: Äitiys- ja lastenneuvola (lapset 0–3 vuotta) 05 0416 6684 ja 050 416 6277.  
Lastenneuvola (4–6 vuotiaat lapset) 050 416 6809.

Perusterveydenhoito

Parolan terveysasema (Parolantie 42). Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus p. 03 673 1277.

Terveysasema on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–15. 

Otathan aina ensin yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ja ajanvaraukseen ennen terveysasemalle saapumista. Numerossa toimii takaisinsoittopalvelu. Nauhoite tulee kuunnella loppuun, jotta takaisinsoitto onnistuu.

Oma Hämeellä on Terveystalon kanssa sopimus Parolan terveysaseman toiminnasta 31.8.2024 saakka. Toiminnan jatko kilpailutetaan, mistä järjestetään asiakastilaisuus Hattulassa Juteinitalossa 25.1.2024 klo 17–18.30.