Videovastaanotto

Videovastaanotto 

Videovastaanottopalvelun avulla voit osallistua etäryhmätapahtumiin tai yksittäisiin vastaanottoihin videon välityksellä.  

Huomioi nämä ennen videovastaanottoa

 1. Voit liittyä videovastaanotolle puhelimella tai tietokoneella. Tarvitset laitteen lisäksi nettiyhteyden. Laitteessa tulee olla myös kamera ja mikrofoni. Kuulokkeet eivät ole pakolliset, mutta voivat olla hyödylliset.
 2. Liity keskusteluun rauhallisessa ympäristössä, missä voit turvata oman yksityisyytesi sekä hyvän kuuluvuuden.
 3. Varmista, että laitteessasi on tarpeeksi virtaa. Jos yhteys katkeaa tai putoat linjoilta, liity tapaamiseen uudelleen.  

Kun sinulle on varattu videovastaanottoaika, pääset liittymään siihen Oma Häme -mobiilisovelluksen kautta tai kirjautumalla osoitteessa omahame.fi. Oma Häme -mobiilisovelluksen voit ladata maksutta oman puhelimesi sovelluskaupasta.

Näin liityt videovastaanotolle Oma Häme -mobiilisovelluksen kautta

 1. Kirjaudu sovellukseen pin-koodin, kasvojen- tai sormenjälkitunnistuksen, pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen kautta.    
 2. Paina sovelluksen alalaidassa olevaa Oma terveys -kuvaketta. Omat ajanvarauksesi löydät Tapahtumat-painikkeen takaa (kuva 1).
 3. Etsi Tapahtumat-osion alta ajanvaraus etävastaanotolle ja paina Avaa videovastaanotto -painiketta (kuva 2).
 4. Tämän jälkeen siirryt suoraan videovastaanoton odotustilaan (kuva 3). Käy lukemassa vinkkejä videopuheluun ennen vastaanoton aloittamista. Tämän jälkeen paina Aloita-painiketta.
 5. Nyt olet liittynyt videopuheluun, voit laittaa kameran päälle ruudun alareunassa olevien painikkeiden avulla (kuva 4, nro 3) tai laittaa mikrofonin päälle (kuva 4, nro 4). Oikeassa yläkulmassa voit lukea ja kirjoittaa viestejä. Osallistujat-painikkeen alta näet kaikki videovastaanottoon liittyneet osallistujat.
 6. Ammattilainen voi pyytää sinua lähettämään tiedoston. Saat pyynnön keskustelualueelle. Kun haluat lähettää tiedoston, paina Klikkaa tästä -painiketta.
 7. Lopeta videovastaanotto painamalla puhelinkuvaketta (kuva 4, nro 1).Kuva 1. Omat ajanvarauksesi löydät Tapahtumat-painikkeen takaa. 


Kuva 2. Painamalla Avaa videovastaanotto -painiketta siirryt videovastaanoton odotustilaan.

Kuva 3. Liity videopuheluun painamalla Aloita-painiketta.


Kuva 4. Videovastaanoton toiminnot.

Videovastaanoton toiminnot: 

 1. Lopeta videopuhelu 
 2. Vaihda kameraa 
 3. Piilota/näytä videokamera 
 4. Mykistä/avaa mikki 
 5. Lisää osallistujia 
 6. Asetukset

Tietosuoja 

Tarkemmat käyttöohjeet ja tietosuojaselosteen löydät sovelluksesta.  

 • Antamalla suostumuksesi sähköiseen asiointiin annat palveluntarjoajalle oikeuden olla sinuun yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. 
 • Sovelluksen käyttäjänä sinun tulee pitää huolta oman laitteesi tietoturvasta. Sinun on oltava tietoinen siitä, että verkkoympäristö ja verkkopalvelut eivät ole täysin tietoturvallisia. Palvelussa käsiteltävät tunnistetiedot välitetään aina vahvaa salausta käyttäen.  
 • Palvelu kerää rekisteröityneen käyttäjän antamia henkilötietoja (nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite). Tietoja voidaan käyttää muun muassa tilastolliseen kehittämiseen ja suunnitteluun.