Murupolku

Puolesta asiointi digitaalisissa asiointikanavissa

Puolesta asiointi digitaalisissa asiointikanavissa

Voit asioida Oma Hämeessä käytössä olevissa digitaalisissa asiointikanavissa toisen henkilön puolesta, jos sinut on tähän valtuutettu. Puolesta asiointia hyödynnetään uudessa Oma Häme -mobiilisovelluksessamme sekä näiltä verkkosivuilta löytyvissä chat-palveluissamme (sivun alakulman "Aloita chat").

Mitä puolesta asiointi tarkoittaa?

Käytännössä puolesta-asiointi tarkoittaa sitä, että valtuuttamasi henkilö voi asioida digitaalisissa palveluissamme, esimerkiksi terveysasioissasi, tunnistautumalla ensin itse henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella ja valitsemalla tämän jälkeen toisen henkilön puolesta asioinnin.

Valtuudet puolesta asiointiin tarkastetaan väestötietojärjestelmästä sekä valtuusrekisteristä. Lisätietoja ja toimintaohjeet valtuuksien käyttöönottamiseksi löydät Suomi.fi -palvelusta.

Lue lisää puolesta asioinnista ja Suomi.fi-valtuutuksesta

Miten voin asioida toisen puolesta?

Voit asioida toisen henkilön puolesta, jos sinut on tähän valtuutettu. Henkilö, jonka puolesta haluat asioida, valitaan suomi.fi-verkkopalvelussa. Palvelu tarkistaa oikeutesi asiointiin väestötietorekisteristä. Ammattilaisemme saavat tiedon, jos asioit toisen henkilön puolesta ja kirjaavat asiointiin liittyvät yksityiskohdat puolesta asioitavan asiakas- ja potilastietoihin.

Miten voin valtuuttaa toisen asioimaan puolestani?

Voit valtuuttaa toisen asioimaan puolestasi suomi.fi-verkkopalvelussa. Valtuuttamasi henkilö voi olla puoliso, lähiomainen tai joku muu luotettavaksi kokemasi henkilö. Valtuuttamallasi henkilöllä on lupa keskustella ammattilaisemme kanssa henkilökohtaisista hyvinvointi- ja terveystiedoistasi. 

Lapsen puolesta asiointi

Tällä hetkellä voit asioida alle 10-vuotiaan lapsesi puolesta, pian myös 10–17-vuotiaan lapsesi. 

Esimerkki puolesta asioinnista chat-palveluissamme

  1. Valitse chat-palvelu, jossa haluat asioida ammattilaisemme kanssa.
  2. Tunnistaudu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  3. Tunnistauduttuasi sinulta kysytään, haluatko asioida omassa asiassasi vai toisen henkilön puolesta.
  4. Kun valitset toisen henkilön puolesta asioinnin, sinut ohjataan Suomi.fi -palveluun, josta valitset henkilön, jonka puolesta sinut on valtuutettu asioimaan.
  5. Valittuasi oikean henkilön näkyvillä olevasta listasta, siirryt automaattisesti takaisin asioimaan valitsemassasi chat-palvelussa.

Puolesta asioinnin valintanäkymä chat-palveluissa.