Murupolku
Tervetuloa meille töihin

Tervetuloa Oma Hämeeseen!
Paikkaan, missä intohimosta, rohkeudesta ja välittämisestä syntyy merkityksellinen työ. Meillä on tehtäviä, jotka innostavat ja haastavat juuri sinua. Katsomme rohkeasti kohti tulevaisuutta, rakennamme uutta. Tarjoamme mahdollisuuden oppia ja kasvaa sekä tarttua uusiin haasteisiin.
Meille töihin sisällöt
Keskitetyn rekrytoinnin yhteystietolaatikko

Rekrytointiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä keskitettyyn rekrytointiin
rekry(at)omahame.fi
Harjoittelujakson toteuttamiseen tai opinnäytetyöhön liittyviä kysymyksiä voit tiedustella
opiskelija.asiat(at)omahame.fi
AMK-opiskelijoiden harjoittelupaikat löydät Jobiilista!
Navigointivalikko
Työhyvinvointitutkimuksen tulokset

Tiesitkö, että Oma Hämeen työntekijöistä
- 72,1 % kokee työnsä mielekkääksi
- 65,4 % kertoo, että työyhteisön yhteistyö on toimivaa
- 72,3 % kokee lähiesihenkilön toiminnan oikeudenmukaiseksi
- 70,2 % suosittelisi työnantajaa ystävilleen
(Lähde: Hyvinvointialueiden työhyvinvointitutkimus 2023)
Meille töihin -sivuston kv-rekryjen linkkilista

Planning to work in the social welfare and health care field in Finland?
To work in a social welfare or health care profession in Finland, you must usually have a licence granted by Valvira. Valvira grants the right to practise a social welfare or health care profession on application to professionals trained in Finland and abroad.
Sisältöjulkaisija
Uutiset
Kaikki uutiset
Henkilöstö on mukana uusien toimintatapojen suunnittelussa.

Työvuorosuunnittelun uudistus etenee Oma Hämeessä – henkilöstön ensimmäiset kokemukset Numeronista lupaavat hyvää
UUTINEN / 19.02.2025
Henkilöstö on mukana uusien toimintatapojen suunnittelussa.

UUTINEN / 19.02.2025
Työvuorosuunnittelun uudistus etenee Oma Hämeessä – henkilöstön ensimmäiset kokemukset Numeronista lupaavat hyvää
Oma Hämeessä on otettu käyttöön Numeron-työvuorosuunnittelujärjestelmä helmikuun alussa. Järjestelmä on osa käynnissä olevaa, isompaa työvuorosuunnittelun uudistusta ja käytäntöjen yhtenäistämistä. Samalla parannetaan työvoiman kohdentamista asiakastarpeen mukaan.
Uudistuksessa siirrytään asteittain keskitettyyn työvuorosuunnitteluun, joka vähentää sekä työvuorotaulukoiden että suunnitteluun osallistuvien henkilöiden määrää. Työvuorosuunnittelua tekevät yhteistyössä lähijohtajat ja resurssihallinnan asiantuntijat. Vastuu vuoroista ja niiden toimivuudesta on aina lähijohtajalla.
Ensimmäisenä uusi järjestelmä on otettu käyttöön keskitetyssä varahenkilöstössä.
– Numeron on selkeä ja helposti hallittavissa. Työvuorot pomppaavat silmiin eriväristen palkkien ansiosta, mikä helpottaa suunnittelua, kertoo keskitetyn varahenkilöstön lähijohtaja Milla Tenhunen.
Työntekijöiden käytössä on OmaNumeron-sovellus, jota voi halutessaan käyttää myös työpaikan ulkopuolella. Tämä helpottaa muun muassa työvuorotoiveiden esittämistä ja omien vuorojen tarkistamista.
– Itse koen Numeronin isoiksi eduiksi sen selkeyden ja sen, että työvuoroja ja toiveita voi tehdä omalla kännykällä, kertoo sairaanhoitaja Siiri Saarinen.
Joillakin käyttäjillä on ollut teknisiä haasteita sovelluksen käytössä, mutta ongelmia ratkotaan aktiivisesti. Muutokset ylipäänsä herättävät työyhteisössä aina erilaisia reaktioita. Mutta moni odottaa kiinnostuneena, miten järjestelmä ja uudet käytännöt vakiintuvat käyttöön.
Numeron-ohjelmisto ja uudet toimintatavat otetaan käyttöön Oma Hämeen yksiköissä vaiheittain vuoden 2025 aikana. Lähijohtajat ja henkilöstö ovat mukana uusien toimintatapojen suunnittelussa.
Uusi ohjelmisto parantaa seurantaa
Uusi ohjelmisto ja keskitetty työvuorosuunnittelu tuovat hyvinvointialueelle useita hyötyjä. Keskitetty työvuorosuunnittelu varmistaa, että yksiköissä on oikea määrä osaavaa henkilökuntaa töissä silloin, kun asiakkaat apua tarvitsevat. Lisäksi työvuorot saadaan jaettua tasapuolisemmin, mikä takaa henkilöstölle oikeudenmukaisemmat, terveellisemmät ja turvallisemmat työolosuhteet.
Uusi ohjelmisto yhdistää eri työaikamuotojen seurannan yhteen järjestelmään, mikä vähentää muiden työaikajärjestelmien tarvetta. Uudistus parantaa merkittävästi henkilöstön voimavarojen, kuten mitoituksen, osaamisen ja vuorotyön kuormituksen, tietojohtamista ja seurantaa.
Vaikka työvuorot suunnitellaan keskitetysti, otetaan suunnittelussa huomioon yksiköiden tarpeet sekä työntekijöiden toiveet, osaaminen ja muut yksilölliset tarpeet, aivan kuten tähänkin asti. Näin varmistetaan, että työn ja vapaa-ajan tasapaino tulee huomioiduksi.
Yhteisöllinen työvuorosuunnittelu säilyy osana uutta mallia, eli työntekijät voivat edelleen osallistua työvuorojen suunnitteluun. Keskitetyn suunnittelun asiantuntijat vastaavat kuitenkin kokonaisuuden hallinnasta.
Numeron-järjestelmän käyttöönotto jatkuu hyvinvointialueella kevään aikana. Henkilöstön kokemuksia kerätään koko ajan työvuorosuunnittelun kehittämiseksi. Resurssihallinnan asiantuntijat kiertävät yksiköissä tapaamassa henkilöstöä, vastaamassa kysymyksiin ja jakamassa ajankohtaista tietoa muutoksista ja aikatauluista.
– Yksikkökäyntejä on tehty nyt muutaman kuukauden ajan, ja matkan varrella on kertynyt runsaasti kilometrejä. Käynnit ovat kuitenkin olleet antoisia ja mielenkiintoisia – on ollut arvokasta tavata työntekijöitä, kuulla heidän näkemyksiään ja ymmärtää, mitkä asiat yksiköissä koetaan tärkeiksi, kertoo resurssihallinnan asiantuntija Hanna Heikkilä.

Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille – 120 nuorelle arvokasta työkokemusta
Kesätyöt sijoittuvat eri puolille Kanta-Hämettä.

Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille – 120 nuorelle arvokasta työkokemusta
UUTINEN / 06.02.2025
Kesätyöt sijoittuvat eri puolille Kanta-Hämettä.

UUTINEN / 06.02.2025
Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille – 120 nuorelle arvokasta työkokemusta
Kanta-Hämeen hyvinvointialue Oma Häme tarjoaa kesällä 2025 noin 120 nuorelle mahdollisuuden tutustua työelämään ja sosiaali- ja terveysalaan. Kesätyöt sijoittuvat eri puolille Kanta-Hämettä ja tarjoavat arvokasta kokemusta nuorille..
Kesätyö tarjoaa nuorille tilaisuuden oppia työelämän perustaitoja ja saada ensimmäisen työkokemuksen turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä. Samalla se voi herättää kiinnostuksen sote-alaa kohtaan ja auttaa tulevaisuuden opinto- ja uravalinnoissa.
– Kesätyö on monelle nuorelle ensikosketus työelämään. Haluamme tarjota nuorille vastuullisen ja hyvin ohjatun työpaikan, jossa he pääsevät tekemään merkityksellistä työtä, kertoo Oma Hämeen HR-päällikkö Heta Periviita.
Kesätyötehtävät eri puolilla Kanta-Hämettä
Nuorten työtehtävät ovat avustavia ja sijoittuvat esimerkiksi ikäihmisten asumispalveluihin, kotihoitoon, vammaispalveluiden päivä- ja asumispalveluyksiköihin sekä perusterveydenhuollon sairaaloihin. Työpaikkoja on tarjolla laajasti eri kunnissa, kuten Hämeenlinnassa, Hauholla, Tuuloksessa, Lammilla, Hattulassa, Janakkalassa, Riihimäellä, Hausjärvellä, Lopella, Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla ja Ypäjällä.
– Kannustan hakemaan rohkeasti myös pienemmille paikkakunnille. Esimerkiksi Lopella ja Lammilla on paljon paikkoja tarjolla, sanoo rekrytointiassistentti Vera Wilen.
Työjakso ja palkkaus
Kesätyön kesto on kaksi viikkoa, sisältäen kymmenen työpäivää ja 30 tunnin työviikon. Palkka on 410 euroa, ja työ ajoittuu kesä-heinäkuulle, arkipäiville päiväaikaan.
Hakeminen kesätöihin
Haku on päättynyt.
Kesätyö Oma Hämeessä – tärkeimmät asiat nuorelle
- Kesätyö kestää 2 viikkoa (10 työpäivää, 30 h/viikko)
- Palkka 410 euroa
- Työ on arkisin päiväsaikaan kesä-heinäkuussa
- Työpaikkoja on eri puolilla Kanta-Hämettä
- Työtehtävät ovat avustavia ja tarjoavat ensimmäistä työkokemusta
- Hakuaika on käynnissä parhaillaan 27.1.–12.2.2025 klo 15.00
- Hakemus jätetään Kuntarekryn kautta

Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille nuorille
Kesätöitä on tarjolla noin 120 nuorelle.

Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille nuorille
UUTINEN / 28.01.2025
Kesätöitä on tarjolla noin 120 nuorelle.

UUTINEN / 28.01.2025
Oma Häme tarjoaa kesätöitä 15–17-vuotiaille nuorille
Oma Häme haluaa tänäkin vuonna tarjota arvokasta kesätyökokemusta nuorille ja antaa mahdollisuuden tutustua sosiaali- ja terveysalaan eri puolilla Kanta-Hämettä. Kesätöitä on tarjolla noin 120 nuorelle (2008–2010 syntyneet).
Tietoa kesätyöpaikoista
Nuorten työtehtävät sisältävät avustavia töitä, esimerkiksi:
- avustaminen ikäihmisten asumispalveluissa
- avustaminen kotihoidossa
- avustaminen vammaispalveluiden päivätoiminta- tai asumispalveluyksiköissä
- avustavat tehtävät perusterveydenhuollon sairaalatehtävissä.
Työpaikkoja on tarjolla laajasti ympäri Kanta-Hämettä:
Hämeenlinnan kantakaupungissa, Hauholla, Tuuloksessa, Lammilla, Hattulassa, Janakkalassa, Riihimäellä, Hausjärvellä, Lopella, Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla ja Ypäjällä.
Nuorten kesärekrytointia yhdessä rekrytointiasiantuntija Mia Majakeron kanssa hoitava Oma Hämeen rekrytointiassistentti Vera Wilen kannustaa hakemaan aktiivisesti myös kantakaupungin ulkopuolelle.
– Kannustan nuoria hakemaan töihin muuallekin kuin Hämeenlinnan kantakaupunkiin, mikäli kulkeminen onnistuu. Esimerkiksi Lopella ja Lammilla on suhteessa asukasmäärään runsaasti paikkoja tarjolla.
Kesätyön kesto ja palkkaus
Työjakson kesto: 2 viikkoa (10 työpäivää, 30 h/viikko)
Palkka: 410 €
Työ ajoittuu kesä–heinäkuulle ja sijoittuu arkipäiville päiväaikaan. Työjakso tehdään yhtenäisenä, eikä sitä voi jakaa kahteen osaan.
Miten kesätöihin haetaan?
Kesätyöpaikkojen haku on avoinna 27.1.–12.2.2025. Haku päättyy 12.2.2025 klo 15.00. Hakemus jätetään Kuntarekryn kautta.
Vinkkaathan tutulle nuorelle kivasta mahdollisuudesta päästä kesätöihin Oma Hämeelle!
Huom! meidan_omahame-Instagram-tilillä järjestetään keskiviikkona 29.1. mahdollisuus kysyä mitä vain nuorten kesätyöpaikoista.