Navigointivalikko

Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen ja luottamuksellinen palvelu koskien lasten asioiden järjestämistä avo- tai avioeron jälkeen. Lasten selviytymistä vanhempien erosta tukee vanhempien halu hoitaa lasten asiat sopimalla niistä yhdessä.

Perheasioiden sovittelussa pyrimme auttamaan vanhempia sopimaan lasten asioista mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta ja tarjoamme apua vanhempien välisen keskustelun edistämiseksi. Tavoitteena on auttaa teitä löytämään sellaisia rakentavia ratkaisuja, joilla turvataan lasten suhteiden säilyminen molempiin vanhempiinsa ja perheen arjen sujuminen.

Perheasioidensovittelija on ulkopuolinen, puolueeton ja perheiden kanssa työskentelemään tottunut ammattilainen. Sovittelussa pohdimme sellaisia lapsenne asioiden järjestämiseen liittyviä kysymyksiä, joista vanhempien on vaikea päästä yksimielisyyteen, pois lukien elatusapuasiat, joista vanhemmat voivat sopia lastenvalvojan luona.

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitamme lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana tapaamme vanhempia 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen. Perheasiain sovittelu on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista.

Toimi näin

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, harkitessanne eroa, eron aikana tai eron jälkeen.

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueelta voit ottaa perheasioiden sovitteluun yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla (perheasoidensovittelu.hameenlinna(at)omahame.fi).

Kun soitat, jätä yhteystietosi vastaajaan. Vastaamme sähköpostiin tai soittoosi kahden työpäivän kuluessa.

Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella voit olla yhteydessä sovittelukoordinaattoriin sähköpostitse (perheasioidensovittelu.riihimaki(at)omahame.fi) tai puhelimitse koordinaattorin puhelinaikoina.

Forssan seudulla (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä) voit ilmoittautua asiakkaaksi Forssan seudun perheneuvolan puhelinasioinnin kautta.

Perheneuvolan puhelinasiointi, Forssan seutu

Perheneuvolan puhelinasiointi Forssan seudulla. Perheneuvola palvelee Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän alle 16-vuotiaiden lasten perheitä, jotka haluavat ulkopuolista apua perheen ihmissuhde- ja kasvatuskysymyksiin.

Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä, voit ilmoittautua asiakkaaksi perheneuvolan puhelinasioinnin kautta.

Normaalit aukioloajat

Puhelinajat pääsääntöisesti:
  • Maanantai - Torstai 08:00 - 11:00, 11:30 - 15:45
  • Perjantai 08:00 - 11:00, 11:30 - 14:30

Kunnat:

Ypäjä, Humppila, Jokioinen, Forssa, Tammela

Perheasioiden sovittelu, Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala

Perheasioiden sovittelun palvelunumero Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Voit soittaa palvelunumeroon ja jättää yhteystietosi vastaajaan. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: perheasioidensovittelu.hameenlinna(at)omahame.fi. Olemme sinuun yhteydessä kahden työpäivän kuluessa.

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitetaan lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana vanhempia tavataan 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen.

  • Jätä yhteystietosi vastaajaan, vastaamme soittoosi kahden työpäivän kuluessa. puh. +358 504638320

Kunnat:

Janakkala, Hattula, Hämeenlinna

Perheasioiden sovittelu, Riihimäen seutu

Perheasioiden sovittelukoordinaattorin ajanvaraus- ja tiedustelunumero Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella.

Sovittelukoordinaattoriin voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: perheasiodensovittelu.riihimaki(at)omahame.fi.

Normaalit aukioloajat

Ajanvaraus ja tiedustelut:
  • Maanantai 12:00 - 14:00
  • Keskiviikko 10:00 - 12:00

Kunnat:

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki

Tausta

Voitte pariskuntana hakeutua perheasiain sovitteluun ristiriitatilanteissa, eroa harkitessanne tai siitä jo päätettyänne. Sovittelua voidaan käyttää myös eron jälkeen esimerkiksi lapsiin liittyvien erimielisyyksien selvittämiseksi. Jos elät avioliitossa, avoliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa, sinulla ja perheelläsi on oikeus päästä sovitteluun. Sovitteluun osallistuminen on luottamuksellista ja vapaaehtoista. Sovittelijat ovat perheneuvontaan, perheoikeuteen tai lastensuojeluun perehtyneitä henkilöitä, joilla on lupa toimen harjoittamiseen. Perheasioiden sovittelua järjestää sosiaalitoimi itsenäisesti tai yhteistyössä esimerkiksi yhdistysten, yritysten, säätiöiden tai muiden ammattitaitoisten toimijoiden kanssa.


Lainsäädäntö


Avioliittolaki


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234
https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/1929/19290234