Neurologian erikoisalapalvelu

Neurologian erikoisalapalvelu

Neurologian erikoisalapalveluissa tutkimme ja hoidamme laaja-alaisesti erilaisia neurologisia sairauksia.

Neurologian poliklinikalla hoidettavia ja tutkittavia sairauksia ovat muun muassa aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat, Parkinsonin tauti ja muut liikehäiriösairaudet, aktiivisesti oireileva epilepsia, MS-tauti, Myastenia Gravis, komplisoituneet päänsärkyongelmat, työikäisten muistisairaudet, lihassairaudet ja ääreishermoston ongelmat.

Neurologisiin sairauksiin perehtyneen sairaanhoitajien vastaanotoilla annamme hoidon ohjausta ja neuvontaa. Tutkimustoimenpiteistä muun muassa lannepistonäytteitä otetaan poliklinikan tiloissa. Hyödynnämme työssämme aktiivisesti erityistyöntekijöiden konsultaatioita. Infuusiohoitoja tarvitsevat neurologiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti päiväsairaalassa joko Hämeenlinnan keskussairaalassa tai Riihimäen sairaalassa.

Kuntoutusyksikössä toimintaan kuuluu myös työkykyarvioiden tekeminen.

Toimi näin

Neurologian erikoisalapalveluun tulet avoterveydenhuollon tai yksityislääkärin lähettämänä, siirtona toisesta sairaalasta tai osastojen jälkitarkastuskäynneille. Päivystyslähetteellä tulevat neurologiset potilaat hoidetaan päivystyspoliklinikalla.

Neurologian osastolle hoitoon tullaan joko lähetteellä tai päivystyspoliklinikan kautta.

Neurologian poliklinikka, Forssa

Neurologian poliklinikalla hoidamme ja tutkimme hermoston eli aivojen, selkäytimen ja ääreishermojen sairauksia sekä lihassairauksia. Tavallisia neurologisia oireita ovat päänsärky, lihasheikkous, kömpelyys, huimaus, vapina ja tunnottomuus. Neurologisia sairauksia ovat mm. migreeni, epilepsia, Parkinsonin tauti, MS- tauti, Alzheimerin tauti.

Kiireelliset neurologiset potilaat hoidetaan Kanta- Hämeen keskussairaalassa.

Neurologian poliklinikalle tarvitset lähetteen lääkäriltä.

Osoite

Ilmoittautuminen P-kerroksessa.

Urheilukentänkatu 9, 30100 FORSSA

Normaalit aukioloajat

 • Tiistai 08:00 - 15:00
Tarkista muut mahdolliset vastaanottopäivät poliklinikalta.
 • -

Poikkeusaukioloajat

01.07.2024 - 14.07.2024 Neurologian poliklinikka suljettu. Suljettu

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila, Hausjärvi

Neurologian poliklinikka, Hämeenlinna

Neurologian poliklinikalla hoidettavia ja tutkittavia sairauksia ovat muun muassa aivoverenkiertohäiriöt, aivovammat, Parkinsonin tauti ja muut liikehäiriösairaudet, aktiivisesti oireileva epilepsia, MS-tauti, Myastenia Gravis, komplisoituneet päänsärkyongelmat, työikäisten muistisairaudet, lihassairaudet ja ääreishermoston ongelmat.

Neurologisiin sairauksiin perehtyneen sairaanhoitajien vastaanotoilla annamme hoidon ohjausta ja neuvontaa. Teemme poliklinikalla lisäksi tutkimustoimenpiteitä.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastaamme seuraavana arkipäivänä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036292824 (Neurologian poliklinikka, takaisinsoittopalvelu)
 • puh. 04573976618 (Neurologian poliklinikka, tekstiviestinumero (ei puheluita))
 • puh. 0405887562 (Sosiaalityöntekijä)

Kunnat:

Hausjärvi, Ypäjä, Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila

Osasto 4B (akuuttineurologia)

Osastolla 4B hoidamme pääasiassa akuutisti sairastuneita neurologisia potilaita, sekä teemme vaativaa diagnostiikkaa ja arviointia potilaille, jotka eivät sovellu polikliiniseen hoitoon. Neurologisten potilaiden lisäksi hoidamme osasto 4B:llä kurkku-, nenä- ja korvatautien sekä suukirurgian ja silmätautien potilaita.

Osastolla on 18 vuodeosastopaikkaa ja 4-paikkainen valvontayksikkö.

Arvioimme osastolla potilaan tilaa moniammatillisesti ja painotamme aktiivista akuutin vaiheen kuntoutusta sekä potilaan ja omaisten neuvontaa. Koko hoitohenkilökunta osallistuu tähän yhtenevin periaattein ja tavoitteena on potilaan mahdollisimman itsenäinen toimintakyky. Arvioimme ja suunnittelemme moniammatillisessa palaverissa kullekin neurologiselle potilaalle hänen tarvitsemansa jatkokuntoutuksen.

Osoite

Osasto 4B löytyy kantatalon 4. kerroksesta, hissiaulasta oikealle.

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila, Hausjärvi

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

 • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
 • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
 • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
 • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
 • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.