Etsitkö tietoa influenssa- ja koronarokotusten ajanvarauksesta?

Rokotuspalvelut

Rokotuspalvelut

Voimassa olevan rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan lapsille lastenneuvolakäyntien yhteydessä sekä kouluikäisille kouluterveydenhuollossa ja opiskelijoille opiskeluterveydenhuollossa.

Suomen kansallinen rokotusohjelma suojaa myös aikuisiässä yleisimmiltä rokottein ennaltaehkäistäviltä tarttuvilta taudeilta. Aikuisiän tehosterokotuksien ottamisesta on huolehdittava itse.

Influenssarokotukset

Influenssa on viruksen aiheuttama hengitystietulehdus, joka leviää helposti pisaratartuntana tai kosketuksen välityksellä. Kausi-influenssa on eri tauti kuin flunssa tai nuhakuume. Terveillä työikäisillä kausi-influenssa on yleensä korkeakuumeinen, mutta kotihoidolla paraneva tauti. Osalla ihmisistä on kuitenkin muita suurempi riski sairastua vaikeaan influenssaan. Rokotus on paras tapa suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta.

Matkailijan rokotukset

Kaikkien matkailijoiden, matkanjärjestäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen tavoite on matkailu ilman terveyshaittoja. Matkailijan tulee ottaa selvää matkakohteensa terveysvaaroista hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos matkailijan terveydentila on hyvä, matkalle valmistautuminen kannattaa aloittaa 1–2 kuukautta ennen tropiikkiin suuntautuvaa matkaa ja muutama viikko ennen lähtöä Etelä-Eurooppaan. Jos matkailijalla on vakava perussairaus, kuten huonossa tasapainossa oleva diabetes tai sydämen vajaatoiminta, valmistautumiseen kannattaa varata kolme kuukautta. Rokotukset ja muut ehkäisevät toimet saadaan näin kiireettä järjestykseen. Matkailijoiden rokotteet ovat maksullisia.

Neuvoja voi kysyä oman kunnan rokotuksista vastaavilta hoitajilta, neuvoloista, terveysasemilta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolloista.

Toimi näin

Ole yhteydessä oman alueesi lastenneuvolaan, koulu- tai opiskelijaterveydenhuoltoon, aikuisneuvontaan tai terveysasemallesi, rokotettavan iästä riippuen. Varaa rokotusaika puhelimitse tai sähköisesti. Sähköinen ajanvaraus ei ole vielä mahdollista kaikkien kuntien alueella.

Tausta

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto. Aikuiset rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Lainsäädäntö

Tartuntatautilaki

Asetus tartuntataudeista

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161227
https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2016/20161227
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2017/20170146
https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2017/20170146

Sisältöjulkaisija

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

UUTINEN / 24.11.2023

Forssassa on vielä walk in -rokotuspäivä 2.12.

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

UUTINEN / 24.11.2023

Forssassa on vielä walk in -rokotuspäivä 2.12.

UUTINEN / 24.11.2023

Influenssa- ja koronarokotuksiin pääsee jälleen varaamaan aikoja

Influenssa- ja koronarokotteita saadaan lisää Kanta-Hämeeseen marras-joulukuun vaihteessa. Uusia rokotusaikoja on nyt avattu varattavaksi sähköisesti tai puhelimitse. 

Ajanvaraus on jo auki Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Riihimäellä. Hämeenlinnassa ja Janakkalassa aikoja voi varata sähköisesti ja puhelimitse. Riihimäen seudulla aikoja voi varata soittamalla. Forssan seudun sähköinen ajanvaraus avautuu lähipäivinä. Hattulan tiedot päivitetään myöhemmin rokotusinfo-sivulle.

Lisäksi Forssassa järjestetään walk in -rokotus reilun viikon päästä. Lauantaina 2. joulukuuta kello 9-15 influenssa- ja koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Forssan pääterveysasemalla (Urheilukentänkatu 2). Tämä rokotusmahdollisuus koskee vain Forssan seudun asukkaita.

Rokotusten ajanvaraus ruuhkautui lokakuun lopussa. Takaisinsoittojonot on saatu purettua pääosin. Jonoa on yhä Hämeenlinnassa. Takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti - asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. Puhelinjonossa odottavat tulevat saamaan rokotteensa. 

Katso kuntakohtaiset ajanvarausohjeet täältä

UUTINEN / 23.11.2023

Influenssa- ja koronarokotusten ajanvarausruuhkaa on saatu purettua – uuden rokotuserän aikoja ei vielä pääse itse varaamaan

Influenssa- ja koronarokotteita saadaan lisää Kanta-Hämeeseen marras-joulukuun vaihteessa. Uusia rokotusaikoja avataan asukkaiden varattavaksi, kun rokotemäärät täsmentyvät.

Rokotusten ajanvarausruuhkaa on saatu purettua hyvin: takaisisoittoihin on vastattu ja aikoja on annettu asiakkaille. Jonoa on yhä Hämeenlinnassa, jossa noin 400 puhelua odottamassa takaisinsoittoa. Takaisinsoittoa kannattaa odottaa kärsivällisesti - asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. Puhelinjonossa odottavat tulevat saamaan rokotteensa. 

Influenssa- ja koronarokotuksia on annettu Oma Hämeessä ajanvarauksella 13. marraskuuta lähtien. 

Jos et ole vielä saanut tai varannut aikaa, kannattaa odottaa, kunnes tiedotamme, että aikoja voi jälleen varata. Ajanvaraus on sitten mahdollista jälleen sekä sähköisesti että puhelimitse. 

Katso kuntakohtaiset rokotusohjeet täältä

UUTINEN / 10.11.2023

Influenssa- ja koronarokotusten ensimmäiset ajat ovat täynnä – lisäaikoja ryhdytään jakamaan uuden rokotuserän varmistuttua

Influenssa- ja koronarokotusten ajat on tällä erää varattu Kanta-Hämeessä loppuun. Rokotteita annetaan ajan varanneille 13. marraskuuta alkaen.

Tällä hetkellä rokotusajat ovat täynnä lähes kaikissa toimipisteissä. Ajanvarauksien tekemistä jatketaan, kun saamme vahvistuksen seuraavien rokote-erien saapumisesta. Soitamme ajanvarausnumeroihin kirjautuneisiin puhelinnumeroihin, mutta ruuhkan vuoksi takaisinsoitossa voi mennä yli viikko. Asiakkaiden ei tarvitse soittaa uudelleen. 

Jos et ole vielä varannut aikaa, kannattaa odottaa, kunnes tiedotamme, että aikoja voi jälleen varata. Ajanvaraus on sitten mahdollista jälleen sekä sähköisesti että puhelimitse. 

Rokotuksia voi saada ilman ajanvarausta Forssassa kahtena lauantaina. Rokotuksia annetaan Forssan pääterveysasemalla lauantaina 18.11. ja lauantaina 2.12. kello 9–15. Tämä rokotusmahdollisuus koskee vain Forssan seudun asukkaita. Asiakkaiden toivotaan ottavan rokotukset oman kunnan toimipisteissä, koska rokotteet on jaettu asukasluvun mukaan.

Katso kuntakohtaiset rokotusohjeet täältä.