Tukea ja tietoa savuttomuuteen

Savuttomuus

Tupakan lisäksi tälä sivulla käsitellään muitakin nikotiinia sisältäviä tuotteita, joita ovat esimerkiksi nuuska ja tupakan vastineet, kuten sähkösavukkeet, kertakäyttöiset vapet, nikotiinipussit ja muut nikotiinikorvaushoitovalmisteet.

Hyvinvointiin vaikuttavia nikotiinituotteiden lopettamisen hyötyjä ovat parempi suorituskyky, stressin väheneminen, parempi uni ja keskittymiskyky. Haju- ja makuaisti paranevat, suu on raikkaampi, on helpompi hengittää, rahaa säästyy ja elimistösi kiittää ja voit paremmin.

Nikotiinin / tupakoinnin lopettaminen perustuu omaan harkittuun päätökseen. Lopettamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa. Voit lopettaa kerralla tai vähentää vähäsen. Älä polta yhtään savuketta tai käytä nikotiinituotetta harkitsematta ensin onko se välttämätöntä. Tee hetki jotain muuta ja saatat huomata, ettei se ollutkaan niin tärkeä. Muista, että tarve johtuu useimmiten nikotiiniriippuvuudesta. Liikunta ja kaikenlainen muu tekeminen helpottaa vieroitusoireita. Kiinnitä huomiota ruokavaliosi monipuolisuuteen ja säännöllisyyteen, jotta vältät pitkin ruokailuvälien aikaansaamat mieliteot ja painonnousun.

Tukea tupakoinnin lopettamiseen

Opas tupakoinnin lopettamiseksi. 

Pääset tästä oppaaseen, joka tukee tupakoinnin lopettamistasi

Tupakoinnin lopettamisen valmennusohjelma. 

Pääset tästä valmennusohjelmaan, joka auttaa valmistelemaan tupakoinnin lopettamista ja tekemään tupakoinnin lopettamista koskevan päätöksen

Nikotiinituotteiden lopettamisen tueksi on mahdollista ladata maksuton sovelluksen puhelimeen. 

Voit tutustua sovellukseen ja ladata sen tästä linkistä