Etäryhmät

Etäryhmätoiminta

Mitä etäryhmä tarkoittaa?

Etäryhmätoiminta on helppo keino edistää terveyttäsi ja hyvinvointiasi. 

  • Etäryhmät ovat verkossa toteutettavia ryhmätapaamisia, joissa keskitymme tiettyyn terveyden tai hyvinvoinnin teemaan. Voit osallistua ryhmiin, jos olet Kanta-Hämeen alueen asukas. Osa ryhmistä on kaikille avoimia, joihinkin pääset mukaan ammattilaisen suosituksesta. Tällä sivulla pääset tutustumaan eri etäryhmiin ja niiden aikatauluihin.  

Etäryhmätoiminta ei vaadi erityisiä taitoja tai välineitä.

  • Voit liittyä ryhmään omalta kotisohvaltasi, kunhan sinulla on käytössäsi internetyhteys ja tietokone, tabletti tai älypuhelin. 

Etäryhmätoiminnassa on erilaisia vaihtoehtoja.

  • Etäryhmiin osallistuminen on yleensä ilmaista. Ilmoitamme ryhmän tiedoissa, jos osallistuminen on maksullista. Joihinkin ryhmiin pääsy vaatii kirjautumisen. Silloin osallistuminen merkitään potilastietojärjestelmään. Saat etäryhmistä enemmän tietoa painamalla ryhmän otsikon vieressä olevaa plus-näppäintä.

Miten pääsen mukaan etäryhmään?

Etäryhmien liittymislinkit löydät alla olevista ryhmätiedoista ja kalenterikiekolta tämän sivun alalaidasta. Tervetuloa linjoille! 

 

Näitä etäryhmiä järjestämme keväällä 2025

Ryhmä on tarkoitettu kaikille Kanta-Hämeen hyvinvointialueella asuville aikuisille, jotka kaipaavat tukea elintapoihin. Voit osallistua yhdelle tai useammalle tapaamiskerralle. Mikäli olet tekemässä elintapamuutoksia, suositellaan osallistumista jokaiselle kerralle.

Elintapamuutoksen etäryhmä järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Ryhmä sisältää viisi tapaamiskertaa ja tapaamiset ovat pääasiassa kahden viikon välein.

Kevään toinen ryhmä alkaa maaliskuussa 2025:


  • Ke 23.4 klo 16.30-18.00 Kaikki alkaa unesta ja palautumisesta Liity tästä
  • Ke 7.5 klo 16.30-18.00 Mieli mukaan muutokseen Liity tästä
  • Ke 21.5 klo 16.30-18.00 Liikettä arkeen askel kerrallaan Liity tästä

Etäryhmään ei ole rajoituksia osallistujamäärästä ja ryhmään ei tarvitse tehdä ennakkoilmoittautumista. 

Ryhmään pääsy vaatii kirjautumisen ja osallistuminen kirjataan potilastietojärjestelmään.​

Lue lisää verkkosivun alalaidan Ohjeita ja materiaaleja etäryhmään liittymisestä.​ Tietoa Oma Hämeen tietosuojasta voit lukea täältä: Tietosuoja - Oma Häme (omahame.fi)

Etäolkapääryhmään pääset mukaan fysioterapeutin sitä sinulle suositellessa.

Etäryhmä toteutuu videovälitteisesti erikseen tekstiviestillä tai sähköpostilla lähetettävän liittymislinkin kautta. Ryhmä vaatii vahvan tunnistautumisen. Tarvitset käyttöösi kameralla ja internetyhteydellä varustetun tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. 

Ohjeita ryhmään tulevalle:

  • Järjestä itsellesi tila, jossa voit tehdä harjoitteita esteettä ja näet lähetyksen hyvin. 
  • Varaa lähellesi välineitä, kuten vastusnauha, keppi tai käsipainot (ei pakollista).
  • Voit antaa nimimerkin, joka näkyy muille ryhmäläisille.
  • Ryhmän odotustila aukeaa 5 minuuttia ennen ryhmän alkua. 
  • Noudata fysioterapeutin ohjeita ja rajoitteita. Jos tunnet kipua, helpota tai pidä taukoa. 
  • Voit osallistua ryhmään niin monta kertaa kuin olet sopinut fysioterapeuttisi kanssa.

Lue lisää verkkosivun alalaidan Ohjeita ja materiaaleja etäryhmään liittymisestä- kohdasta.​ Tietoa Oma Hämeen tietosuojasta voit lukea täältä: Tietosuoja - Oma Häme (omahame.fi)

Ryhmä on tarkoitettu kaikille Kanta-Hämeen hyvinvointialueella asuville ja diagnosoiduille tyypin 2 diabetesta sairastaville henkilöille. 

Tietoa tyypin 2 diabeteksesta ohjaussisällöt on jaettu kolmeen eri osuuteen (osa 1, 2 ja 3). 

Ryhmä kokoontuu keväällä 2025

  • Ti 8.4 klo 16.30-18.00 Tietoa diabeteksen elintapahoidosta Liity tästä ryhmään
  • Ti 15.4 klo 16.30-18.00 Tietoa diabetesliiton toiminnasta, suun terveydestä ja tyypin 2 diabeteksen insuliinihoidosta Liity tästä ryhmään

Etäryhmään ei ole rajoituksia osallistujamäärästä eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ryhmään sisäänpääsy tapahtuu ennakkoon ilmoitettavan linkin kautta. Voit osallistua jokaiselle kerralle tai yksittäiselle kerralle niin halutessasi. Ryhmä vaatii kirjautumisen ja osallistuminen kirjataan potilastietojärjestelmään. 

Etäryhmäkerran sisällöt lisätään sivun alalaidan materiaalipankkiin etäryhmäkerran jälkeen ja ne ovat nähtävillä yhden viikon etäryhmäkerran jälkeen.

Lue lisää verkkosivun alalaidan Ohjeita ja materiaaleja etäryhmään liittymisestä- osiosta. 

Tietoa Oma Hämeen tietosuojasta voit lukea täältä: Tietosuoja - Oma Häme (omahame.fi) 

Tervetuloa Oma Hämeen etäyhteyksin toteutettavaan perhevalmennukseen. Valmennus on tarkoitettu kaikille lasta odottaville vanhemmille. Se koostuu kahdeksasta eri teemasta: seksuaalisuus odotusaikana ja synntyksen jälkeen, parisuhde ja vanhemmuus, isäksi ja toiseksi vanhemmaksi, kiintymyssuhde ja varhainen vuorovaikutus, turvallisen arjen tunnetaidotsynnytys, raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen sekä vauvan hoito ja imetys.

Seuraava kahdeksan kerran kokonaisuus alkaa toukokuussa 2025:

Perhevalmennus antaa vanhemmille tietoa ja ajateltavaa uudessa elämäntilanteessa ja auttaa valmistautumaan muutokseen, jonka uusi perheenjäsen tuo mukanaan.  

Lisäksi tarjoamme lapsiperheille eri ammattilaisten tuottamia teemailtoja vaihtelevin aihein. Teemaillat on tarkoitettu kaikille neuvolaikäisten lasten perheille. Niihin voi halutessaan osallistua jo raskausaikanakin tai aina sen mukaan, mikä aihe perheelle on ajankohtainen.

Lapsiperheiden teemaillat keväällä 2025:

Pyrimme tapaamisissa vuorovaikutteisuuteen, mutta emme edellytä sitä. Etäryhmään ei ole rajoituksia osallistujamäärästä eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Ryhmään sisäänpääsy tapahtuu ennakkoon ilmoitettavan linkin kautta. Voit osallistua jokaiselle kerralle tai yksittäiselle kerralle niin halutessasi. Ryhmä vaatii kirjautumisen ja osallistuminen kirjataan potilastietojärjestelmään. 

Lue lisää verkkosivun alalaidan Ohjeita ja materiaaleja etäryhmään liittymisestä- osiosta. 

Tietoa Oma Hämeen tietosuojasta voit lukea täältä: Tietosuoja - Oma Häme (omahame.fi) 

Etäryhmien ohjeita ja materiaaleja

Ohjeita ja materiaaleja

Materiaalista löytyvät etäryhmässä käytetyt linkit.

Tietoa tyypin 2 diabeteksesta (pdf)