Murupolku

Oma Häme -mobiilisovellus

Sovellusmainos.


Asioi helposti Oma Häme -sovelluksella

Oma Häme -sovellus on Kanta-Hämeen hyvinvointialueen asukkaille tarkoitettu uusi turvallinen asiointipalvelu, jonka avulla pidät hyvinvointialueen digipalvelut kätevästi mukanasi.

Lataa sovelluskaupastasi

Google Playn linkki   App Storen linkki

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. 

Kirjaudu sisään

 

Mitä sovelluksessa voi tehdä?

 • Hae tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.
 • Tarkastele ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
 • Ole turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
 • Asioi läheisesi tai lapsesi puolesta. Tällä hetkellä voit asioida täysi-ikäisen läheisesi tai alle 10-vuotiaan lapsesi puolesta. Pian voit asioida myös 10–17-vuotiaan lapsesi puolesta. 
 • Linkitys OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Oma Häme -mobiilisovelluksen UKK

Usein kysyttyä

 1. Lataa Oma Häme -mobiilisovellus puhelimellesi tai tabletillesi App Storesta tai Google Playsta. Valitse App Store, jos sinulla on iOS-laite ja Google Play, jos sinulla on Android-laite.
 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta edellyttää vahvaa tunnistautumista joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
 3. Jatkossa voit kirjautua valitsemallasi nelinumeroisella PIN-koodilla tai sormenjälki- tai kasvojentunnistuksella.

Influenssarokote

Maksuton influenssarokotus annetaan seuraaville henkilöille:

 • Raskaana olevat
 • 65 vuotta täyttäneet
 • Alle 7-vuotiaat lapset
 • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
 • Asepalveluksessa olevat
 • Pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa asuvat
 • Potilastyötä tekevä sosiaali- ja terveydenhuollon ja lääkehuollon henkilöstö
 • Influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiriin kuuluvat. Rokotus on maksuton vain, jos lähipiiriin kuuluva on toistuvasti lähikontaktissa ihmiseen, joka on erityisen altis vakavalle influenssalle tai jos alttiille ihmiselle itselleen ei voi antaa influenssarokotusta.

Omalta terveysasemalta tai perhekeskuksesta voi pyytää rokotereseptiä, jos ei ole oikeutettu maksuttomaan rokotteeseen.

Koronarokotteen tehosteannos

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee koronarokotteen tehosteannosta seuraaville henkilöille:

 • 65 vuotta täyttäneet
 • 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset

Koronatehosteen ja influenssarokotteen lääketieteelliset riskiryhmät vastaavat toisiaan. Koronarokotteena käytetään uutta Comirnaty XBB.1.5-varianttivalmistetta. 

Varmistetun koronavirustaudin sairastamisen jälkeen rokotusta suositellaan 3 kuukauden kuluttua.

Pneumokokkirokote

Pneumokokkirokote on mahdollista saada yhdessä influenssa- ja koronarokotteen kanssa.

Pneumokokkirokotteen saavat maksutta seuraavat henkilöt:

 • Astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastavat 65–84-vuotiaat
 • Alle 75-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset
 • Kantasolusiirron saaneet
 • Alle 75-vuotiaat vaikeaa munuaistautia sairastavat henkilöt

Henkilö, joka on saanut aiemmin pneumokokkikonjugaattirokotteen (kauppanimi mm. Prevenar, Apexxnar, Vaxneuvance), ei tarvitse uutta annosta.

Oma Häme -mobiilisovellus on turvallinen ja luotettava palvelu. Palvelussa käytettävät tunnistetiedot välitetään aina vahvaa salausta käyttäen. 

Sovelluksen käyttäjänä sinun tulee pitää huolta oman laitteesi tietoturvasta. Sinun on oltava tietoinen siitä, että verkkoympäristö ja verkkopalvelut eivät ole täysin tietoturvallisia. 

Palvelu kerää rekisteröityneen käyttäjän antamia henkilötietoja (nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Tietoja voidaan käyttää muun muassa tilastolliseen kehittämiseen ja suunnitteluun.

Katso tästä Oma Häme -mobiilisovelluksen tietosuojaseloste 

Oma Häme -mobiilisovelluksen lataaminen sovelluskaupasta on maksutonta.

Mobiilisovelluksen palvelut ovat maksuttomia lääkärin chat- ja videovastaanottoa lukuun ottamatta. Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan chat tai videovastaanotto on siis maksuton, ellei chatia tai vastaanottoa siirretä lääkärille.

Lääkärin chat tai videovastaanotto maksaa 20,90 €/vastaanotto 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään kolmelta (3) ensimmäiseltä käyntikerralta (sis. sekä terveyskeskuskäynnit että etävastaanotot) kalenterivuoden aikana.  

Etäasiointi chat-palveluissamme on helppo ja nopea tapa hoitaa hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyviä asioita. Voit asioida chat-palveluissamme myös toisen henkilön puolesta, jos sinut on tähän valtuutettu. 

Sairaanhoitaja-chat

Voit asioida terveysaseman Sairaanhoitaja-chat-palvelussamme, jos sinulla on oire tai vaiva, joka ei vaadi tutkimusta paikan päällä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi flunssaoireet, silmä-, iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot, vatsaoireet ja naisten virtsatietulehduksiin liittyvät asiat.

Sairaanhoitajat vastaavat chatissa arkipäivisin klo 8–15. Tarvittaessa keskustelu voidaan siirtää lääkärille.

Neuvola-chat

Neuvola-chat on suljettu toistaiseksi 13.11. alkaen, sillä henkilökunta on antamassa rokotteita. Tiedotamme, kun chat on jälleen käytössä. 

Neuvoloiden chat-palveluissa voit hoitaa pikkulapsiarkeen, raskauteen, ehkäisyasioihin tai perhesuunnitteluun liittyviä asioita. Voit myös varata ja perua vastaanottoaikoja. Huomioithan, että Forssan seudun chat-palvelussa hoidamme vain äitiys- ja lastenneuvola-asioita. Ehkäisyasioissa ohjaamme sinut asioimaan perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitajan kanssa. 

Huomioithan, että sairaanhoidollisia ja esimerkiksi pienen lapsen hoitovapaatodistuksiin liittyviä asioita hoidamme Sairaanhoitaja-chatissa.

Lisää chat-palveluita tulossa pian

Kehitämme ja laajennamme chat-palveluitamme jatkuvasti. Tiedotamme uusista palveluista tällä sivulla. 

Miten voin asioida toisen puolesta?

Voit asioida Oma Häme -mobiilisovelluksessa toisen henkilön puolesta, jos sinut on tähän valtuutettu. Henkilö, jonka puolesta haluat asioida, valitaan suomi.fi-verkkopalvelussa. Palvelu tarkistaa oikeutesi asiointiin väestötietorekisteristä. Ammattilaisemme saavat tiedon, jos asioit toisen henkilön puolesta ja kirjaavat asiointiin liittyvät yksityiskohdat puolesta asioitavan asiakas- ja potilastietoihin.

Miten voin valtuuttaa toisen asioimaan puolestani?

Voit valtuuttaa toisen asioimaan puolestasi suomi.fi-verkkopalvelussa. Valtuuttamasi henkilö voi olla puoliso, lähiomainen tai joku muu luotettavaksi kokemasi henkilö. Valtuuttamallasi henkilöllä on lupa keskustella ammattilaisemme kanssa henkilökohtaisista hyvinvointi- ja terveystiedoistasi. 

Lapsen puolesta asiointi

Tällä hetkellä voit asioida alle 10-vuotiaan lapsesi puolesta, pian myös 10–17-vuotiaan lapsesi.

Lataa Oma Häme -sovellus sovelluskaupastasi

Lataa sovelluskaupastasi

Google Playn linkkiApp Storen linkki​​​​​​​​​​​

Digitaalisten palveluiden vastaanottomaksut

Vastaanottomaksut

Sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan chat maksuton, ellei chatia siirretä lääkärille.

Lääkärin chat tai videovastaanotto maksaa 20,90 €/vastaanotto 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään kolmelta (3) ensimmäiseltä käyntikerralta (sis. sekä terveyskeskuskäynnit että etävastaanotot) kalenterivuoden aikana. 

Neuvola-chat on maksuton, ellei chatia siirretä lääkärille.

Lääkärin chat tai videovastaanotto maksaa 20,90 €/vastaanotto 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään kolmelta (3) ensimmäiseltä käyntikerralta (sis. sekä terveyskeskuskäynnit että etävastaanotot) kalenterivuoden aikana. 

Lääkärin chat tai videovastaanotto maksaa 20,90 €/vastaanotto 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään kolmelta (3) ensimmäiseltä käyntikerralta (sis. sekä terveyskeskuskäynnit että etävastaanotot) kalenterivuoden aikana.