Keskussairaalan rekrytointi

Tutustu Assiin

Keskussairaalan tärkeitä tietoja

Palveluneuvonta on avoinna
ma-to 07.00-19.00
pe        07.00-17.00
la-su    suljettu

Puhelinvaihteen numero 03 6291

Poikkeusaukioloajat:

Pääsiäinen: Suljettu kokonaan ja kiirastorstaina suljetaan klo 17.00.
Vappu: Suljettu 1.5. ja suljetaan 30.4. klo 17.00.
Helatorstai: Suljettu ja edeltävänä päivänä suljetaan klo 17.00.
Juhannus: Suljettu ja edeltävänä torstaina suljetaan klo 17.00.
Pyhäinpäivä: Suljettu koko viikonloppu.
Itsenäisyyspäivä: Suljettu ja edeltävänä päivänä suljetaan klo 17.00.
Joulu: Suljettu ja suljetaan 23.12. klo 17.00.
Uusivuosi: Suljettu ja suljetaan 31.12. klo 17.00.
Loppiainen: Suljettu ja suljetaan 5.1. klo 17.00.

 

Kanta-Hämeen keskussairaala sijaitsee Hämeenlinnassa, jonka alueella on Suomen väestöllinen keskipiste. 

Osoite

Parantolantie 6

13530 Hämeenlinna

Reittiohje

Keskussairaalan Hämeenlinnan tiloista on laadittu opassovellus, joka auttaa Sinua löytämään oikean yksikön ja rakennuksen. Voit klikata sovelluksen auki alta löytyvästä linkistä. Eri rakennukset on merkitty kirjaimilla (A, C, D, E, G, M, N), ja niitä klikkaamalla aukeaa valikko, jossa kuvataan kyseisen rakennuksen toiminnot. 

Kulkuopas

Bussiliikenne

Paikallisliikenteen linja-autolinjat 1, 3 ja 11 kulkevat sairaalan pääoven eteen. Linja-autolla pääsee sairaalaan ja sairaalasta keskustaan virka-aikaan useasti tunnissa.

  • Linja 1 kulkee reittiä Loimalahti-Luolaja-Kukostensyrjä
  • Linja 3 kulkee reittiä Loimalahti-Hirsimäki-Ruununmylly-Harvoilanmäki
  • Linja 11 kulkee reittiä Loimalahti-Katinen-Katuma-Äikäälä ja linja 11V reittiä Äikäälä – keskusta – sairaala – Loimalahti – Hirsimäki – Vuorentaka

Bussiaikatauluista löydät tietoa Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Katso joukkoliikenteen aikataulut

Taksiliikenne

Taksipalveluita on saatavilla kattavasti molempien sairaaloidemme yhteydessä. Terveydenhuoltoon liittyvästä korvattavasta taksiliikenteestä vastaa Kela. Lue ohjeet palveluiden käyttöön tarkemmin Kelan sivuilta.

Hämeenlinnan keskussairaala

Sairaalan asiakkaiden neljän (4) tunnin pysäköintipaikat sijaitsevat sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä, muistathan laittaa pysäköintikiekon autoon. Pidempää pysäköintiä varten saa pysäköintiluvan neuvonnasta. Pysäköintilupaa varten tarvitset autosi rekisterinumeron.

Henkilökunnan ja koulutuksiin tulevien pysäköintipaikat sijaitsevat Ahveniston päiväkodin läheisyydessä, jonne ajetaan sairaalan risteyksestä kääntymättä Marssitietä eteenpäin. Toivomme, että henkilöstö ja koulutukseen tulevat vievät autonsa sinne.

Kulkuopas

Vierailuohje 

Vierailut ovat tärkeitä ja läheisten tuki edistää toipumista. Sairaalassamme osastoilla voi vierailla vapaasti päiväaikaan. Toivomme kuitenkin, että läheiset tulisivat tapaamaan mieluummin iltapäivällä tai illalla, koska hoidot ajoittuvat aamu- ja keskipäivään. Potilashuoneet ovat pieniä, joten toivomme, että vierailijoita olisi vain muutama yhtä aikaa. Lääkärin kierron tai hoitotoimenpiteiden ajaksi vierailijoita voidaan pyytää poistumaan potilashuoneesta. Yöaika on potilaiden lepoaikaa.

Joidenkin osastojen kohdalla vierailijoiden määrää tai vierailuaikoja joudutaan rajoittamaan. Synnytysosastolla voivat vierailla vauvan perhe ja isovanhemmat, muiden vieraiden osalta tarkemmat ohjeet antaa henkilökunta.

Tuliaiset ilahduttavat, mutta neuvottelethan kukkien ja ruokatavaroiden tuonnista osaston henkilökunnan kanssa, koska kukat voivat aiheuttaa allergiaa tai potilaalla saattaa olla erikoisruokavalio. Voimakkaat tuoksut aiheuttavat monille allergisia oireita. Otathan potilaat ja henkilökunnan huomioon ja tulet tuoksutta sairaalaan.

Vältä vierailuja, jos sairastat (tai kotonasi sairastetaan) nuhaa, yskää tai muuta tarttuvaa tautia. Käytä käsidesinfektioainetta, kun tulet osastolle ja potilashuoneeseen ja kun lähdet sieltä.

Sairaalan pääovi on auki arkisin klo 6.00 – 19.00, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.00 – 19.00.

Vierailijat voivat jättää päällysvaatteensa sairaalan ala-aulaan, joissa on lukollisia vaatekaappeja.

Huomioithan, että sairaalassa potilastietoja annetaan vain potilaan luvalla. Jos potilas ei pysty sairautensa vuoksi tätä lupaa antamaan, tietoja annetaan vain lähiomaisille, potilasasiakirjoihin merkityille henkilöille tai potilaan suostumuksella.

Vierailuohje pandemia-aikana

Vierailijoilta ja poliklinikoilla asioivilta potilailta edellytetään kasvomaskin käyttöä. Eristyksessä tai karanteenissa olevien potilaiden luona vierailut tapahtuvat henkilökunnan kanssa erikseen sopien, mutta muuten vierailujen suhteen on palattu normaalikäytäntöihin, joista voit lukea alta.