Suukko

Suukko-logo.
 

Suukko - Oma Hämeen siirrettävä suunhoidon palvelupiste

Suukko on siirrettävä hammashoitohuone, jossa on mahdollista toteuttaa hammashoitoa ihan samalla tavoin kuin missä tahansa hammashoidon toimipisteessä. Siellä sujuu kaikki perushoito, kuten

  • suun tutkimukset
  • pienet röntgenkuvaukset
  • paikkaukset
  • juurihoidot
  • hampaan poistot
  • hammaskiven puhdistukset

Suukossa toteutetaan kiireetöntä vastaanottotoimintaa.

Siirrettävä hoitohuone voi mahdollistaa palvelun tuomisen mahdollisimman lähelle asiakkaita. Erityisesti koululaisten hammashoito on koettu sellaiseksi palveluksi, jota halutaan tarjota mahdollisimman lähellä kouluja.

Yhdessä paikassa muutamia viikkoja kerrallaan

Suukon tavoitteena on pilottivaiheessa kokeilla tämäntyyppistä toimintaa ja kerätä siitä palautetta sekä asiakkailta, sidosryhmiltä että omalta henkilöstöltä. Tavoitteena on myös järjestää hoitoa siten, että Suukon ollessa yhdessä paikassa, siellä tehdään asiakkaille paitsi suun ja hampaiston tutkimuksia hoidon tarpeen selvittämiseksi, niin nopealla aikataululla myös varsinainen hoito.

Suukkoa ei siirretä päivittäin paikasta toiseen, vaan se on aloillaan aina muutamia viikkoja kerrallaan. Tämä mahdollistaa jatkohoidon tarjoamisen samassa paikassa.

Hammaslääkäri tarkastaa suuta.
 

Pilotin aikana kokeillaan erilaisia kohderyhmiä; ensisijaisena ovat koululaiset, mutta pohdinnassa ovat erilaiset palveluasumisen yksiköt. Ideointia on tehty myös vaikkapa kauppakeskuksen pihaan tuotavasta palvelusta.

Kun pilotti on nyt alkuvaiheessa, sitä ei haluta lähteä rajaamaan turhan tiukasti, vaan pikemminkin kehittelemään uutta. Siispä, vaikka Suukko olisikin jonkin koulun pihassa, niin samalla alueella asuvalle aikuiselle voidaan sinne myös tarjota vastaanottoaikaa. Ajanvaraus tapahtuu suun terveydenhuollon tavanomaisten ajanvarausnumeroiden kautta.

Missä Suukko on tällä hetkellä?

Pilotti on juuri alkanut Forssan seudulla ja se jatkuu vuoden loppuun 2024 saakka. Mukana pilotissa on koko Oma Hämeen suun terveydenhuolto.

Pilotin aikana Suukko tullaan sijoittamaan eri puolille Oma Hämettä. Forssan seudulta siirrytään kesän jälkeen Hämeenlinnan seudulle ja loppuvuoden 2024 aikana myös Riihimäen seudulle.

Yhteyshenkilö medialle

Laura Nikkarila, tulosaluejohtaja, suun terveydenhuolto
laura.nikkarila(at)omahame.fi
p. 040 330 5664