Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu

Perheasioiden sovittelu on vapaaehtoinen ja luottamuksellinen palvelu koskien lasten asioiden järjestämistä avo- tai avioeron jälkeen. Lasten selviytymistä vanhempien erosta tukee vanhempien halu hoitaa lasten asiat sopimalla niistä yhdessä.

Perheasioiden sovittelussa pyrimme auttamaan vanhempia sopimaan lasten asioista mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta ja tarjoamme apua vanhempien välisen keskustelun edistämiseksi. Tavoitteena on auttaa teitä löytämään sellaisia rakentavia ratkaisuja, joilla turvataan lasten suhteiden säilyminen molempiin vanhempiinsa ja perheen arjen sujuminen.

Perheasioidensovittelija on ulkopuolinen, puolueeton ja perheiden kanssa työskentelemään tottunut ammattilainen. Sovittelussa pohdimme sellaisia lapsenne asioiden järjestämiseen liittyviä kysymyksiä, joista vanhempien on vaikea päästä yksimielisyyteen, pois lukien elatusapuasiat, joista vanhemmat voivat sopia lastenvalvojan luona.

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitamme lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana tapaamme vanhempia 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen. Perheasiain sovittelu on maksutonta ja ehdottoman luottamuksellista.

Toimi näin

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueelta voit ottaa perheasioiden sovitteluun yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla (perheasioidensovittelu.hameenlinna(at)omahame.fi).

Kun soitat, jätä yhteystietosi vastaajaan. Vastaamme sähköpostiin tai soittoosi kahden työpäivän kuluessa.

Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella voit olla yhteydessä sovittelukoordinaattoriin sähköpostitse (perheasioidensovittelu.riihimaki(at)omahame.fi) tai puhelimitse koordinaattorin puhelinaikoina.

Forssan seudulla (Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä) voit ottaa perheasioiden sovitteluun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla (perheasioidensovittelu.forssa(at)omahame.fi).

Perheasioiden sovittelu, Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala

Perheasioiden sovittelun palvelunumero Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Voit soittaa palvelunumeroon ja jättää yhteystietosi vastaajaan. Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla: perheasioidensovittelu.hameenlinna(at)omahame.fi. Olemme sinuun yhteydessä kahden työpäivän kuluessa.

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitetaan lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana vanhempia tavataan 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen.

  • Jätä yhteystietosi vastaajaan, vastaamme soittoosi kahden työpäivän kuluessa. puh. +358 504638320

Kunnat:

Janakkala, Hattula, Hämeenlinna

Perheasioiden sovittelu, Riihimäen seutu

Perheasioiden sovittelukoordinaattorin ajanvaraus- ja tiedustelunumero Riihimäellä, Hausjärvellä ja Lopella.

Sovittelukoordinaattoriin voit olla yhteydessä myös sähköpostitse: perheasioidensovittelu.riihimaki(at)omahame.fi.

Normaalit aukioloajat

Ajanvaraus ja tiedustelut:
  • Maanantai 12:00 - 14:00
  • Keskiviikko 10:00 - 12:00

Kunnat:

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki

Perheasioiden sovittelu, Forssan seutu

Forssan seudulla voit ottaa perheasioiden sovitteluun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla (perheasioidensovittelu.forssa(at)omahame.fi).

Sovittelu alkaa molempien vanhempien erillisellä alkutapaamisella, jossa vanhemmille kerrotaan sovittelusta. Lisäksi kartoitetaan lapsiin liittyvät asiat, joista vanhempien pitäisi sopia. Sovittelun aikana vanhempia tavataan 1-3 kertaa joko yhdessä tai erikseen.

Normaalit aukioloajat

Perheasioiden puhelinajat
  • Maanantai 12:00 - 14:00
  • Keskiviikko 10:00 - 12:00

Kunnat:

Ypäjä, Humppila, Jokioinen, Forssa, Tammela

Lainsäädäntö

Avioliittolaki/Perheasioiden sovittelu

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234#O1L5

Hyödyllsiä linkkejä_perheasioiden sovittelu