Syöpätaudit

Syöpätaudit

Hoidamme aikuisten syöpäsairauksia ja yleisimmät hoidettavat syöpäsairaudet ovat rintasyövät, ruuansulatuskanavan syövät, eturauhassyövät, munuaissyövät, melanoomat ja kilpirauhassyövät. Imusolmukesyövät hoidetaan sisätautien hematologian yksikössä, keuhkosyövät keuhkosairauksien yksikössä ja gynekologiset syövät naistentautien yksikössä.

Poliklinikallamme toimii neljä syöpätautien erikoislääkäriä ja neljä sairaanhoitajaa. Pyrimme siihen, että potilasta hoitaisi pääsääntöisesti sama lääkäri ja hoitaja. Potilas saa kutsukirjeen kotiin ja kutsukirjeessä on tarkempaa käytännön tietoa, muun muassa hoitajan ja sihteerin puhelinnumerot, joihin voi tarvittaessa soittaa.

Ensikäynnille on hyvä ottaa mukaan oma lääkelista ja aikaa on hyvä varata noin kaksi tuntia. Ensikäynnillä tehdään potilaalle yksilöllinen hoitosuunnitelma. Lääkärin vastaanoton jälkeen potilas käy lisäksi hoitajan vastaanotolla, jolloin annetaan ohjausta käytännön asioista. Hoitajalle voi tarvittaessa myöhemminkin soittaa. Vastaanottokäynneille voi aina ottaa mukaan omaisen tai ystävän.

Lääkehoidot suunnitellaan pääsääntöisesti poliklinikalla Hämeenlinnassa, mutta vastaanottoja pidetään myös Forssan sairaalassa. Syöpätaudeilla ei ole omaa vuodeosastoa.

Syöpäsairauksien lääkehoidot toteutetaan avohoidossa polikliinisesti, päiväsairaalassa polikliinisesti lyhyenä päiväkäyntinä ja harvemmin osastolla. Päiväsairaala toimii sekä Riihimäen sairaalassa että Hämeenlinnan keskussairaalassa. Syöpälääkehoidot voivat olla suun kautta otettavia lääkkeitä, lihakseen/ihon alle pistettäviä lääkkeitä tai laskimoteitse tiputuksena annettavia hoitoja.

Potilaan syöpäasioita käsitellään myös monialaisesti ja moniammatillisesti yhteistyökokouksissa, jolloin potilaan syöpähoitoa pohtivat eri alojen erikoislääkärit yhdessä. Tarvittaessa järjestetään psykiatrian poliklinikan sairaanhoitajan ja sosiaalityöntekijän tapaamiset.

Yhteistyökumppaneinamme toimivat saattohoitokoti Koivikko, syöpäpotilaiden kuntoutusohjaaja, Etelä-Suomen syöpäyhdistys (Hämeenlinna ja Riihimäki) ja terveyskeskukset. Koivikko-koti Hämeenlinnassa keskittyy hyvään oireenmukaiseen hoitoon. Etelä-Suomen syöpäyhdistyksessä toimii neuvontahoitaja ja sieltä saa myös tietoa vertaistukihenkilöistä.

Oireenmukaisen hoidon Palliatiivinen poliklinikkatoiminta on käynnistetty Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Syöpään liittyvää asiallista tietoa on saatavilla myös Suomen syöpäpotilaat ry:n sivuilta ja potilasoppaista.

Toimi näin

Syöpätautien poliklinikka on avoinna ma-pe klo 8-15

Syöpätautien poliklinikka

Syöpätautien poliklinikka toimii ajanvarauspoliklinikkana. Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Hoidamme aikuisten syöpäsairauksia ja yleisimmät hoidettavat syöpäsairaudet ovat rintasyövät, ruuansulatuskanavan syövät, eturauhassyövät, munuaissyövät, melanoomat ja kilpirauhassyövät. Imusolmukesyövät hoidamme sisätautien hematologian yksikössä, keuhkosyövät keuhkosairauksien yksikössä ja gynekologiset syövät naistentautien yksikössä. Harvinaisten syöpien hoito on keskitetty yliopistollisiin sairaaloihin.

Syöpäsairauksien lääkehoidot toteutetaan avohoidossa polikliinisesti, päiväsairaalassa polikliinisesti lyhyenä päiväkäyntinä ja harvemmin osastolla. Päiväsairaala toimii sekä Riihimäen sairaalassa että Hämeenlinnan keskussairaalassa.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä. Halutessasi voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Normaalit aukioloajat

Syöpätautien poliklinikka
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Päiväsairaala, Riihimäki

Päiväsairaaloissa hoidamme potilaat, joiden hoito voi toteutua saman päivän aikana. Potilaat edustavat useita erikoisaloja, joista suurimmat ovat onkologia, sisätaudit, reumatologia, naistentaudit ja keuhkosairaudet. Toteutamme potilaille muun muassa sytostaattihoitoja, erilaisia lääkehoitoja ja toimenpiteitä, jotka eivät kuulu päiväkirurgiselle puolelle. Päiväsairaaloissa huolehdimme myös potilaiden valmistelusta ja jälkiseurannasta toimenpiteiden yhteydessä.

Potilaiden hoitosuunnitelma laaditaan poliklinikalla erikoislääkärin vastaanotolla ja hoito toteutetaan päiväsairaalassa. Teemme kiinteää yhteistyötä eri erikoisalojen kanssa, jotta potilaiden hoito onnistuu turvallisesti ja sujuvasti. Tarvittaessa olemme yhteydessä hoitavaan lääkäriin hoitojen aikana.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse, numerot yllä poliklinikan yhteydessä. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestillä:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestillä:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Hoitaessasi lapsen asioita muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

1. kerros

Kontiontie 77, 11101 RIIHIMÄKI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 07:30 - 15:30

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
  • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
  • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.