Ptv Service Display

Lähisuhdeväkivaltatyö

Lähisuhdeväkivalta voi kohdistua henkilön nykyiseen tai entiseen kumppaniin, lapseen, lähisukulaiseen tai muuhun läheiseen. Lähisuhteessa tapahtuva väkivalta alkaa usein vähitellen ja sitä voi olla vaikea tunnistaa. Lähisuhdeväkivalta voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalisuutta loukkaavaa, taloudellista, digitaalista, vainoamista, kaltoinkohtelua, uskonnollista tai kulttuurista väkivaltaa. Usein eri väkivallan muodot yhdistyvät eli henkilö voi kokea useita eri väkivallan muotoja samanaikaisesti.

Vähäistäkään väkivaltaa ei tarvitse hyväksyä. Häpeä voi estää avun hakemisen, mutta väkivallan kierrettä on usein vaikea saada katkaistua ilman ulkopuolista apua.

Lähisuhdeväkivaltatyön yksikössä autamme lähisuhdeväkivallan eri osapuolia, tarjoamme asiantuntijatukea ammattilaisille ja koordinoimme lähisuhdeväkivaltaa ehkäisevää työtä Kanta-Hämeessä.

Oma Häme -sovellus

Oma Häme -mobiilisovellus kokoaa hyvinvointialueen palvelut yhteen sovellukseen. Sovelluksesta löydät tietoa hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.

Kun olet kirjautunut sovellukseen, voit

  • tarkastella ajanvarauksiasi, laboratoriotuloksiasi sekä ammattilaisten kirjauksia
  • olla turvallisesti yhteydessä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiseen videoyhteyden, digipolkujen tai chatin välityksellä
  • täyttää digitaalisen esitietokyselyn
  • asioida läheisesi tai lapsesi puolesta
  • tarkastella digipolkujasi
  • siirtyä OmaKantaan, OmaKelaan ja Kansalaisen terveyspalveluihin.

Sovelluksen voit ladata sovelluskaupastasi. Voit kirjautua palveluun myös osoitteessa omahame.fi. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkosivu

Lähisuhdeväkivaltatyö

Voit ottaa yhteyttä lähisuhdeväkivaltatyöhön puhelimitse virka-aikana.

Puhelin
  • 8.1.2024 alkaen ensisijainen yhteydenottonumero
  • Lähisuhdeväkivaltatyön koordinaattori

Kunnat

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä

Nettiturvakoti.fi

Nettiturvakoti.fi -sivusto tarjoaa väkivallan eri osapuolille, kokijoille, tekijöille, lapsille ja nuorille sekä huolestuneille läheisille tietoa väkivaltailmiöstä, avun hakemisesta, selviytymisestä sekä auttavista tahoista. Sivustolta löytyy artikkeleita sekä erilaisia testejä ja tehtäviä oman tilanteen selvittämiseksi. Sivustolta löytyy myös Apua väkivaltaa chat ja Lasten ja nuorten chat, joissa voi keskustella lähisuhdeväkivallasta työntekijän kanssa.

Verkkosivu

Nollalinja 080005005

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalla voit kertoa tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi luottamuksellisesti. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Sinun ei ole pakko kertoa nimeäsi eikä päivystäjä saa tietää puhelinnumeroasi. Soitto Nollalinjalle ei myöskään näy puhelinlaskusi erittelyssä.

Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Kriisipäivystäjillä on käytössään palveluhakemisto, josta löytyvät poliisin, turvakotien, oikeusviranomaisten ja järjestöjen yhteystiedot ja aukioloajat. Tarvittaessa päivystäjät antavat tietoa valtakunnallisista tai soittajan lähiseudulla sijaitsevista palveluista.

Jos Nollalinjalla on ruuhkaa ja päivystäjät ovat varattuja, voit soittaa milloin tahansa uudelleen. Nollalinjalta ei voida soittaa sinulle takaisin, koska puhelinnumerosi ei tallennu soittaessasi mihinkään.

Ulkomailta soitettaessa Nollalinjan puhelinnumero on +358 80 005 005.

Nollalinja on auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Verkkosivu

Lähisuhdeväkivaltatyöhön voit soittaa virka-aikana esimerkiksi seuraavissa tilanteissa

  • olet kokenut lähisuhdeväkivaltaa tai olet huolissasi läheisesi tilanteesta
  • olet huolissasi omasta väkivaltaisuudestasi tai pelkäät käyttäväsi väkivaltaa
  • ammattilaisena tarvitset neuvoja ja konsultaatiotukea