Ptv Service Display

Kivun hoito

Kipupoliklinikalla tutkimme ja hoidamme erilaisia kiputiloja. Arvioimme ja valitsemme yhdessä kanssasi mahdollisimman toimivan ratkaisun kivun hallintaan. Hoidamme kipua lääkkeillä, lääkkeettömillä hoitokeinoilla ja tarvittaessa kivunhoidon toimenpiteillä.

Kivunhoidon tavoitteena on edistää toipumista ja kotiutumista sekä vähentää esimerkiksi toimenpiteiden jälkeisiä kiputiloja. Autamme vaikeiden kiputilojen hoitamisessa myös sairaalan ulkopuolella.

Kivunhoito

Kivun arvioimisessa tärkein mittari on oma olotilasi. Tuemme sinua kivun arvioimisessa mahdollisimman hyvin erilaisten arviointimenetelmien avulla.

Voimme helpottaa oloasi myös erilaisten lääkkeettömien keinojen avulla. Niihin kuuluvat esimerkiksi

• rentoutus

• fysioterapia

• psykologiset kivunhallinnan keinot.

Lääkehoidossa asiantuntija arvioi kipua ja hakee tasapainoa tehon, haittavaikutuksen ja toimintakyvyn välillä. Arvioimme lääkityksen tehoa ja muokkaamme sen perusteella lääkityssuunnitelmaasi.

Yhteistyö perusterveydenhuollon ja muiden erikoisalojen kanssa on edellytys parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Tuemme sinua myös tehottomista hoitokeinoista luopumiseen.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

  • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
  • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
  • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkosivu

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
  • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
  • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.

Verkkosivu

Kipupoliklinikka

Kipupoliklinikalla Kanta-Hämeen keskussairaalassa tutkimme ja hoidamme erilaisia kiputiloja. Arvioimme ja valitsemme yhdessä kanssasi mahdollisimman toimivan ratkaisun kivun hallintaan. Käytettävissä olevina keinoina ovat lääkehoito, lääkkeettömät hoitokeinot ja joidenkin potilaiden kohdalla kivunhoidolliset toimenpiteet. Kivunhoidon tavoitteena on edistää toipumista ja kotiutumista sekä vähentää esimerkiksi toimenpiteiden jälkeisiä kiputiloja. Autamme vaikeiden kiputilojen hoitamisessa myös sairaalan ulkopuolella.

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu lähetteen perusteella. Pyrimme olemaan yhteydessä sinuun hoitosuunnitelman ja parhaiten sopivan ajankohdan selvittämiseksi. Yhteistyö perusterveydenhuollon ja muiden erikoisalojen kanssa on edellytys parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Tuemme Sinua myös tehottomista hoitokeinoista luopumiseen.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastaamme seuraavana arkipäivinä.

Jos haluat, voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Jos hoidat lapsen asioita, muista mainita viestissä lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä. Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Jos hoidat lapsen asioita, muista mainita viestissä lapsen nimi. Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Kipupoliklinikka löytyy sairaalan E-rakennuksesta käyttämällä E1-ovea

Parantolankatu 6 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Saat tarvittaessa lähetteen kipupoliklinikalle lääkäriltä. Arvioimme tilanteesi lähetteen perusteella ja otamme sitten yhteyttä.

Voit myös päästä kipupoliklinikan asiakkaaksi sisäisenä konsultaationa eli esimerkiksi leikkauksen jälkeen. Sisäisessä konsultaatiossa et tarvitse lähetettä.

kipu

kivunhoito (hoito)

erikoissairaanhoito

krooninen kipu