Murupolku

Ptv Service Display

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Nuorten perustason hoidollista mielenterveys- ja päihdepalvelua toteuttavat psykiatriset sairaanhoitajat. Palvelumme on suunnattu 13–18-vuotiaille.

Hoito on kohdennettu nuorelle, jonka oireet vaikuttavat merkittävästi arkeen ja toimintakykyyn ja jolle matalan kynnyksen palvelut eivät ole riittäviä, mutta erikoissairaanhoidolle ei ole tarvetta. Oire-esimerkkeinä ovat masennus, ahdistus, itsetuhoisuus, päihteiden käyttö, syömisen haasteet, pakko-oireet sekä äkilliset kriisit. Tarkoituksena on varhainen, yksilöllinen mielenterveyden tukeminen sekä haitallisen päihteiden käytön vähentäminen. Tarvittaessa ohjaamme lääkärille ja muihin tarvittaviin palveluihin.

Työskentelymme sisältää yksilöllistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää arviointia, ohjausta ja neuvontaa, perustason hoitoa, ja sekä nuoren että vanhempien tukea. Palvelu täydentää opiskeluhuollon palveluita.

Perustason hoidollisen työskentelyn toteutamme tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Käyntikertoja on yleensä 10 ja ne voivat toteutua sekä yksilö- että ryhmämuotoisena. Teemme yhteistyötä tarpeen mukaan nuoren elämässä olevien läheisten ja eri palveluiden työntekijöiden kanssa. Käytössä on myös konsultaatiomahdollisuus.

Palvelua toteutamme toistaiseksi Riihimäen seudulla (Hausjärvi, Loppi, Riihimäki) ja pääasiassa yläkoulujen, lukioiden ja toisen asteen ammatillisen oppilaitoksen (Hyria) tiloissa.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

  • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
  • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
  • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkosivu

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut, Riihimäen seutu

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanotto Riihimäen seudun nuorille.

Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella.

Osoite

J-ovi, 4. krs

Penttilänkatu 5 11100 RIIHIMÄKI

Normaalit aukioloajat

Asiointi vain ajanvarauksella.
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Kunnat

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle ohjaudut pääosin opiskeluhuollon kautta ja sinuun ollaan yhteydessä asiakkuuden aloituksesta. Voit ohjautua palveluun myös terveyskeskuksen lääkärin kautta, nuortentalo Nupista, päivystyksestä lääkärin ohjaamana/konsultoimana tai erikoissairaanhoidosta.

terveys

alkoholiongelmat

päihdeongelmat

mielenterveys

huumeongelmat