Synnytys

Synnytys

Synnytysosastolla hoidetaan 32 raskausviikon jälkeen tapahtuvat synnytykset sekä päivystysasiakkaat, joilla on raskauteen liittyviä ongelmia. Synnyttämään tullaan äitiyspoliklinikan kautta ja sairaalassamme päivystävät synnytys-, anestesia- ja lastenlääkärit ympäri vuorokauden.

Synnytysosastolla on kuusi synnytyssalia ja kaksi kodinomaista tarkkailuhuonetta. Synnyttäjällä voi olla mukana tukihenkilö. Synnytyskivun lievitykseen on käytössä sekä lääkkeettömiä, että lääkkeellisiä menetelmiä.

Toteutamme yksilöllistä ja perhekeskeistä hoitoa, jonka tavoitteena on hyväkuntoinen vastasyntynyt sekä turvallinen ja hyvä synnytyskokemus äidille ja perheelle.

Synnytysosastolla on mahdollisuus myös polikliiniseen synnytykseen ja varhaiseen kotiutumiseen

Toimi näin

Kun synnytys käynnistynyt voit olla puhelimitse yhteydessä synnytyssaliin tai tulla suoraan synnytysvastaanotolle.

Synnytyksen päivystyksellinen kiiretilanne

Päivystyksellisissä kiiretilanteissa voit soittaa meille, puheluun vastataan 24/7. Raskauden seurantaan liittyvissä asioissa ota ensisijaisesti yhteyttä omaan neuvolaan.


Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Äitiyspoliklinikka

Ajanvarausasiakkaiden lisäksi äitiyspoliklinikalla hoidetaan virka-aikana raskaana olevat päivystyspotilaat ja vastaanotetaan synnyttäjät. Poliklinikalla erikoiskoulutetut kätilöt tekevät kaikille raskaana oleville valtioneuvoston asetusten mukaiset sikiöseulontatutkimukset rakenneultraäänitutkimuksineen. Sikiöseulontoihin osallistuminen on vapaaehtoista. Poliklinikalla tarjotaan mahdollisuus jatkotutkimuksiin, jos seulontatutkimuksen tulos on poikkeava.

Käynnillä on mahdollisuuksien mukaan saatavissa myös 4D-ultraääni. Pyrimme ottamaan 4D-kuvan kaikista asiakkaistamme, mutta joskus sikiön asento tai äidin ruumiinrakenne saattavat hankaloittaa kuvan ottamista. Kuvaus on asiakkaillemme maksuton erityispalvelu.

Tutkimuskäyntiin tulee varata riittävästi aikaa. Puoliso / tukihenkilö voi olla mukana tutkimushuoneessa. Lapset eivät voi tulla mukaan tutkimushuoneeseen, koska tutkimukset vaativat työrauhaa ja tarkkuutta.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Synnytys-ja naistentautien vuodeosasto

Synnytysvuodeosastolla hoidamme raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä sekä terveitä vastasyntyneitä kahden hengen huoneissa. Perhehuoneita järjestetään osaston paikkatilanteen mukaan.

Osastolla toteutamme ympärivuorokautista vierihoitoa, jolloin ohjaamme, neuvomme ja rohkaisemme vanhempia yksilöllisesti vastasyntyneen hoidossa. Vauvan rintaruokintaa edistetään varhaisimetyksen, ihokontaktin, lapsentahtisen imetyksen ja henkilökohtaisen opastuksen avulla.

Vastasyntyneiden tarkkailu- ja teho-osasto sijaitsee synnytysosaston välittömässä läheisyydessä.

Synnytysvuodeosastolla saavat vierailla vauvan perhe ja isovanhemmat, muiden vieraiden osalta tarkemmat ohjeet antaa henkilökunta. Vierailulle ei saa tulla sairaana.

Naistentautien vuodeosastolla hoidetaan gynekologisia ja kirurgisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Lisäksi hoidamme alkuraskauden ongelmia, raskaudenkeskeytys- ja keskenmenopotilaita sekä gynekologisia päivystyspotilaita. Vierailuajat naistentautien vuodeosastolla ovat vapaat.

Synnytysvuodeosaston yhteydessä toimii myös äidinmaitokeskus, joka ottaa korvausta vastaan ylimääräistä äidinmaitoa terveiltä synnyttäjiltä. Sähköisen rintapumpun saa lainaan luovutuksen ajaksi. Kantakaupungin alueelta tuoremaito haetaan ilmaiseksi, muualla asuvat toimittavat äidinmaidon pakastettuna. Lisätietoa luovuttamisesta saa äidinmaitokeskuksen hoitajalta.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto

Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla (VTO) päärakennuksen ensimmäisessä kerroksessa hoidamme ennenaikaisesti syntyneitä ja sairaita vastasyntyneitä. Hoito on perhekeskeistä ja vauvaperhetyöntekijät tekevät myös kotikäyntejä hoitojakson päätyttyä. Osastolla työskentelee sairaanhoitajia, fysioterapeutti, silmälääkäri, sosiaalityöntekijä, apulaisylilääkäri, lastenkirurgi ja lastentauteihin erikoistuva lääkäri. Osastolla on sairaansijoja viisi kappaletta.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

  • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
  • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
  • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Raskaana olevien palvelupolku

Tutustu raskaana olevan polkuun

Raskaana olevan polulta löydät tietoa raskauden eri vaiheista ja palveluista, kuten neuvolakäynneistä, synnytysvalmennuksesta, jälkitarkastuksesta, imetyksestä ja synnytyksestä palautumisesta. Löydät polulta myös lisämateriaaleja kuten linkkejä, videoita ja tarvittavat ilmoittautumislinkit. 

Raskaana olevan palvelupolku