Murupolku

Tukea ja tietoa liikkumisesta

Liikunta 

Kaikenlainen fyysinen aktiivisuus on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Jo muutamien minuuttien liikkuminen aikaansaa positiivisia terveysvaikutuksia. Arjessa kannattaa olla aktiivinen usealla tavalla: tauottamalla istumista esimerkiksi seisomalla ja venyttelemällä, tekemällä arkiaskareita ja liikkumalla pyörällä tai kävellen paikasta toiseen. Arkiliikkumisen lisäksi on suositeltavaa harrastaa säännöllistä liikuntaa, kuten kävely- tai juoksulenkkeilyä, kuntosaliharjoittelua tai pallopelejä. 

Liikuntatottumusten muutoksiin ja liikunnan aloittamiseen on saatavilla tukea. Tältä sivulta löydät tietoa liikkumisesta ja liikunnasta sekä löydät oman kuntasi liikuntapalvelut ja liikuntaneuvonnan.  

Eri ikäryhmien liikkumissuositukset

Katso eri kohderyhmien liikkumisen suositukset UKK-Instituutin sivulta.   

Ikääntyneiden liikunta

Ikäinstituutin-sivustolta löydät paljon hyvää materiaalia ikääntyneiden liikkumiseen.  

Voitas-sivustolta löydät liikuntaliikkeitä ja -ohjelmia yli 65-vuotiaille.  

Digitaaliset ohjelmat

Terveyskylän digitaalinen itsehoito-ohjelma, joka tukee liikkumisen aloittamista. 

Liikuntaneuvonta 

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea liikunnan aloittamiseen tai sen lisäämiseen. Neuvonta on usein keskustelumuotoista ja se voi sisältää esimerkiksi käytännön liikunnanohjausta. Liikunnan lisäksi ohjauksessa voidaan tarkastella muita elintapoja. Kysy omasta kunnastasi lisää ja ilmoittaudu liikuntaneuvontaan. 

Katso esimerkki liikuntaneuvonnasta Hattulan kunnan videolta. 

Kanta-Hämeen alueen liikuntapalvelut 

Liikuntapalvelut tarjoavat liikuntatiloja ja -vuoroja, järjestävät liikuntaryhmiä ja -tapahtumia. Osassa kunnista on saatavilla lainattavia liikuntavälineitä ja esimerkiksi kuntosaliopastuksia.  

Muistathan myös Kanta-Hämeen seudun hyvät lähiliikuntapaikat, ulkokuntosalit, retkeilyreitit ja puistot! 

Etäryhmien materiaalit