Murupolku

Tukea ja tietoa hyvistä elintavoista

Elintapaohjaus 

Hyviin elintapoihin kuuluvat riittävä fyysinen aktiivisuus, hyvät ja monipuoliset ruokailutottumukset, riittävä ja laadukas uni sekä päihteettömyys. Arkisilla valinnoilla ja tavoilla voit edistää omaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi.  

Hyvien elintapojen ylläpitämiseksi ja edistämiseksi on saatavilla monenlaista tukea. Tältä sivulta löydät tietoa hyvistä elintavoista ja saat tietoa Kanta-Hämeen alueella tarjolla olevista elintapaohjauspalveluista. 

Otathan yhteyttä omaan terveysasemaan, kun tarvitset pitkäaikaisempaa hoidollista tukea elintapojen muuttamiseen ja kansansairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen tai lihavuuteen. 

Elintaparyhmät terveysasemilla, etänä ja neuvolassa

Forssan ja Hämeenlinnan terveysasemilla toteutetaan elintaparyhmiä. Kysy lisää ja ilmoittaudu omalle terveysasemallesi. 

Elintapaohjauksen etäryhmä on avoin kaikille Kanta-Hämeessä asuville, jotka kaipaavat tietoa hyvistä elintavoista tai tukea elintapamuutoksiin. Ryhmä toteutuu kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Seuraava ryhmä alkaa ke 11.9.2024 klo 16.30-18.00. Pääset mukaan osoitteesta omahame.fi/etaryhmat . 

Hattulassa ja Riihimäellä pääset liikuntaneuvonnan kautta ryhmätoimintaan, joka painottuu fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen.  

Riihimäen neuvolassa alkaa lokakuussa 2024 terveyttä edistävä hyvinvointiryhmä naisille. Ryhmä on avoin kaikille, jotka asuvat Kanta-Hämeen alueella. Lisätietoa ja ilmoittautumiset ruth.kivekas(at)omahame.fi . 

Liikuntaneuvonta

Liikuntaneuvonta on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tukea liikunnan aloittamiseen tai sen lisäämiseen. Neuvonta on usein keskustelumuotoista ja se voi sisältää esimerkiksi käytännön liikunnanohjausta. Liikunnan lisäksi ohjauksessa voidaan tarkastella muita elintapoja. Kysy omasta kunnastasi lisää ja ilmoittaudu neuvontaan. 

Elintapohjaus:linkit

Tietopaketteja ja omahoito-ohjelmia elintapamuutokseen

Omaolo tarjoaa kattavan digitaalisen terveystarkastuksen, josta saat tietoa omasta terveydentilastasi. Omaolon kautta pääset myös osallistumaan hyvinvointivalmennuksiin (vaatii tunnistautumisen) ja voit tarvittaessa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ja lähettää terveystarkastuksen tulokset omalle terveysasemallesi.  

Neuvokas Perhe -sivustolta löydät koko perheelle tarkoitetun hyvinvointipolun. Meidän perheen hyvinvointipolkuun pääset tästä. 

Riihimäen neuvolan terveyttä edistävä hyvinvointiryhmä