Murupolku
Navigointivalikko
Kaikukortti
Kaikukortti kulttuurihyvinvointia tukemaan
Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa.
Mikä on Kaikukortti?
Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, museoihin, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja. Kortti käy myös joihinkin liikuntakohteisiin.
- Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan.
- Kaikukortit ovat käytännössä pahvisia kortteja.
- Kaikukortissa on yksilöllinen kirjain- ja numerosarja, jolla työntekijä aktivoi kortin Kaikukantaan.
- Kortti on henkilökohtainen ja asiakkaalle maksuton.
Kaikukortilla voi käyttää kaikkien Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaa. Eri alueiden Kaikukortti-tarjontaan voi tutustua tarkemmin Kulttuuria kaikille -palvelun Kaikukortti¬sivulla www.kaikukortti.fi tai www.facebook.com/kaikukortti .
Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia lippuja myös omille alle 18-vuotiaille lapsille ja lastenlapsille samaan tilaisuuteen, johon on itsekin osallistumassa. Alaikäisten lasten määrä merkitään Kaikukortin myöntämisen yhteydessä Kaikukorttiin ja Kaikukortti-rekisteriin eli Kaikukantaan. Kaikukannasta kulttuuri- tai liikuntapalvelu voi tarkistaa lippuun oikeutettujen lasten tai lastenlasten määrän.
Miten ja mistä Kaikukortin saa?
Kaikukortteja voivat saada Kaikukortti-verkostoon kuuluvien sosiaali- ja terveydenhuollon, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoiden sekä joidenkin järjestöjen asiakkaat, jotka ovat vähintään 16-vuotiaita ja tiukassa taloudellisessa rahatilanteessa, eivätkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kansalaisopiston kurssipaikkoja.
Oma Hämeen palveluissa on mahdollisuus jakaa Kaikukortteja. Oma Hämeen lisäksi Kaikukortin voit saada myös kantahämäläisten kuntien jakamana samoin ehdoin (kts. oman asuinkuntasi nettisivuilta lisää tietoa mm. missä kortteja jaetaan).
Ole siis yhteydessä:
- joko omaan Oma Hämeen työntekijääsi, jolta voit saada kortin tai sopia kortin noutamisesta sovitusta toimipisteestä tai
- tarkista oman asuinkuntasi nettisivuilta, missä kunnassasi jaetaan Kaikukortteja.
Minne Kaikukortti käy?
Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?
Voit hankkia pääsyliput ja kurssipaikat Kaikukortilla kulttuurikohteiden ja kansalaisopistojen omista myyntikanavista, mutta verkkokaupasta niitä ei ole mahdollista saada. Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla tapahtumaan rajattu määrä.
Jos hankit lipun kaupallisen lipunvälitystoimijan kautta, sinun on maksettava palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton. Useimpien kulttuurikohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.
Jos haluat osallistua kansalaisopiston kurssille, ilmoittaudu kurssille tavalliseen tapaan etukäteen. Ilmoita lisäksi Kaikukorttisi tunnus (kirjain- ja/tai numerosarja) kansalaisopiston toimistoon. Kaikukortti-kurssipaikkoja saattaa olla rajoitettu määrä.
Kerro lippua tai kurssipaikkaa hankkiessasi Kaikukorttisi numero ja varaudu näyttämään korttisi. Kaikukortti-verkostoon kuuluva kulttuuri- ja liikuntakohde sitoutuu siihen, että vammaisen henkilön avustajalle, tulkille tai oppaalle on aina maksuton sisäänpääsy.
Ota Kaikukortti mukaasi
Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin.
Korttien noutopisteet:
Forssan seutu: Forssan kaupungintalon neuvontapiste. Turuntie 18, 30100 Forssa. Avoinna arkisin klo 9.00-15.00.
Riihimäen seutu: Oma Hämeen asiakaspalvelupiste, Virastokeskus Veturi. Eteläinen Asemakatu 4, 11130 Riihimäki (A-rappu). Asiointiajat: ti-to 12.30-15.00
Hämeenlinnan seutu: Sosiaalipalvelujen neuvontapiste. Rauhankatu 1 13100 Hämeenlinna. Asiointiajat: ma-ti klo 9.00–12.00, ke klo 13.00–16.00 ja to-pe klo 9.00–12.00.