Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.
Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.
Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Sosiaali- ja terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.
Hakemukset rintamaveteraanikuntoutukseen lähetetään rintamaveteraaneille. Hakemuksen voi palauttaa lähimmälle terveysasemalle tai liitetyn asiointikanavan osoitteeseen.
Matkakustannukset
Rintamaveteraani voi hakea kuntoutuksesta aiheutuneiden matkakustannusten korvausta Kelan toimistosta.
Jos taksia käytetään, se on aina tilattava Kelan alueellisesta palvelunumerosta, muuten Kela ei korvaa matkakuluja.
Kela maksaa kuntoutettavalle rintamaveteraanille ja hänen kanssaan kuntoutuksessa olleelle aviopuolisolle matkasta aiheutuneet tarpeelliset matkakustannukset kokonaisuudessaan.
Rintamaveteraanin on matkakorvausta saadakseen esitettävä Kelalle:
Kunnan antama kuntoutusmaksusitoumus tai kopio hyväksymispäätöksestä
Selvitys kuntoutukseen osallistumisesta (selvitys voidaan antaa esim. Kelan lomakkeella)
Lisätietoja saat Kelan toimistoista.
Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta