Potilasasiavastaava

Potilasasiavastaava

Potilasasiavastaava neuvoo terveydenhuollon potilaita näiden asemasta ja oikeuksista. Hän auttaa mm. muistutuksen tekemisessä. Potilasasiavastaava palvelee hyvinvointialueen kaikkien kuntien asiakkaita. Palvelu on maksutonta.

Toimi näin

Ongelmat voivat usein ratketa siellä, missä ne ovat syntyneet. Jos olet tyytymätön saamaasi kohteluun tai hoitoon, ole ensin yhteydessä suoraan sinua hoitaneeseen ammattilaiseen tai asioimasi palveluyksikön lähijohtajaan, jonka kanssa tilannetta voidaan lähteä selvittämään. Jos tilanne ei selviä ja haluat potilasasiavastaava apua, ota yhteyttä potilasasiavastaavaan puhelimitse tai sähköpostitse. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tekstiviestillä.

Huomioithan, että potilasasiamies ei tee hoitoa koskevia päätöksiä eikä voi muuttaa mm. terveydenhuollon ammattihenkilöiden tekemiä hoitoa koskevia ratkaisuja.

Potilasasiavastaavan puhelinasiointi

Potilasasiavastaavan yhteystiedot.

Potilasasiavastaavan tehtävänä on tiedottaa potilaan oikeuksista terveydenhuollon eri palveluissa sekä neuvoa potilaita ja terveydenhuollon henkilöä potilaslain soveltamiseen liittyvissä kysymyksissä, esimerkiksi tiedonsaantia, itsemääräämisoikeutta ja hoidon saatavuutta koskevissa asioissa.

Potilasasiavastaava ei tee hoitoa koskevia päätöksiä eikä voi muuttaa mm. terveydenhuollon ammattihenkilöiden tekemiä hoitoa koskevia ratkaisuja.

Asiakastapaamisiin tulee varata aika etukäteen. Voit varata ajan soittamalla potilasasiavastaavalle tai jättämällä yhteydenottopyynnön tekstiviestitse. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Klo 12 mennessä tulleisiin soittopyyntöihin vastataan viimeistään seuraavana arkipäivänä.

  • Potilasasiavastaavan puhelinnumero (takaisinsoittopalvelu) puh. 036293204
  • Yhteydenottopyyntö tekstiviestitse (tähän numeroon ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä) puh. +358 4573965639

Normaalit aukioloajat

Takaisinsoittopalvelu on auki:
  • Maanantai - Torstai 08:00 - 12:00

Kunnat:

Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila, Hausjärvi, Ypäjä

Potilasasiavastaavan asiointipaikka, Forssan sairaala

Potilasasiavastaavan tapaamiseen sinun tulee varata aika etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse.

Osoite

2. kerros

Urheilukentänkatu 9, 30100 FORSSA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Humppila, Jokioinen, Forssa, Tammela

Potilasasiavastaavan asiointipaikka, Hämeenlinnan yksikkö

Potilasasiavastaavan tapaamisiin sinun tulee varata aika etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

Osoite

Kanta-Hämeen keskussairaala, Hämeenlinnan yksikkö, C-rakennus.

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin
Verkkosivu

Kunnat:

Hämeenlinna

Potilasasiavastaavan asiointipaikka, Riihimäen yksikkö

Varaa potilasasiavastaavan tapaamista varten aika etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

Osoite

Kontiontie 77, 11120 RIIHIMÄKI

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Hausjärvi, Loppi, Riihimäki

Hoitoon, palveluun ja kohteluun liittyvä muistutus

Asiakkaalla tai potilaalla on oikeus saada laadultaan hyvää hoitoa, palvelua ja kohtelua. Palveluunsa, hoitoonsa tai siihen liittyvään kohteluun tyytymätön asiakas (tai poikkeustapauksissa myös hänen omaisensa) voi tehdä kirjallisen muistutuksen sosiaalihuollosta tai terveydenhuollosta vastaavalle johtajalle.

Ennen muistutuksen tekemistä sinun kannattaa yrittää selvittää asiaa sinua (tai omaistasi) hoitaneen henkilökunnan kanssa.

Jos haluat valittaa hoidosta tai kohtelusta, voit tehdä sen oheisella lomakkeella. Lähetä lomake turvasähköpostilla: https://www.turvaposti.fi/viesti/omahame@omahame.fi

Lainsäädäntö

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920785