Naistentaudit

Naistentaudit

Naistentautien yksikössä tutkimme ja hoidamme naistentauteja, raskauksien ongelmia sekä erilaisia vuotohäiriöitä. Saat meiltä apua kaikkiin naistentauteihin liittyvissä asioissa.

Naistentautien poliklinikalla tutkimme ja hoidamme

 • papa- eli irtosolumuutoksia
 • vuotohäiriötä
 • raskauden keskeytyksiä
 • kohdun ja munasarjojen kasvaimia
 • laskeuma- ja virtsankarkailuongelmia.

Poliklinikalla teemme pientoimenpiteitä, kuten kohdunsuun sähkösilmukkahoidot, kohtuontelon tähystykset sekä sterilisaatiot. Myös gynekologisten syöpien seurantakäynnit toteutuvat naistentautien poliklinikalla.

Naistentautien vuodeosastolla hoidamme gynekologisia ja kirurgisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Lisäksi hoidamme alkuraskauden ongelmia, raskaudenkeskeytys- ja keskenmenopotilaita sekä gynekologisia päivystyspotilaita.

Toimi näin

Saat tarvittaessa lääkäriltä lähetteen naistentautien poliklinikalle. Lähetteen saapuminen jälkeen varaamme sinulle ajan.

Synnytys-ja naistentautien vuodeosasto

Synnytysvuodeosastolla hoidamme raskaana olevia ja synnyttäneitä äitejä sekä terveitä vastasyntyneitä kahden hengen huoneissa. Perhehuoneita järjestetään osaston paikkatilanteen mukaan.

Osastolla toteutamme ympärivuorokautista vierihoitoa, jolloin ohjaamme, neuvomme ja rohkaisemme vanhempia yksilöllisesti vastasyntyneen hoidossa. Vauvan rintaruokintaa edistetään varhaisimetyksen, ihokontaktin, lapsentahtisen imetyksen ja henkilökohtaisen opastuksen avulla.

Vastasyntyneiden tarkkailu- ja teho-osasto sijaitsee synnytysosaston välittömässä läheisyydessä.

Synnytysvuodeosastolla saavat vierailla vauvan perhe ja isovanhemmat, muiden vieraiden osalta tarkemmat ohjeet antaa henkilökunta. Vierailulle ei saa tulla sairaana.

Naistentautien vuodeosastolla hoidetaan gynekologisia ja kirurgisia leikkaus- ja toimenpidepotilaita. Lisäksi hoidamme alkuraskauden ongelmia, raskaudenkeskeytys- ja keskenmenopotilaita sekä gynekologisia päivystyspotilaita. Vierailuajat naistentautien vuodeosastolla ovat vapaat.

Synnytysvuodeosaston yhteydessä toimii myös äidinmaitokeskus, joka ottaa korvausta vastaan ylimääräistä äidinmaitoa terveiltä synnyttäjiltä. Sähköisen rintapumpun saa lainaan luovutuksen ajaksi. Kantakaupungin alueelta tuoremaito haetaan ilmaiseksi, muualla asuvat toimittavat äidinmaidon pakastettuna. Lisätietoa luovuttamisesta saa äidinmaitokeskuksen hoitajalta.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Naistentautien poliklinikka

Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan naistentauteihin liittyviä ongelmia. Toimimme ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan vain lääkärin lähetteellä. Potilaat saavat tiedon vastaanottoajasta viimeistään kolmen viikon kuluessa lähetteen saapumisesta.

Tavallisemmat poliklinikalle tulon syyt ovat papa- eli irtosolumuutokset, raskauden keskeytykset, vuotohäiriöt, kohdun ja munasarjojen kasvaimet sekä laskeuma- ja virtsankarkailuongelmat. Poliklinikalla tehdään myös pientoimenpiteitä, kuten kohdunsuun sähkösilmukkahoidot, kohtuontelon tähystykset sekä essure-sterilisaatiot. Toteutamme virtsanpidätyskyvyn parannusleikkaukset ja virtsarakon Botox-hoidot sekä osa laskeumaleikkauksista polikliinisinä toimenpiteinä. Poliklinikalla hoidamme myös gynekologisten syöpien seurantakäynnit.

Seksuaalineuvontapoliklinikka palvelee seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvien kysymysten ja haasteiden kohtaamisessa.

Toteutamme lapsettomuushoitoja yhteistyössä Tampereen yliopistollisen sairaalan kanssa.

Takaisinsoittopalvelu on naistentautien poliklinikalla avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Lapsettomuuspoliklinikan takaisinsoittopalvelu on auki maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 8.15–13.00.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.

Osoite

Parantolankatu 6, 13530 HÄMEENLINNA

Normaalit aukioloajat

Naistentautien päivystyspotilaat (muina aikoina hoito päivystyspoliklinikalla)
 • Maanantai - Perjantai 09:00 - 14:00
Lapsettomuuspoliklinikan takaisinsoittopalvelu
 • Maanantai 08:15 - 13:00
 • Keskiviikko 08:15 - 13:00
 • Perjantai 08:15 - 13:00

Poikkeusaukioloajat

18.12.2023 - 07.01.2024 Naistentautien poliklinikan supistettua toimintaa
 • Maanantai - Sunnuntai 09:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036293526 (Lapsettomuuspoliklinikka, takaisinsoittopalvelu)
 • puh. 036292855 (Naistentautien poliklinikka, takaisinsoittopalvelu)
 • puh. 04573965559 (Naistentautien poliklinikka, tekstiviestinumero (ei puheluita))

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Naistentautien poliklinikka, Forssa

Poliklinikalla tutkimme ja hoidamme naistentauteihin liittyviä ongelmia. Toimimme ajanvarauspoliklinikkana, jonne tullaan vain lääkärin lähetteellä.

Tavallisemmat poliklinikalle tulon syyt ovat papa- eli irtosolumuutokset, raskauden keskeytykset, vuotohäiriöt, kohdun ja munasarjojen kasvaimet sekä laskeuma- ja virtsankarkailuongelmat. Poliklinikalla tehdään myös pientoimenpiteitä, kuten kohdunsuun sähkösilmukkahoidot, kohtuontelon tähystykset. Poliklinikalla hoidamme myös gynekologisten syöpien seurantakäynnit.

Takaisinsoittopalvelu on naistentautien poliklinikalla avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Osoite

Naistentautien poliklinikan tilat sijaitsevat sairaalan 4. kerroksessa.

Urheilukentänkatu 9, 30100 FORSSA

Normaalit aukioloajat

Naistentautien poliklinikan aukioloajat:
 • Maanantai 08:00 - 15:00
 • Torstai - Perjantai 08:00 - 15:00

Poikkeusaukioloajat

17.06.2024 - 11.08.2024 Suljettu

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Tammela, Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa

Sosiaalisen raportoinnin lomake

Sosiaalisen raportoinnin lomakkeella voit ilmoittaa hyvinvointialueella ilmenevistä sosiaalisista ilmiöistä ja asioista, joihin tulisi puuttua.

Tällaisia voivat olla esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Sinulla on herännyt huoli jostain asiasta ja haluaisit tuoda sen viranomaisten tietoon.
 • Olet havainnut jonkin ajankohtaisen tai toistuvan ilmiön tai ongelman, joka olisi hyvä saattaa viranomaisten tietoon ja ratkaistavaksi.
 • Olet huomannut jotain ilahduttavaa ja positiivista kehitystä.

Kerätyn tiedon avulla voimme vaikuttaa palveluihin ja pääsemme kiinni ongelmiin jo silloin kun ne ovat vasta aluillaan. Saatamme tiedon poliittisten päättäjien ja viranomaisten tietoon, jotta he voivat vaikuttaa palveluihin ja niiden parantamiseen ja kehittämiseen.

Oma Häme- mobiilisovellus

Oma Häme- mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

 • Voit tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia.
 • Olet turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden tai chatin välityksellä.
 • Asioit läheisesi tai lapsesi puolesta. Sovelluksesta löydät myös linkityksen OmaKantaan, Omaoloon, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Voit asioida palvelussa myös nettiselaimen kautta. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Lainsäädäntö

Terveydenhuoltolaki 1326/2010

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326