Murupolku

Rintamaveteraanien kuntoutus

Rintamaveteraanien kuntoutus

Rintamaveteraanikuntoutusta järjestetään Valtionkonttorin ohjeistuksella ja määrärahalla. Rintamaveteraanikuntoutukseen ovat oikeutettuja Suomessa asuvat rintamaveteraanit, jotka ovat osallistuneet vuosien 1936-1945 sotiin, ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus.

Kanta-Hämeessä veteraanikuntoutuksena on mahdollista saada avokuntoutuksena palvelusetelillä fysioterapiaa ja jalkahoitoa kotiin tai terapeutin toimitiloissa. Avokuntoutuksen sijaan on mahdollista saada laitoskuntoutusta. Lähimmät veteraanien laitoskuntoutusta tarjoavat yksiköt ovat Kaunialan Sairaala Kauniaisissa, Oulunkylän Kuntoutuskeskus Helsingissä sekä Tammenlehväkeskus Tampereella. Rintamaveteraanin puolisolla on mahdollisuus saada laitoskuntoutusta veteraanin mukana.

Toimi näin

Hakemukset rintamaveteraanikuntoutukseen lähetetään rintamaveteraaneille. Hakemuksen voi palauttaa lähimmälle terveysasemalle tai liitetyn asiointikanavan osoitteeseen.

Rintamaveteraanien kuntoutushakemukset

Rintamaveteraanien kuntoutushakemukset voi lähettää seuraavasti:

Kanta-Hämeen Hyvinvointialue 

Kuntoutuspalvelut

Viipurintie 1-3

13200 Hämeenlinna 

Osoite

Viipurintie 1-3, 13200 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Tausta

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä. Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin. Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Sosiaali- ja terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Lainsäädäntö

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/1988/19881184
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1988/19881184