Ptv Service Display

Tehohoito ja tehostettu valvonta

Tehohoidossa hoidamme vakavasti sairaita potilaita, joiden tilanne on hengenvaarallinen tai uhkaa peruselintoimintoja. Valvontahoidossa taas hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat osastohoitoa vaativampaa, mutta tehohoitoa kevyempää hoitoa. Osastollamme on 5 tehohoitopaikkaa ja 5 valvontapaikkaa. Tarvittaessa hoidamme potilaita myös eristyshuoneissa.

Osastollamme sinua hoitavat teho- ja valvontahoitoon perehtyneet sairaanhoitajat. Lääketieteellisestä hoidosta vastaa teholla anestesialääkäri ja valvonnassa potilaan erikoisalan mukainen lääkäri.

Osastomme toimintaan kuuluu myös MET-ryhmä (Medical Emergency Team), joka toimii Kanta-Hämeen keskussairaalan sisäisenä ensihoitoryhmänä.

Toimi näin

Vieraileminen osastolla

Voit tulla vierailemaan osastolla ympäri vuorokauden. Toivomme kuitenkin, että vierailuhetket ovat lyhyehköjä (noin 15 minuuttia). Potilaamme tarvitsevat runsaasti lepoa, että voivat toipua kriittisestä tilanteesta.

Pyydämme, että ymmärrätte, jos joudumme rajoittamaan vierailuja potilaan tilan vuoksi. Annamme potilaasta tietoa vain lähiomaisille.

Osaston yhteystiedot löydät kohdasta ”Puhelinasiointi”.

Asioi digitaalisesti

Digitaalinen esitietokysely

Digitaalinen esitietokysely on laaja kokonaisuus yleiseen terveydentilaasi ja toimintakykyysi liittyviä kysymyksiä.

Esitietokysely tulee täytettäväksi 30 päivää ennen vastaanottoaikaasi. Saat asiasta tiedon tekstiviestillä. Esitietokysely on avoinna vastaanottoaikaasi asti. Saat muistutustekstiviestin viikkoa ennen vastaanottoaikaasi, jos kyselysi on yhä täyttämättä.

Tietoja tarvitsee tarkistaa ja päivittää vain, jos ne ovat muuttuneet. Jos sinulla on toistuvia ajanvarauksia, kysely aktivoituu vain, jos et ole täyttänyt sitä viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Digitaalisen esitietokyselyn löydät Oma Häme -sovelluksesta tai kirjautumalla asiointipalveluun Oma Hämeen verkkosivuilta. Kirjautumisnapin löydät verkkosivujen yläreunasta.

Täytä esitietokysely ensisijaisesti digitaalisesti. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua, löydät tulostettavan kyselyn Oma Hämeen verkkosivujen Lomakkeet-sivulta.

Voit täyttää esitietokyselyn myös toisen puolesta, jos sinut on siihen valtuutettu.

Verkkosivu

Oma Häme -sovellus

Oma Häme -mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

Kun olet kirjautunut sovellukseen, voit

  • tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia
  • olla turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden, digipolkujen tai chatin välityksellä
  • täyttää digitaalisen esitietokyselyn
  • asioida läheisesi tai lapsesi puolesta
  • tarkastella digipolkujasi
  • siirtyä OmaKantaan, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Sovelluksen voit ladata sovelluskaupastasi. Voit kirjautua palveluun myös osoitteessa omahame.fi. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkosivu
Soita

Teho-osasto

Teho-osastolla on viisi potilaspaikkaa ja osastolla hoidamme kaikkien erikoisalojen potilaita. Anestesialääkäri vastaa potilaan ottamisesta teholle sekä organisoi ja toteuttaa potilaan hoidon yhteistyössä eri erikoisalojen lääkäreiden kanssa. Hoitojaksoja on noin 330 vuodessa ja keskimääräinen hoitoaika on noin kolme vuorokautta.

Teholla hoidettavilla potilailla on äkillinen, henkeä uhkaava yhden tai useamman elintoiminnan häiriö. Yleensä kyse on eri syistä johtuvista hengityksen, verenkierron ja/tai nestetasapainon häiriöistä. Potilasta tarkkailemme keskeytymättä ja hänen elintoimintojaan valvotaan ja ylläpidetään erikoislaittein. Kun potilaan vointi paranee, siirrämme hänet jatkohoitoon vuodeosastolle.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Tehostettu valvonta

Tehostetussa valvonnassa on viisi potilaspaikkaa ja osastolla hoidamme kaikkien erikoisalojen vaativaa valvontaa tarvitsevia potilaita. Potilaan hoidossa ja valvonnassa käytämme runsaasti teknisiä apuvälineitä. Hoidosta vastaa kyseisen erikoisalan erikoislääkäri. Potilaan voinnin korjaantuessa hänet siirretään jatkohoitoon vuodeosastolle.

Hoitojaksoja on noin 550 vuodessa ja keskimääräinen hoitoaika on noin kaksi vuorokautta.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä