Ptv Service Display

Adoptioneuvonta

Adoptioprosessi alkaa aina adoptioneuvonnalla ja se on sinulle maksutonta sosiaalipalvelua. Adoptioneuvonnassa valvotaan lapsen etua ja autetaan kaikkia adoption osapuolia. Voit saada adoptioneuvontaa, mikäli harkitset oman lapsesi adoptioon antamista, toivot adoptiolasta tai haluat adoptoida puolisosi lapsen.

Adoptioneuvonnan keskeinen tehtävä on arvioida kykyäsi ryhtyä adoptiovanhemmaksi, ja samanaikaisesti antaa sinulle riittävästi tietoa ja valmennusta, jotta voit arvioida omia valmiuksiasi adoptiovanhemmuuteen.

Adoptioneuvonnasta saat tukea myös adoptioprosessin jälkeen uudessa elämäntilanteessa.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Adoptioneuvonta

Adoptioon liittyvissä asioissa ota yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen aluetoimistoon Tampereelle adoptioneuvontaa varten.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Adoptioneuvonta, Pelastakaa lapset ry

Saat lisätietoa adoptiosta sekä adoptioneuvontaa Pelastakaa lapset -sivustolta.

Verkkosivu

Jos toivot yksin tai yhdessä aviopuolisosi kanssa adoptiolasta, sinun tai teidän tulee hakeutua adoptioneuvontaan. Sinun tulee hakeutua adoptioneuvontaan myös, jos harkitset lapsesi luovuttamista adoptoitavaksi.

Adoption eli lapseksiottamisen tarkoituksena on edistää lapsen etua.

Adoptioneuvonnassa neuvotaan ja autetaan hakijoita arvioimaan valmiuksiaan adoptiovanhemmiksi ja valmistautumaan vanhemmuuteen. Neuvonnassa selvitetään, ovatko adoption edellytykset olemassa ja onko edellytyksiä sopia lapsen ja tämän aikaisempien vanhempien yhteydenpidosta. Adoptioneuvonnassa hakijat ohjataan hakemaan adoptiolupaa ja tarvittaessa hakemaan kansainvälistä adoptiopalvelua. Lapsensa adoptioon antamista harkitseville annetaan tukea adoption pohtimiseen ja tietoa eri vaihtoehdoista.

Neuvojien tehtäviin kuuluu myös huolehtia lasten sijoittamisesta adoptioperheisiin. Lapsen sopeutumista uuteen perheeseen tuetaan ja seurataan. Adoptioneuvontaa voivat antaa hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja luvan saaneet järjestöt.

Kun harkitset adoptiota, ota yhteyttä Pelastakaa Lapset ry Länsi-Suomen aluetoimistoon Tampereelle adoptioneuvontaa varten.

Perheoikeudellinen yksikkö tekee adoptiolain mukaisen lausunnon perheestä ja myöntää mahdollisen maksusitoumuksen Pelastakaa lapset ry:n antamaan adoptioneuvontaan.

adoptio

adoptioneuvonta (sosiaalipalvelut)