Murupolku

Etsitkö tietoa influenssa- ja koronarokotusten ajanvarauksesta?

Vammaisten palvelut

Käsi asettelemassa Työtoiminta-kuvakorttia tarranauhaan.

Vammaisten palvelut

Vammaispalveluissa myönnämme palveluja vammaispalvelulain ja kehitysvammalain perusteella. Alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki myönnetään myös vammaispalvelujen kautta.

Sisältöjulkaisija

UUTINEN / 25.10.2023

Vammaispalvelujen laskutus Hämeenlinnassa on viivästynyt – Oma Häme on pidentänyt laskujen maksuaikaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asiakaslaskutus on viivästynyt vammaispalvelujen asiakkailla Hämeenlinnassa. Noin 200 asiakkaan laskutus on viivästynyt usean kuukauden ajalta resurssipulan vuoksi. Tilanne vaihtelee hämeenlinnalaisten asiakkaiden kohdalla toimipaikoittain.

Viivästys ei koske muita Oma Hämeen vammaispalvelujen asiakkaita, joita on kaikkiaan noin 3 000. Asiakasmaksupäällikkö Kati Gustafssonin mukaan hämeenlinnalaisten laskutus pyritään korjaamaan mahdollisimman pian. 
   
– Ymmärrämme, että tilanne turhauttaa asiakkaitamme ja että viivästyneet laskut voivat aiheuttaa heille ongelmia. Mutta siksi maksuaikaa on pidennetty ja laskuja voi maksaa myös osissa, samalla viitenumerolla. 

Oma Häme on pidentänyt maksuaikaa 90 päivään ja laskuja voi maksaa myös osissa, samalla viitenumerolla. 

Mikäli asiakas tarvitsee pidemmän maksuajan, tulee hänen olla yhteydessä laskulla näkyvään yhteyshenkilöön.

Maksusuorituksia koskevissa kysymyksissä, tulee olla yhteydessä Sarastian asiakaspalveluun:
o    puhelimitse numeroon 020 6399 400 (ma–pe klo 8–16) tai
o    sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.sarastia.fi
 

Oma Hämeen puhelinvaihde laajamittaiseen käyttöön 12. lokakuuta alkaen

UUTINEN / 05.10.2023

Ota numero 03 629 629 talteen.

Oma Hämeen puhelinvaihde laajamittaiseen käyttöön 12. lokakuuta alkaen

UUTINEN / 05.10.2023

Ota numero 03 629 629 talteen.

UUTINEN / 05.10.2023

Oma Hämeen puhelinvaihde laajamittaiseen käyttöön 12. lokakuuta alkaen

Hyvinvointialueen puhelinvaihdepalveluja on yhdistetty syys-lokakuun 2023 aikana. Samalla Oma Häme luopuu kuntien puhelinvaihteiden käytöstä. 

Hyvinvointialueen puhelinvaihteen numero on 03 629 629. Se palvelee sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluihin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 8-16. Kanta-Hämeen keskussairaalan puhelinvaihe 03 6291 palvelee sairaalan asiakkaita.

Janakkalan kunnan ja Hämeenlinnan kaupungin nykyisissä puhelinvaihdenumeroissa on asiakastiedotteet, jossa kerrotaan muutoksesta. Hämeenlinnan terveyspalveluiden puhelinnumero 03 621 9000 on käännetty suoraa hyvinvointialueen puhelinvaihteeseen 03 629 629. 

Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän ja Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän puhelinvaihteisiin soitetut puhelut kääntyvät suoraan hyvinvointialueen puhelinvaihteeseen 03 629 629.

Muiden Kanta-Hämeen kuntien puhelinvaihteita on tiedotettu muutoksesta. Niiden puhelinvaihteet ohjaavat asiakkaat soittamaan hyvinvointialuetta koskevissa asioissa Oma Hämeen puhelinvaihteeseen.

Muutos on iso ja vaatii alkuvaiheessa kärsivällisyyttä niin asiakkailta kuin ammattilaisiltakin.

– Kuntien puhelinvaihteilla on paljon tietoa ja asiantuntemusta, joka on kertynyt vuosien aikana. Nyt Oma Hämeen puhelinvaihdetta hoitaa uusi toimija, jolle pyritään siirtämään tietoa mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman tarkkaan. On kuitenkin selvää, ettei se tapahdu hetkessä. Toivomme asiakkailta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä muutosvaiheeseen, sanoo tietohallintojohtaja Toni Suihko.

Hyvinvointialueen puhelinluettelo pyritään saamaan näille verkkosivuille loppuvuoden aikana.

Vammaispalvelulain voimaantulo siirtyy - lain soveltamisalaa tarkennetaan vielä ensi vuonna

UUTINEN / 02.10.2023

Tarkoituksena on varmistaa yhdenvertainen palvelujen saanti eri alueilla.

Vammaispalvelulain voimaantulo siirtyy - lain soveltamisalaa tarkennetaan vielä ensi vuonna

UUTINEN / 02.10.2023

Tarkoituksena on varmistaa yhdenvertainen palvelujen saanti eri alueilla.

UUTINEN / 02.10.2023

Vammaispalvelulain voimaantulo siirtyy - lain soveltamisalaa tarkennetaan vielä ensi vuonna

Uusi vammaispalvelulaki tulee voimaan 1.1.2025. Uuden vammaispalvelulain voimaantulo siirtyi, kun Tasavallan Presidentti hyväksyi esityksen perjantaina. Lain soveltamisalaa tarkennetaan erikseen annettavalla esityksellä ensi vuoden aikana.

Vammaispalvelut järjestetään Kanta-Hämeen hyvinvointialueella voimassa olevan vammaispalveluita koskevan lainsäädännön perusteella, kunnes uusi vammaispalvelulaki tulee voimaan.

Soveltamisalan tarkentamisella pyritään turvaamaan vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutuminen ja palveluiden saatavuus. Sillä pyritään myös varmistamaan lain yhtenäinen soveltaminen ja yhdenvertainen palvelujen saanti eri alueilla. Erityisen tärkeää on tehdä perus- ja ihmisoikeusvaikutusten sekä taloudellisten vaikutusten arviointi.

Hallitusohjelman mukaan uudistus saa lisätä kustannuksia nykytilanteeseen verrattuna korkeintaan sata miljoonaa euroa vuodessa. Siten soveltamisalan tarkentamisen jälkeen uuden vammaispalvelulain toimeenpanoon olisi käytettävissä enemmän rahaa kuin keväällä 2023 hyväksytyn vammaispalvelulain toimeenpanoon oli varattu.

Muutos koskee vammaispalvelulakia ja kehitysvammaisten erityishuollosta annettua lakia sekä neljää niihin liittyvää lakia. Uuden vammaispalvelulain soveltamisalan tarkentamista koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle alkusyksystä 2024.