Ptv Service Display

Tehohoito ja tehostettu valvonta

Tehohoidossa hoidamme vakavasti sairaita potilaita, joiden tilanne on hengenvaarallinen tai uhkaa peruselintoimintoja. Valvontahoidossa taas hoidamme potilaita, jotka tarvitsevat osastohoitoa vaativampaa, mutta tehohoitoa kevyempää hoitoa. Osastollamme on 5 tehohoitopaikkaa ja 5 valvontapaikkaa. Tarvittaessa hoidamme potilaita myös eristyshuoneissa.

Osastollamme sinua hoitavat teho- ja valvontahoitoon perehtyneet sairaanhoitajat. Lääketieteellisestä hoidosta vastaa teholla anestesialääkäri ja valvonnassa potilaan erikoisalan mukainen lääkäri.

Osastomme toimintaan kuuluu myös MET-ryhmä (Medical Emergency Team), joka toimii Kanta-Hämeen keskussairaalan sisäisenä ensihoitoryhmänä.

Paikkakuntavalinta

Valitse paikkakunta ja saat näkyviin yhteystiedot, sähköiset palvelut ja muut palveluun liittyvät tiedot.

Valitse paikkakunta

Teho-osasto

Teho-osastolla on viisi potilaspaikkaa ja osastolla hoidamme kaikkien erikoisalojen potilaita. Anestesialääkäri vastaa potilaan ottamisesta teholle sekä organisoi ja toteuttaa potilaan hoidon yhteistyössä eri erikoisalojen lääkäreiden kanssa. Hoitojaksoja on noin 330 vuodessa ja keskimääräinen hoitoaika on noin kolme vuorokautta.

Teholla hoidettavilla potilailla on äkillinen, henkeä uhkaava yhden tai useamman elintoiminnan häiriö. Yleensä kyse on eri syistä johtuvista hengityksen, verenkierron ja/tai nestetasapainon häiriöistä. Potilasta tarkkailemme keskeytymättä ja hänen elintoimintojaan valvotaan ja ylläpidetään erikoislaittein. Kun potilaan vointi paranee, siirrämme hänet jatkohoitoon vuodeosastolle.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Tehostettu valvonta

Tehostetussa valvonnassa on viisi potilaspaikkaa ja osastolla hoidamme kaikkien erikoisalojen vaativaa valvontaa tarvitsevia potilaita. Potilaan hoidossa ja valvonnassa käytämme runsaasti teknisiä apuvälineitä. Hoidosta vastaa kyseisen erikoisalan erikoislääkäri. Potilaan voinnin korjaantuessa hänet siirretään jatkohoitoon vuodeosastolle.

Hoitojaksoja on noin 550 vuodessa ja keskimääräinen hoitoaika on noin kaksi vuorokautta.

Puhelin

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Vieraileminen osastolla

Voit tulla vierailemaan osastolla ympäri vuorokauden. Toivomme kuitenkin, että vierailuhetket ovat lyhyehköjä (noin 15 minuuttia). Potilaamme tarvitsevat runsaasti lepoa, että voivat toipua kriittisestä tilanteesta.

Pyydämme, että ymmärrätte, jos joudumme rajoittamaan vierailuja potilaan tilan vuoksi. Annamme potilaasta tietoa vain lähiomaisille.

Osaston yhteystiedot löydät kohdasta ”Puhelinasiointi”.

terveys

teho-osastot

erikoissairaanhoito

tehohoito

terveydenhuolto

potilaat