Murupolku

Tukea ja tietoa hyvistä elintavoista

Elintapaohjaus 

Hyviin elintapoihin kuuluvat riittävä fyysinen aktiivisuus, hyvät ja monipuoliset ruokailutottumukset, riittävä ja laadukas uni sekä päihteettömyys. Arkisilla valinnoilla ja tavoilla voit edistää omaa hyvinvointiasi ja terveyttäsi.  

Hyvien elintapojen ylläpitämiseksi ja edistämiseksi on saatavilla monenlaista tukea. Tältä sivulta löydät tietoa hyvistä elintavoista ja saat tietoa Kanta-Hämeen alueella tarjolla olevista elintapaohjauspalveluista. 

Otathan yhteyttä omaan terveysasemaan, kun tarvitset pitkäaikaisempaa hoidollista tukea elintapojen muuttamiseen ja kansansairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen tai lihavuuteen. 

Digitaaliset tietopaketit ja omahoito-ohjelmat aikuisille

Omaolo tarjoaa kattavan digitaalisen terveystarkastuksen, josta saat tietoa omasta terveydentilastasi. Omaolon kautta pääset myös osallistumaan hyvinvointivalmennuksiin (vaatii tunnistautumisen) ja voit tarvittaessa ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ja lähettää terveystarkastuksen tulokset omalle terveysasemallesi.  

Perheiden hyvinvointi ja hyvät elintavat

Itsenäisesti suoritettavat elintapamuutos- ja painonhallintaohjelmat aikuisille

Etäryhmätoiminta 

Osallistu Kanta-Hämeen etäryhmätoimintaan, jossa saat tietoa ja tukea elintapamuutoksiin tai tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Kursseilla voit halutessasi jakaa omia kokemuksiasi ja saada vertaistukea. Ryhmät toimivat säännöllisesti noin 2–3 kertaa vuodessa.  

Tyypin 2 diabeteksen ryhmät toteutuvat kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen elintapaohjauksen etäryhmä toteutetaan keväällä 2024 maalis-toukokuussa. Lue lisää etäryhmistä tästä 

Elintaparyhmät terveysasemilla  

Osalla terveysasemista toteutetaan elintaparyhmiä. Ryhmätoimintaa on esimerkiksi Forssassa ja Hämeenlinnassa. Kysy lisää ja ilmoittaudu omalle terveysasemallesi. 

Hattulassa ja Riihimäellä pääset liikuntaneuvonnan kautta ryhmätoimintaan, joka painottuu fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen.  

Liikuntaneuvonta  

Liikuntaneuvonnasta saat tukea liikkumisen aloittamiseen ja lisäämiseen. Löydät lisätietoa oman kuntasi liikuntaneuvonnasta täältä