Murupolku

Lapsiperheiden kertaluontoinen keskustelutuki

Lapsiperheiden kertaluontoinen keskustelutuki

Perhekeskuspalveluista saat kertaluonteista, matalan kynnyksen keskusteluapua. Apu on tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille tilanteissa, joissa perheen pulmat voivat ratketa lyhyellä ohjauksella ja neuvonnalla.

Keskustelu järjestetään ensisijaisesti videoyhteydellä tai puhelimitse. Ainoastaan Kesyttämön pika-ajat järjestetään aina paikan päällä. Emme kirjaa tapaamisia asiakastietojärjestelmään.

Jos haluat keskusteluapua, varaa pika-aika sähköisten asiointikanavien kautta. Pika-aikojen teemat ja tarkemmat kuvaukset löydät alta sekä ajanvarausjärjestelmästä.

Jos perheesi tilanne vaatii laajempia selvityksiä, ota yhteyttä lapsiperheiden palveluohjaukseen. Yhteystiedot löydät kohdasta ”Puhelinasiointi.”

Toimi näin

Varaa pika-aika haluamasi keskusteluaiheen mukaan sähköisestä asioinnista.

Lapsiperheiden palveluohjauksen ja neuvonnan puhelinasiointi

Lapsiperheiden palveluohjauksen puhelinasiointi tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsille, nuorille ja perheille suunnattuihin sosiaalipalveluihin liittyen.

Palveluohjaukseen voivat soittaa sekä yksityiset henkilöt että ammattilaiset. Palvelu on tarkoitettu kaikille Kanta-Hämeen hyvinvointialueen perheille, joissa on ainakin yksi alaikäinen. Palveluohjaus on maksutonta ja vapaaehtoista.

Mikäli puheluusi ei ehditä vastata puhelinajalla, jää numerosi meille talteen ja soitamme sinulle takaisin.

Kiireellisissä asioissa ota yhteyttä Sosiaali- ja kriisipäivystykseen puh 03 6296560. Henkeä uhkaavassa tilanteessa on aina otettava yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi päivystyksellisen sosiaalityön tarpeen.

Normaalit aukioloajat

Palveluohjaaja tavoitettavissa:
  • Maanantai - Torstai 09:00 - 12:00

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Pika-ajan ajanvaraus

Ajanvaraus kertaluonteiseen, matalan kynnyksen keskusteluapuun tai Kesyttämö-käyntiin.

Pika-aikojen sisällöt

Pika-aikojen teemat

Katso tästä tarkemmat kuvaukset pika-aikojen teemoista.

Kesyttämö-käynnillä saat ammattilaisen ohjausta ja tukea erilaisiin kasvatuskysymyksiin ja ratkaisukeinoja lapsesi arjen haasteisiin, muun muassa

• aamu- ja iltatoimiin

• siirtymätilanteisiin

• ruokailutilanteisiin

• pukeutumiseen

• perheen arkeen, mm. siivous ja kaupassa käynti

• tunteiden käsittelyyn ja kiukun hallintaan.

Tarjolla on tietoa, toimintaohjeita, vinkkejä sekä runsaasti materiaalia kotiin otettavaksi.

Kun sinua askarruttaako 0 - 3 vuotiaan lapsesi

• vauva- ja taaperoarki

• uniasiat

• tahtoikä ja uhmakkuus.

Kun sinua mietityttää lapsesi kasvatukseen, tunnesäätelyyn tai kiukunhallintaan liittyvät asiat.

Kun perheessä on tapahtunut merkittäviä muutoksia tai sinua mietityttää 

  • perhesuhteet

  • lapsen tunne-elämän pulmat

  • lapsen pelot, ahdistuneisuus

  • lapsen käyttäytyminen, kehitys, kaverisuhteisiin liittyvät haasteet

Eron ensiapu tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti tukea erotilanteeseen sekä tarvittaessa ohjausta oikeiden palveluiden piiriin. Palvelu on tarkoitettu kaikille, joita ero koskettaa.

Kun sinua mietityttää lapsen kehotunnekasvatukseen liittyvät asiat, seksuaalinen kehitys ja kasvu tai vanhemman omat seksuaalihaasteet ja kysymykset.

Seksuaaliohjaus on matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa seksuaalisuuden haasteissa ja pika-ajat on tarkoitettu lapsiperheiden vanhemmille.

Oletko kokenut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa?
Lähisuhteessa tapahtuvalla väkivallalla ei tarkoiteta pelkästään fyysistä väkivaltaa, vaan henkilön kokema väkivalta lähisuhteessa voi olla myös esimerkiksi henkistä, seksuaalista tai taloudellista väkivaltaa. Väkivallalla, jo sen todistamisella tai kuulemisella, on laajat ja haitalliset vaikutukset myös lapsiin.

Huolestuttaako lapsesi välivaltainen käytös lähisuhteessa?
Aikainen puuttuminen ja tuki lapsen tunnesäätelyn ja impulssikontrollin haasteisiin niiden ilmaantuessa on tärkeää. Ajanvarauksen kautta saat tavoitettua Kanta-Hämeen perhetyö ry:n kriisityöntekijän, joka auttaa sinua haastavassa tilanteessa lapsesi kanssa ja pohtimaan tilanteeseen keinoja ja ratkaisuja.

Kanta-Hämeessä on tarjolla omaa työskentelyä niin väkivallan kokijalle, tekijälle kuin lapsillekin.

Uusperheneuvonnan pika-aika on matalan kynnyksen ammatillista ohjausta ja neuvontaa erilaisissa uusperheen elämäntilanteissa. Voimme yhdessä käsitelllä teemoja, jotka liittyvät esimerkiksi uusperheen moninaisiin vuorovaikutussuhteisiin, uusparisuhteen dynamiikkaan, uusperheen ja uusparisuhteen herättämiin tunteisiin, haasteisiin ja ongelmiin.

 

Lapsiperheiden palvelut_sivulinkki

Palaute_perhekeskussivu