Silmätaudit

Silmätaudit

Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottotoimintaa, erilaisia silmäkuvauksia, näkökenttätutkimuksia ja polikliinista toimenpidetoimintaa kuten lasertoimenpiteitä ja silmänsisäisiä lääkepistoksia. Yksikössä tehdään päiväkirurgisia silmäleikkauksia mm. kaihileikkauksia, verkkokalvo- ja lasiaisleikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Silmäyksikön aukioloaikana yksikössä hoidetaan päivystyslähetteellä tulevat silmäongelmat ja vakavia silmävammoja myös ilman lähetettä

Toimi näin

Silmäpoliklinikalle tarvitset lähetteen yksityiseltä silmälääkäriltä tai terveysasemalta, työterveydestä tai sairaalan eri yksiköstä tai toisesta sairaalasta.

Silmäpoliklinikka

Silmäyksikössä on silmälääkäreiden ja silmähoitajien vastaanottoa, silmätutkimustoimintaa sekä yksikössä tehdään päiväkirurgisia silmäleikkauksia. Silmäyksikössä hoidetaan aukioloaikana erikseen sovitut päivystykselliset silmätulehdukset ja silmävammat. Muina aikoina akuutit silmätilanteet hoidetaan sairaalan päivystyspoliklinikalla yleislääkärin toimesta.

Silmäyksikön päiväkirurgiassa tehdään kaihileikkauksia, glaukoomaleikkauksia ja silmäluomileikkauksia. Nukutusta vaativat toimenpiteet kuten esimerkiksi karsastustoimenpiteet tehdään sairaalan päiväkirurgiassa.

Silmäyksikön poliklinikka on lähetepoliklinikka, jonne saat kutsun joko silmätautien erikoislääkärin tai terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella.

Käytössä on takaisinsoittopalvelu on auki ympäri vuorokauden. Kello 14.00 mennessä tulleisiin puheluiden vastataan saman päivän aikana . Voit jäädä myös linjalle odottamaan vastaamista 08.15-14.30 välillä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Tähän numeroon ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Silmäyksikkö sijaitsee päärakennuksen 3. kerroksessa

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Poikkeusaukioloajat

25.12.2023 - 07.01.2024 Leikkaustoiminta suljettu Suljettu

Muut yhteystiedot

Puhelin
  • puh. 036292890 (Silmäyksikön sairaanhoitajat, takaisinsoittopalvelu)
  • puh. 04573965819 (Silmäyksikkö, tekstiviestinumero (ei puheluita))
  • puh. 0405709141 (Sosiaalityöntekijä)

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Silmätautien poliklinikka, Forssa

Silmätautien poliklinikalla hoidamme silmänpohjan ikärappeumaa, glaukoomaa, harmaakaihia, lasten silmäsairauksia, silmäluomiin kohdentuvia toimenpiteitä ja teemme silmän sisäisiä injektiohoitoja. Poliklinikalla teemme laajoja silmätutkimuksia.

Silmätautien poliklinikalla on silmälääkärin ja silmähoitajan vastaanotto- ja tutkimustoimintaa ja päiväkirurgista leikkaustoimintaan. Silmätautien poliklinikalle tullaan terveyskeskuslääkärin, työterveyslääkärin tai yksityisen silmälääkärin lähetteellä.

Vastaanotolla teemme hoitosuunnitelma, esim. leikkauspäätös tai sovimme seurantakäynneistä ja tarvittavista lisätutkimuksista. Jatkohoidon suunnittelemme ja toteutamme yhdessä potilaan kanssa.

Silmätautien leikkaukset teemme polikliinisen kirurgian yksikössä Forssan sairaalan 1. kerroksessa.

Silmätautien ajanvaraukseen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä silmätautien poliklinikan silmähoitajaan arkipäivisin.

Osoite

Forssan sairaalan 1. kerros. Ilmoittautuminen P-kerroksessa.

Urheilukentänkatu 9, 30100 FORSSA

Normaalit aukioloajat

Silmähoitaja tavoitettavissa:
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:30

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila, Hausjärvi

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

  • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
  • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
  • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
  • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
  • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.