Terveysaseman vaihtaminen

Terveysaseman vaihtaminen

Sinulla on oikeus valita oma terveysasemasi. Terveysasemasi määräytyy asuinkuntasi ja kotiosoitteesi perusteella, ellet ole vaihtanut sitä erikseen. Terveysaseman palveluihin kuuluvat myös neuvolan palvelut, hoitotarvikejakelu, kuntoutuspalvelut sekä terveyskeskussairaalan palvelut. Suun terveydenhuollon palvelut voit valita vapaasti Kanta-Hämeen hyvinvointialueen sisällä.

Jos vaihdat terveysasemaasi, sitoudut valintaan vähintään vuoden ajaksi. Voit vaihtaa terveysasemaa uudelleen vasta, kun vaihdosta on kulunut vähintään vuosi. Terveysaseman vaihto ja hoitosi siirtyminen uudelle terveysasemalle kestää enintään kolme viikkoa siitä, kun vastaanotamme vaihtoilmoituksesi.

Jos vietät paljon aikaa toisen hyvinvointialueen alueella, voit käyttää myös kyseisen hyvinvointialueen perusterveydenhuollon palveluja. Tee silloin erillinen ilmoitus palveluiden tilapäisestä käytöstä toisen hyvinvointialueen terveysasemalle. Ohjeet tähän löydän Muun kuin oman terveysaseman palveluiden tilapäinen käyttö -sivulta. Oma vastuuterveysasemasi pysyy kuitenkin samana.

Toimi näin

Jos haluat vaihtaa terveysasemaa, tee ilmoitus vaihdosta sähköisesti tai paperisella lomakkeella. Lähetä ilmoitus sekä nykyiselle että uudelle terveysasemallesi. Jos siirryt Kanta-Hämeen hyvinvointialueen ulkopuolisen kunnan terveysasemalle, huomioi myös kyseisen kunnan ohjeet. Sama pätee silloin, jos siirryt ulkopuolisesta kunnasta Kanta-Hämeen hyvinvointialueen terveysasemalle.

Terveysaseman vaihtaminen, sähköinen lomake

Voit tehdä ilmoituksen terveysaseman vaihdosta tältä sivulta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Terveydenhuoltolain nojalla sinulla on oikeus valita hoidostasi vastaava terveysasema. Terveysasemasi määräytyy asuinkuntasi ja kotiosoitteesi perusteella, jollet ole vaihtanut sitä erillisellä ilmoituksella. Ilmoitus terveysaseman vaihdosta tulee tehdä sekä nykyiselle terveysasemallesi että terveysasemalle, johon siirryt.

Valinnan voit tehdä vähintään vuodeksi ja vain yhdelle terveysasemalle kerrallaan. Hoitovastuu siirtyy toistaiseksi voimassa olevana valitulle terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluessa vaihtoilmoituksesta.

Terveysaseman vaihtaminen, tulostettava lomake

Terveysaseman vaihtaminen, tulostettava lomake

Lainsäädäntö

Terveydenhuoltolaki

https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326#a8.7.2022-581