Hakemus omaishoidon tuki, alle 65-vuotiaat (pdf)
Tällä hakemuksella voit hakea omaishoidon tukea alle 65-vuotiaalle.
Omaishoito tarkoittaa sitä, että läheisesi hoitaa sinua kotona. Omaishoito on virallinen järjestely, josta tehdään sopimus hyvinvointialueen kanssa.
Omaishoidon tuen päätöksen tekeminen perustuu aina hoidettavan ja hoitajan monipuoliseen toimintakyvyn ja voimavarojen arviointiin. Arvioon ja päätökseen vaikuttavat
Omaishoidon tuki koostuu kolmesta osasta: omaishoitajan hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista ja omaishoitajaa tukevista palveluista.
Omaishoitajaksi voi ryhtyä hoidettavan omainen tai muu hoidettavalle läheinen ja täysi-ikäinen henkilö, jonka hoidettava hyväksyy hoitajakseen. Omaishoitajan tulee soveltua omaishoitajaksi myös terveyden ja elämäntilanteen puolesta.
Päätämme tuen myöntämisestä alle 65-vuotiaille vammaispalveluissa ja yli 65-vuotiaille ikäihmisten palveluissa.
Tutustu myös omaishoidon tuen toimintaohjeeseen. Omaishoidon tuen toimintaohjeessa kuvataan omaishoidon tuen
Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.
Valitse paikkakunta
Valittuna: Kaikki
Tällä hakemuksella voit hakea omaishoidon tukea alle 65-vuotiaalle.
Sähköinen omaishoidon tuen hakemus on tarkoitettu Kanta-Hämeen hyvinvointialueen Hämeenlinnan alueella asuvalle alle 65-vuotiaalle vammaiselle tai sairaalle henkilölle.
Hakemuksen linkistä pääset tunnistusta vaativaan palveluun.
Tarvitset verkkopankkitunnukset tai muun luotettavan tunnistautumisen, esim. mobiilivarmenteen, jotta voit täyttää hakemuksen. Huomaa, että tunnukset ovat henkilökohtaiset.
Hakemukseen tarvitaan myös liitteitä, eli erilaisia selvityksiä elämäntilanteestasi. Jos sinulla on liitteitä sähköisenä, voit lisätä ne hakemukseen. Voit kuitenkin myös lähettää liitteet postissa hakemuksen käsittelijälle. Muista laittaa kirjekuoreen oma nimesi selkeästi.
Tällä lomakkeella omaishoidon tuen sijaishoitaja voi ilmoittaa toteutuneet hoitovuorokaudet.
Omaishoidon tuesta sopimuksen tehneellä omaishoitajalla on oikeus pitää vapaata vähintään kaksi vuorokautta kalenterikuukautta kohti. Omaishoitajalla on oikeus vähintään kolmen vuorokauden vapaaseen kalenterikuukautta kohti, jos hän on yhtäjaksoisesti tai vähäisin keskeytyksin sidottu hoitoon ympärivuorokautisesti tai jatkuvasti päivittäin.
Omaishoitajan vapaan tai muun poissaolon aikainen sijaishoito voidaan järjestää myös toimeksiantosopimuksella, jonka hyvinvointialue tekee sijaishoitajan kanssa.
Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä
Soita vammaissosiaalityön puhelinnumeroon, jos haluat tietää omaishoidon tuesta. Vammaispalveluiden ammattihenkilö selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta.
Voit hakea omaishoidon tukea myös lomakkeella. Hae tukea ”Hakemus omaishoidon tuki, alle 65-vuotiaat -lomakkeella. Löydät lomakkeen kohdasta ”Sähköiset asiointikanavat”. Lue ohjeet huolellisesti ja täytä lomake niiden mukaisesti. Liitä hakemukseen kaikki pyydetyt tiedot.
Omaishoidon tuki on maksuton palvelu. Hoidettavalle ja hoitajalle annettavat omaishoitoa tukevat palvelut ja muut sosiaali- ja terveyspalvelut voivat olla maksullisia. Palvelujen maksullisuudesta saat tietoa omaishoidon työntekijältä.
Laki omaishoidon tuesta
omaishoito
palvelut
omaishoitajat
vammaispalvelut
vammaispalvelun omaishoidon tuki
omaiset
Oima-palvelun edut:
Oima:n tukipuhelin ajalla 1.10.–29.11.: 040 921 1637 (ma–pe klo 12–15). Soitamme aina saman päivän aikana takaisin.
Työntekijöiden yhteystiedot löydät puhelinluettelosta. Voit hakea numeroa työntekijän nimellä, tittelillä tai yksikön nimellä.