Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste


Tämä saavutettavuusseloste koskee Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkopalvelua www.omahame.fi ja on laadittu 24.3.2023.

EU-oikeuteen perustuva laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta pyrkii parantamaan jokaisen mahdollisuuksia käyttää digitaalisia palveluita yhdenvertaisesti. Palveluntarjoajana Kanta-Hämeen hyvinvointialueen on ylläpidettävä saavutettavuusselostetta.

Saavutettavuusselosteessa kerrotaan, miten verkkosivustossa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista.

Hyvinvointialue hallinnoi tällä hetkellä myös muita sivustoja, joilla on omat saavutettavuusselosteet:

 • www.pelastuslaitos.fi
 • www.fshky.fi
 • www.khshp.fi
 • www.perhehoitoyksikkokanerva.fi
 • www.janakkala.fi/elsajapaulikodit/

Saavutettavuuden arviointi


Digitaalisten palveluiden saavutettavuutta arvioidaan kolmesta näkökulmasta; tekninen saavutettavuus, helppokäyttöisyys ja ymmärrettävyys. Kanta-Hämeen hyvinvointialueen verkkosivu on kehittämisvaiheessa ja saavutettavuuden arviointia on tässä vaiheessa tehty sekä hyvinvointialueen omana työnä että Siteimprove-järjestelmän avulla. Siteimprove-järjestelmän avulla tehty arviointi antaa sivuston saavutettavuuslukemaksi 80,4. Onnistumiskriteereitä on kaikkiaan 38 ja paras tulos on 100. Kun sivuston kehittäminen on edennyt sopivaan vaiheeseen, teetetään saavutettavuusarviointi.

Miten saavutettava sivusto on?


Tämä verkkosivusto täyttää suurelta osin lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1).

Verkkosivustossa on joitakin sisältöjä tai toimintoja, jotka eivät ole vielä saavutettavia. Verkkosivuilla on parannettavaa muun muassa:

 • värien kontrastissa
 • linkkien tunnistuksessa, kuvauksessa ja eheydessä
 • elementtien ja painikkeiden nimeämisessä
 • kuvien tekstikuvauksissa
 • kaikki PDF-tiedostot eivät ole täysin saavutettavia
 • PDF-tiedostojen käytössä

Suunnitelma saavutettavuuden parantamiseksi


Kansalaisten tasapuolinen kohtelu ja palveluidemme saavutettavuus on meille tärkeää. Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Uusi verkkosivusto on vasta julkaistu ja saavutettavuuteen liittyvää kehittämistä jatketaan muun kehittämistyön rinnalla. Pyrimme saavutettavuudessakin jatkuvan kehittämisen malliin, jossa työskentelemme sivuston teknisen ja sisällöllisen saavutettavuuden parantamiseksi. Koulutamme henkilöstöä saavutettavien sisältöjen tuottamiseen.

Parantaaksemme sivuston saavutettavuutta otamme mielellämme vastaan palautetta, kysymyksiä ja parannusehdotuksia. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen viestinta(at)omahame .fi.

Huomasitko puutteita saavutettavuudessa?


Tarvitsetko tietoa, jota et saanut saavutettavassa muodossa? Löysitkö ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla? Haluatko tarkennuksia saavutettavuuspuutteista? Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen viestinta(at)omahame.fi. Vastaamme mahdollisimman pian tai viimeistään kahden viikon sisällä.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai haluat tehdä saavutettavuuskantelun tai –selvityspyynnön voit olla yhteydessä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon, joka valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista Suomessa. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 


Etelä-Suomen aluehallintovirasto, saavutettavuuden valvonnan yksikkö 

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi 

Vaihde: 0295 016 000