Navigointivalikko

Digitaaliset terveyspalvelut

Digitaaliset terveyspalvelut

 

Mistä on kyse? 

Kesäkuun alussa 2023 Oma Hämeen terveysasemien sairaanhoitaja-chatit keskitettiin ja laajennettiin palvelemaan kaikkia Kanta-Hämeen asukkaita.

Miten palvelu toimii?

Avaa palvelu napsauttamalla tämän sivun oikeasta alakulmasta kohtaa ”Aloita chat”.

Valitse tilanteesi mukaan

  • Asioinnin ja itsehoidon tueksi, jos vielä pohdit itsehoitomahdollisuuksia tai haluat tietää palveluista lisää. Itsehoidon tueksi -osiosta löydät esimerkiksi Omaolo-palvelun, jos haluat arvioida oireesi 24/7. Palvelusta löytyvät yleisimmät oireet, ja ammattilaiset vastaavat pääsääntöisesti arkipäivisin. 
  • Chat-palvelumme ja Sairaanhoitaja-chat, jos sinulla on oire tai vaiva, joka ei vaadi tutkimusta paikan päällä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi flunssaoireet, silmä-, iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot, vatsaoireet ja naisten virtsatietulehduksiin liittyvät asiat. Chat-palvelussa sairaanhoitajat vastaavat arkipäivisin klo 8-15. Tarvittaessa keskustelu voidaan siirtää lääkärille. Asiointi Sairaanhoitaja-chatissa vaatii vahvan tunnistautumisen, johon tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Tunnistauduttuasi sinulta kysytään esitietoja mahdollisista oireistasi. Chat-palveluissamme voit asioida myös toisen henkilön puolesta, jos sinut on tähän valtuutettu. 

Digitaalisten terveyspalvelujen asiakaspalaute kesäkuussa 2023 ” Sain todella nopeasti vastauksen. Tämä on mahtava palvelu, joka uskoakseni voi helpottaa myös sairaanhoitajien työtä”


Palvelut kehittyvät ja laajenevat syksyllä 2023

Digitaalisia palveluja kehitetään Kanta-Hämeessä aktiivisesti, jotta voimme entistä paremmin ja useammissa asioissa palvella väestöämme sosiaali- ja terveydenhuollossa. 
Jatkossa tavoitat yhä useamman sosiaali-  ja terveydenhuollon ammattilaisen myös digitaalisten palvelujen kautta. Palvelujen käyttöä helpottamaan olemme valmistelemassa mobiilisovellusta, jonka avulla Oma Hämeen digipalvelut ja palvelusi ovat entistä paremmin ulottuvillasi.

Asiakasmaksut ovat samat kuin terveysasemakäynneillä

Sairaanhoitajan chat on maksuton, kun hoitovastuu on hoitajalla.
Lääkärin chat maksaa 20,90 €/käynti 18 vuotta täyttäneiltä. Maksu peritään kolmelta (3) ensimmäiseltä käyntikerralta kalenterivuoden aikana. 

Ota yhteyttä omaan terveysasemaasi

  • Kun ammattilaisella herää huoli asiakkaan voinnista
  • Kun tarvitaan fyysinen tutkimus
  • Kun kyseessä on pitkäaikaissairauksien hoito 
  • Kun keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen/uusiminen on tarpeellista

 Ota yhteyttä päivystysapuun puh. 116117

  • Esim. korkea kuumeinen tulehdus, laaja palovamma tai muut vammat, murtumat ja tapaturmat

Ota yhteyttä 112 

  • Kun oireet ovat voimakkaat ja vaativat välitöntä hoitoa esim. akuutti rintakipu, hengenahdistus, akuutti kova vatsakipu, aivoverenkiertohäiriön epäily (puolioireet, näköhäiriöt), rytmihäiriöt 
  • Kun yleisvointi on heikko tai/ja peruselintoiminnoissa on häiriöitä