Ptv Service Display

Lastenpsykiatria

Lastenpsykiatrialla hoidamme lapsia, joilla on esimerkiksi vakavaa itsetuhoisuutta, jokapäiväistä elämää voimakkaasti haittaavaa masennusta, ahdistusta tai käytösoireilua, vaikeita syömisen ongelmia tai todellisuudentajun horjumista.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

  • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
  • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
  • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkosivu

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
  • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
  • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.

Verkkosivu

Lastenpsykiatria

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Lastenpsykiatrian poliklinikka, Forssa

Poliklinikalla tutkimme ja hoidamme alle 13-vuotiaita lapsia perheineen.

Osoite

Linikkalankatu 2 30100 FORSSA

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Torstai 08:00 - 15:15
  • Perjantai 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä

Lastenpsykiatrian poliklinikka, Hämeenlinna

Poliklinikalla tutkimme ja hoidamme alle 13-vuotiaita lapsia perheineen. Poliklinikalla toimii akuuttityöryhmä, neuropsykiatrinen työryhmä, pikkulapsipsykiatrian työryhmä ja yleistiimi. Hoidon alkaessa nimeämme kullekin potilaalle hoitotiimin, johon kuuluu vähintään lääkäri ja sairaanhoitaja tai perheterapeutti, usein myös psykologi. Tarpeen mukaan sosiaalityöntekijän ja toimintaterapeutin palvelut ovat käytettävissä.

Työskentely lastenpsykiatrian poliklinikalla alkaa tilanteen arvioinnilla. Joskus se onnistuu yhdellä käyntikerralla, joskus tarvitaan useitakin käyntejä vaativia lisätutkimuksia esimerkiksi lapsen kasvu- ja kehityshistorian selvittelyä, perheen vuorovaikutussuhteiden tutkimusta ja psykologin, lääkärin tai toimintaterapeutin tutkimuksia. Kun lapsen pulmasta ja sen syistä on saatu riittävästi ymmärrystä, suunnitellaan hoito. Se voi sisältää esimerkiksi lapsen omia hoitokäyntejä tai koko perheen hoitokäyntejä tai yhteistyön tekemistä vaikkapa koulun kanssa. Tutkimus- ja hoitokäynnit tapahtuvat monesti muualla kuin sairaalassa, esimerkiksi perheen kotona tai päiväkodissa/koulussa.

Osoite

Parantolankatu 6 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Lastenpsykiatrian viikko-osasto

Joskus lapsen turvallisuuden takaaminen, hänen pulmiensa hoitaminen tai ymmärryksen saaminen siitä, mistä on kyse, vaatii osastohoitoa. Se voi toteutua joko niin, että lapsi on sairaalassa ympäri vuorokauden tai niin, että hän menee yöksi kotiin vietettyään päivän osastolla. Sairaalajakson pituus riippuu tilanteesta ja vaihtelee kahdesta viikosta useampaan kuukauteen.

Lapsen tutkimukseen ja hoitoon osallistuvat erikoislääkäri, hoitajat, psykologi, toimintaterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Työskentelytapoja ovat psykiatriset ja psykologiset tutkimukset, omahoitajatyöskentely, yhteisöhoito, toiminnalliset ryhmät sekä perhe- ja verkostokeskeinen työskentely. Jokaiselle lapselle nimetään omahoitaja hoidon alussa. Lapset käyvät voinnin mukaan sairaalakoulua, joka on tarkoitettu osastohoidossa oleville lapsille. Sairaalakoulu sijaitsee osaston välittömässä läheisyydessä. Opetuksessa otetaan huomioon oppilaan erityisvaikeudet ja vahvuudet.

Osoite

Parantolankatu 6 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Lapsi saa tarvittaessa lähetteen lastenpsykiatrille. Lääkäri perehtyy lähetteeseen ja arvioi, kuinka kiireellisesti lapsi tarvitsee hoitoa.

Joskus toinen hoitopaikka voi olla parempi vaihtoehto kuin lastenpsykiatrinen yksikkö. Silloin palautamme lähetteen ja annamme lähettävälle lääkärille ohjeet siitä, miten hänen tulee toimia.

Lastenpsykiatrian poliklinikkakäynnit ovat maksuttomia ja lastenpsykiatrian osastohoidosta perimme maksun seitsemän ensimmäisen päivän ajalta.

lapset (ikäryhmät)

mielenterveyspalvelut

mielenterveys

lapsiperheet

lastenpsykiatria

psykiatrinen erikoissairaanhoito