Riihimäen sairaala

Riihimäen sairaala

Sairaalassa toimii muun muassa päiväsairaala ja useiden erikoisalojen poliklinikat sekä perusterveydenhuollon vastaanotot, mukaan lukien kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77, joka palvelee päivittäin klo 8–22. Perusterveydenhuoltoon liittyvissä päivystysluonteisissa sairauksissa Riihimäen seudun asukkaat voivat siis edellä mainittuina aikoina kääntyä PULSSI77:n palvelujen puoleen.

Riihimäen sairaalaa kehitetään modernina sotekeskuksena, jossa perusterveydenhuollon palvelut sulautuvat saumattomasti erikoissairaanhoitoon, varmistaen asiakkaan kannalta optimaalisen hoitoketjun toiminnan. Terveydenhuoltolain muutoksen seurauksena anestesiassa tehtävä kirurgia keskitetään Riihimäestä Hämeenlinnaan, ja vastaavasti Riihimäen sairaalaa kehitetään polikliinisen kirurgian osaamiskeskuksena. Myös Riihimäen poliklinikoiden palvelua laajennetaan tuntuvasti vastaamaan seudun väestön todellisia palvelutarpeita. 

Riihimäen sairaalan tärkeitä linkkejä

Kanta-Hämeen keskussairaalan vaihde: 03 6291

Päivystykset

Kaikki sairaalapalvelut (yhteystiedot löydät palveluiden alta)

 

Riihimäen sairaala sijaitsee aivan moottoritien liittymän läheisyydessä, erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Linja-autolla pääsee sairaalaan ja sairaalasta keskustaan noin tunnin välein. Riihimäen paikallisliikenteen linja 1 Sairaala-Rautatieasema-Pohjankorpi liikennöi tasatunnein.

Reittiohje

Sairaalalla on parkkipaikkoja pääoven välittömässä läheisyydessä. Lisäksi paikkoja löytyy alaparkista, sekä sairaalan päiväkodin läheisyydestä. Asiakaspaikoilla pysäköinti on sallittu 4 tuntia kiekon kanssa arkipäivisin 08.00-18.00.  Henkilökunnalta voitte tarvittaessa pyytää pidempään pysäköintiaikaan vaadittavaa lupalappua.

Vierailuohje 

Vierailut ovat tärkeitä ja läheisten tuki edistää toipumista. Sairaalassamme osastoilla voi vierailla vapaasti päiväaikaan. Toivomme kuitenkin, että läheiset tulisivat tapaamaan mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska hoidot ajoittuvat aamu- ja keskipäivään. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme, että vierailijoita olisi vain muutama yhtä aikaa. Lääkärin kierron tai hoitotoimenpiteiden ajaksi vierailijoita voidaan pyytää poistumaan potilashuoneesta. Yöaika on potilaiden lepoaikaa.

Joidenkin osastojen kohdalla vierailijoiden määrää tai vierailuaikoja joudutaan rajoittamaan. Synnytysosastolla voivat vierailla vauvan perhe ja isovanhemmat, muiden vieraiden osalta tarkemmat ohjeet antaa henkilökunta.

Tuliaiset ilahduttavat, mutta neuvottelethan kukkien ja ruokatavaroiden tuonnista osaston henkilökunnan kanssa, koska kukat voivat aiheuttaa allergiaa tai potilaalla saattaa olla erikoisruokavalio. Voimakkaat tuoksut aiheuttavat monille allergisia oireita. Otathan potilaat ja henkilökunnan huomioon ja tulet tuoksutta sairaalaan.

Vältä vierailuja, jos sairastat (tai kotonasi sairastetaan) nuhaa, yskää tai muuta tarttuvaa tautia. Käytä käsidesinfektioainetta, kun tulet osastolle ja potilashuoneeseen ja kun lähdet sieltä.

Sairaalan pääovi on auki arkisin klo 6.00 – 19.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00 – 19.00.

Vierailijat voivat jättää päällysvaatteensa sairaalan ala-aulaan, joissa on lukollisia vaatekaappeja.

Huomioithan, että sairaalassa potilastietoja annetaan vain potilaan luvalla. Jos potilas ei pysty sairautensa vuoksi tätä lupaa antamaan, tietoja annetaan vain lähiomaisille, potilasasiakirjoihin merkityille henkilöille tai potilaan suostumuksella.

Vierailuohje pandemia-aikana

Vierailijoilta ja poliklinikoilla asioivilta potilailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Eristyksessä tai karanteenissa olevien potilaiden luona vierailut tapahtuvat henkilökunnan kanssa erikseen sopien, mutta muuten vierailujen suhteen on palattu normaalikäytäntöihin, joista voit lukea alta.