Navigointivalikko

Tartuntatautien hoito

Tartuntatautien hoito

Jos epäilet saaneesi seksitaudin, yleisvaarallisen tartuntataudin tai tarvitset neuvontaa, ota yhteyttä terveyskeskuksen sairaanhoitajaan tai aikuisneuvontaan. Seksitauteja tutkitaan ja hoidetaan omilla terveysasemilla, aikuisneuvonnan ja perhesuunnittelun vastaanotoilla, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa sekä tartuntatautihoitajan vastaanotolla. Seksitautien ehkäisy ja hoito on osa seksuaaliterveytesi hoitoa. Sairaanhoitaja/terveydenhoitaja toimii tarvittaessa tiiviissä yhteistyössä tartuntataudeista vastaavaan lääkärin ja tartuntatautihoitajan kanssa. Yhteistyötä tehdään tapauskohtaisesti myös muiden eri yksiköiden kanssa sekä päiväkodeissa ja kouluissa. Ruokamyrkytystapausten selvittelyä tehdään elintarvikevalvontaviranomaisen kanssa.

Tartuntatauteihin perehtyneeltä sairaanhoitajalta tai terveydenhoitajalta voit saada lisäksi terveysneuvontaa ja arvion rokotustarpeestasi ulkomaan matkaa edeltävästi. Rokotussuunnitelma tehdään kanssasi yhteistyössä ja suunnitelman mukaiset rokotukset voit saada myös omalla terveysasemallasi.

Toimi näin

Jos suunnittelet matkaa ulkomaille ja tarvitset arvion mahdollisten rokotusten tarpeellisuudesta, kokoa rokotushistoriasi mahdollisimman tarkasti suunnitelman pohjatiedoiksi. Saamasi rokotteet löydät rokotuskortista tai Omakannasta. Matkailijan rokotussuunnitelman tekeminen on hyvä aloittaa jo kaksi kuukautta ennen matkaa.

Tartuntatautihoitaja, Riihimäen seutu, puhelinasiointi

Tartuntatautihoitajan tavoitat puhelimitse tartuntatauteihin liittyvää neuvontaa varten. Tartuntatauteihin liittyviä asioita hoidetaan myös terveysasemilla.

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Kunnat:

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki

Tartuntatautihoitaja, Janakkala, puhelinasiointi

Tartuntatautihoitajan tavoitat puhelimitse tartuntatauteihin liittyvää neuvontaa ja ajanvarauksen tekemistä varten. Tartuntatauteihin liittyviä asiota hoidetaan myös terveysasemilla.


Kunnat:

Janakkala

Tartuntatautihoitaja, Forssan seutu, puhelinasiointi

Tartuntatautihoitajan tavoitat puhelimitse tartuntatauteihin ja matkailijan rokotuksiin liittyvää neuvontaa ja ajanvarauksen tekemistä varten. Tartuntatauteihin ja matkailijoiden rokotuksiin liittyviä asioita hoidetaan myös terveysasemilla.

Normaalit aukioloajat

Soittoaika
  • Maanantai - Perjantai 13:00 - 14:00

Kunnat:

Ypäjä, Humppila, Jokioinen, Forssa, Tammela

Matkailijoiden rokotukset, Tervakoski, puhelinasiointi

Matkailijoiden rokotuksista vastaavaan sairaanhoitajaan saat yhteyden puhelimitse. Kun olet lähdössä matkalle, ole riittävän ajoissa (1 – 2 kk ennen lähtöä) yhteydessä terveysasemallesi.


Kunnat:

Janakkala

Tartuntatautihoitaja, Hämeenlinna, puhelinasiointi

Tartuntatautihoitajan tavoitat puhelimitse tartuntatauteihin liittyvää neuvontaa varten. Tartuntatauteja hoidetaan myös omilla terveysasemilla. Matkailuun liittyvissä rokotuksissa ole yhteydessä omalle terveysasemalle.

Normaalit aukioloajat

Puheluihin vastataan
  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 14:00

Kunnat:

Hämeenlinna

Matkailijan rokotukset, Turenki, puhelinasiointi

Matkailijoiden rokotuksista vastaavaan sairaanhoitajaan saat yhteyden puhelimitse. Kun olet lähdössä matkalle, ole riittävän ajoissa (1 – 2 kk ennen lähtöä) yhteydessä terveysasemallesi.


Kunnat:

Janakkala

Tartuntatautihoitajan vastaanotto, Hämeenlinna

Tartuntatautihoitajan vastaanoton yhteystiedot löydät täältä.

Tartuntatautihoitajan vastaanotto palvelee arkisin sekä ilman ajanvarausta että ajanvarauksella. Tartuntatauteihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä myös omalle terveysasemalle.


Osoite


D-rakennus, 2. kerros, huone 21.

Viipurintie 1-3, 13200 HÄMEENLINNA


Normaalit aukioloajat

Vastaanotto ilman ajanvarausta
  • Maanantai - Perjantai 09:00 - 10:00
Auki 24/7

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Hämeenlinna

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

* Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.

* Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.

* Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.