Murupolku

Navigointivalikko

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Nuorten perustason hoidollista mielenterveys- ja päihdepalvelua toteuttavat psykiatriset sairaanhoitajat. Palvelumme on suunnattu 13–18-vuotiaille.

Hoito on kohdennettu nuorelle, jonka oireet vaikuttavat merkittävästi arkeen ja toimintakykyyn ja jolle matalan kynnyksen palvelut eivät ole riittäviä, mutta erikoissairaanhoidolle ei ole tarvetta. Oire-esimerkkeinä ovat masennus, ahdistus, itsetuhoisuus, päihteiden käyttö, syömisen haasteet, pakko-oireet sekä äkilliset kriisit. Tarkoituksena on varhainen, yksilöllinen mielenterveyden tukeminen sekä haitallisen päihteiden käytön vähentäminen. Tarvittaessa ohjaamme lääkärille ja muihin tarvittaviin palveluihin.

Työskentelymme sisältää yksilöllistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää arviointia, ohjausta ja neuvontaa, perustason hoitoa, ja sekä nuoren että vanhempien tukea. Palvelu täydentää opiskeluhuollon palveluita.

Perustason hoidollisen työskentelyn toteutamme tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Käyntikertoja on yleensä 10 ja ne voivat toteutua sekä yksilö- että ryhmämuotoisena. Teemme yhteistyötä tarpeen mukaan nuoren elämässä olevien läheisten ja eri palveluiden työntekijöiden kanssa. Käytössä on myös konsultaatiomahdollisuus.

Palvelua toteutamme toistaiseksi Riihimäen seudulla (Hausjärvi, Loppi, Riihimäki) ja pääasiassa yläkoulujen, lukioiden ja toisen asteen ammatillisen oppilaitoksen (Hyria) tiloissa.

Toimi näin

Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle ohjaudut pääosin opiskeluhuollon kautta ja sinuun ollaan yhteydessä asiakkuuden aloituksesta. Voit ohjautua palveluun myös terveyskeskuksen lääkärin kautta, nuortentalo Nupista, päivystyksestä lääkärin ohjaamana/konsultoimana tai erikoissairaanhoidosta.

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut, Riihimäen seutu

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanotto Riihimäen seudun nuorille.

Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella.


Osoite


J-ovi, 4. krs

Penttilänkatu 5, 11100 RIIHIMÄKI


Normaalit aukioloajat

Asiointi vain ajanvarauksella. Auki 24/7
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki