Ajankohtaista lastensuojelusta

Lastensuojelun yhteystiedot

Lastensuojelun yhteystiedot

Lastensuojelun työntekijöiden puhelinnumerot löydät linkin takaa avautuvasta puhelinluettelosta. Voit hakea työntekijää nimellä, tittelillä tai esimerkiksi hakusanalla "lastensuojelu". 

Puhelinluettelo

 

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse etunimi.sukunimi(at)omahame.fi.

Lastensuojelun yhteissähköposti: lastensuojelu(at)omahame.fi. Sähköpostiosoitteeseen voit lähettää mm.

  • yleiset kysymykset lastensuojelusta
  • palveluntuottajien kuukausiraportit
  • ilmoitukset kunnan alueille sijoitetuista lapsista
  • opiskelijoiden yhteydenotot koskien opinnäytetöitä, harjoitteluja ja muita

Turvasähköposti lastensuojeluun.

Oma Hämeen kirjaamon sähköposti: omahame(at)omahame.fi. Tähän sähköpostiin voit lähettää mm.

  • lausunto- ja selvityspyynnöt
  • viranomaispäätökset 
  • muistutukset
  • asiakirjapyynnöt, katso ohjeistus tältä sivulta


Turvasähköposti kirjaamoon.

Lähetäthän salassapidettäviä tietoja ainoastaan suojatulla sähköpostilla. 

 

Yhteystietokortti: Oima-palvelu

Yhteystietokortti: sosiaalisen raportoinnin lomake

Sisältöjulkaisija

Papereita.
UUTINEN
31.12.2024

Oma Hämeen asiakasmaksuihin tulee muutoksia 1.1.2025 alkaen

Asiakasmaksujen korotukset koskevat pääasiassa terveydenhuollon maksuja.

Papereita.

Oma Hämeen asiakasmaksuihin tulee muutoksia 1.1.2025 alkaen

UUTINEN / 31.12.2024

Asiakasmaksujen korotukset koskevat pääasiassa terveydenhuollon maksuja.

Papereita.

UUTINEN / 31.12.2024

Oma Hämeen asiakasmaksuihin tulee muutoksia 1.1.2025 alkaen

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuusto on 17.12.2024 kokouksessaan hyväksynyt valtioneuvoston antaman asetuksen (STM/2024/19) mukaiset korotukset asiakasmaksujen enimmäismääriin. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2025. 

Asiakasmaksujen korotukset koskevat pääasiassa terveydenhuollon maksuja, mutta osa korotuksista kohdistuu myös sosiaalipalvelujen maksuihin, kuten kotona asumisen tukipalveluihin sekä lapsiperheiden kotipalveluihin. Pelastustoimen palvelujen asiakasmaksuhinnastoon on tarkennettu pelastustoimen viranomaismaksuja. 

Uudet asiakasmaksut päivitetään Oma Hämeen verkkosivuille vuodenvaihteessa 2.–3.1. Voit kuitenkin tutustua uuteen hinnastoon asiakasmaksujen sivuilla jo nyt.

Klikkaa tästä asiakasmaksujen sivuille

Muutoksia terveydenhuollon palveluiden asiakasmaksuihin 

Asiakasmaksujen enimmäismääriä korotetaan perusterveydenhuollossa pääsääntöisesti 22,5 prosentilla ja erikoissairaanhoidossa pääsääntöisesti 45 prosentilla. 

Esimerkkejä terveydenhuollon palveluiden maksujen muutoksista: 

  • Terveysaseman lääkäripalveluiden maksu on 18 vuotta täyttäneille 28,20 euroa/käynti (nykyinen maksu 23,00 euroa/käynti) 
  • Terveysaseman kiirevastaanoton käyntimaksu on 18 vuotta täyttäneille 38,70 euroa/käynti (nykyinen maksu 31,60 euroa/käynti) 
  • Päivystyspoliklinikkakäynnin maksu on 18 vuotta täyttäneille 66,70 euroa/käynti (nykyinen maksu 46,00 euroa/käynti) 
  • Suuhygienistin tutkimuksen ja hoidon maksu on 18 vuotta täyttäneille 13,80 euroa/käynti (nykyinen maksu 11,30 euroa käynti)  
  • Hammaslääkärin tutkimuksen ja hoidon maksu on 18 vuotta täyttäneille 17,90 euroa/käynti (nykyinen maksu 14,60 euroa/käynti)
  • Etävastaanotosta peritään asiakkaalta vastaava maksu kuin lähipalveluna tuotetusta vastaanotosta 
  • Käyttämättä ja perumatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneiltä 56,70 euroa.

Terveydenhuollon etäpalveluissa ja ryhmäfysioterapiassa otetaan käyttöön uudet asiakasmaksut

Oma Häme selkeyttää hoitopuheluiden ja ryhmäfysioterapian maksukäytäntöjä. 

Jatkossa hoitopuheluista, jotka korvaavat fyysisen vastaanottokäynnin, peritään asiakasmaksu. Perusterveydenhuollossa lääkärin hoitopuhelu rinnastetaan lääkärikäyntiin, josta voidaan periä maksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuoden aikana. Erikoissairaanhoidossa hoitopuheluista peritään vastaava maksu kuin poliklinikkakäynneistä. Mikäli hoitopuhelu on määritelty maksuttomaksi, se on asiakkaalle maksuton. Hoitopuheluiden maksut kerryttävät terveydenhuollon maksukattoa.

Muutoksen tavoitteena on tarjota selkeät ja tasapuoliset käytännöt etäpalveluna toteutetun hoitopuhelun maksukäytännöissä. 

Ryhmämuotoisesta fysioterapiasta peritään jatkossa asiakasmaksu, joka on puolet aluevaltuuston vahvistamasta fysioterapeutin käyntihinnasta. Tämä kattaa esimerkiksi voima- ja tasapaino-, allas-, tuoli-, toimintakyky-, sekä kipuryhmät.

Muutoksia sosiaalihuollon palveluiden asiakasmaksuihin 

Sosiaalihuollon alaisten palveluiden asiakasmaksuihin tulee korotuksia kotona-asumisen tukipalveluihin, lyhytaikaiseen asumiseen sekä vammaispalveluiden ylläpitomaksuihin. Tukipalveluiden ja ylläpitomaksujen kokonaisuutta on tarkasteltu kokonaisuudessaan vastaamaan paremmin palveluiden toimintamallimuutoksia sekä palvelun tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Uutena asiakasmaksuna lapsiperheiden kotipalvelusta aletaan periä asiakasmaksua. Jatkossa lapsiperheiden tilapäisestä kotipalvelusta peritään asiakasmaksu/tunti, joka on puolet aluevaltuuston vuosittain vahvistamasta tilapäisen kotihoidon käyntihinnasta. Maksimimaksu on neljä (4) tuntia / vuorokausi. Säännöllisen lapsiperheiden kotipalvelun maksut määräytyvät maksukyvyn, perhekoon ja palvelutuntien mukaan. Maksua ei peritä perhetyönä eikä lastensuojelulain avohuollon tukitoimena toteutettavasta kotipalvelusta.       

Hyvinvointialueen perimät asiakasmaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin (734/1992) ja sitä täydentävään asiakasmaksuista annettuun asetukseen (912/1992). Asiakasmaksun saa periä, jos laissa ei toisin säädetä. Maksuttomista palveluista säädetään laissa erikseen.

Katso tästä laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista
Katso tästä asetus sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Oma Hämeen logo
ARTIKKELI
27.12.2024

Turvanasi jouluna – kepposteleva tonttu tuo joulun perhetukikeskukseen

Joulukalenterin tonttu kuuluu Mäkikujan perhetukikeskuksen vastaanotto-osaston jouluun.

Oma Hämeen logo

Turvanasi jouluna – kepposteleva tonttu tuo joulun perhetukikeskukseen

ARTIKKELI / 27.12.2024

Joulukalenterin tonttu kuuluu Mäkikujan perhetukikeskuksen vastaanotto-osaston jouluun.

Oma Hämeen logo

ARTIKKELI / 27.12.2024

Turvanasi jouluna – kepposteleva tonttu tuo joulun perhetukikeskukseen

Tontun seikkailuja voi seurata Instagramissa m4kikujanperhetukikeskusvanamo-tililtä.

Mäkikujan perhetukikeskuksen vastaanotto- ja arviointiosasto Vanamon joulunajan vietto Riihimäellä alkaa heti joulukuun ensimmäisenä päivänä, jolloin kepposteleva ja hassutteleva tonttu saapuu taloon poronsa kyydillä. Tonttu seikkailee ja keppostelee aina aattoon asti. Vanamon jouluvalmisteluihin kuuluvat myös pikkujoulut, useat glögimaistiaiset, kuusen koristelu sekä joululeivonnaisten valmistelu joululahjoja ja -lauluja unohtamatta. 

Vanamo on auki vuoden jokaisena päivänä pyhistä riippumatta, joten jouluaattonakin Vanamossa työskentelee vähintään kaksi ohjaajaa. Tarpeen vaatiessa ohjaajien lukumäärää lisätään. Asiakasmäärät saattavat vaihdella nopeaan tahtiin Vanamon ottaessa vastaan uusia asiakkaita 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Joulun ajan asiakasmääräkään ei ole aina etukäteen tiedossa. Vanamo on osa Mäkikujan perhetukikeskusta, joka taas on yksi Oma Hämeen kolmesta lastensuojeluyksiköstä, jossa tarjotaan ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa lapsille ja nuorille turvallisessa ympäristössä. 

Jouluaattoaamu Vanamossa aloitetaan nauttimalla pitkään haudutettua riisipuuroa. Aamupalan jälkeen katsotaan televisiosta perinteisiä jouluohjelmia, pelataan lautapelejä ja puuhataan yhdessä mukavia asioita, kunkin toiveiden mukaisesti. Jouluaterialla on tarjolla perinteiset jouluruoat laatikoineen, kinkkuineen, kaloineen ja rosolleineen. Mutta jokainen lapsi ja nuori saa myös itse esittää ruokatoiveita. Pöydässä saattaa siis olla perinteisten ruokien lisäksi kananugetteja, pasta bolognesea tai vaikka sushia. 

Joulu on perheiden yhteistä aikaa ja Vanamossa pyritään huomioimaan lasten ja nuorten perheet mahdollisuuksien mukaan. Joku saattaa viettää joulun kotona, joku saattaa piipahtaa kotona jouluruoalla ja joskus joku lapsi tai nuori voi viettää joulunajan kokonaan Vanamossa. Tällöin pyritään siihen, että lapsen tai nuoren läheiset olisivat vähintään puhelimitse yhteydessä tai kävisivät vierailulla Vanamossa joulun aikaan. 

Vanamon vastaanottoyksikkö auttaa lapsia, nuoria sekä perheitä tilanteissa, joissa perheiden omat  voimavarat tai keinot eivät enää riitä. Vanamon ohjaajilla on vankka kokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä. Jokainen ohjaaja tekee työtänsä aidosti välittäen, tukien perheiden omia voimavaroja sekä vahvuuksia. Joulun aikaan on tärkeää luoda lapsille, nuorille sekä heidän perheilleen joulun taianomaista tunnelmaa, joka jokaisen tulisi saada kokea kerran vuodessa. 


 

Punainen joulupallo.
UUTINEN
20.12.2024

Muista joulun ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat

Osa Oma Hämeen terveysasemista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni.

Punainen joulupallo.

Muista joulun ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat

UUTINEN / 20.12.2024

Osa Oma Hämeen terveysasemista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on kiinni.

Punainen joulupallo.

UUTINEN / 20.12.2024

Muista joulun ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat

Joulun ja vuodenvaihteen aikaan osa Oma Hämeen terveysasemista, hammashoitoloista ja muista palvelupaikoista on viime vuosien tapaan kiinni. Pelastuspalveluissa ei ole sulkuja.

Joulun ja vuodenvaihteen poikkeusaukioloajat on koottu sivulle omahame.fi/poikkeusaukioloajat. Tietoja päivitetään tarvittaessa.

Huomioi nämä:

  • Lääkereseptien uusimipyyntöjä ei voi lähettää sähköisesti OmaKannan kautta 23.12.2024–2.1.2025 välisenä aikana. Huolehdi lääkereseptien uusimispyynnöistä ennen 23.12., jotta mahdolliset ongelmat reseptien uusimisessa voidaan välttää. 

  • Päivystysapu 116 117 – kiireellisen hoidon ensilinja: 1.1.2025 klo 00.00 – 2.1.2025 klo 07.00 välillä soita vain päivystyksellisissä tilanteissa. Tuona aikana tehdään potilastietojärjestelmään muutostöitä, ja niiden vuoksi ammattilaiset pystyvät toimimaan vain rajoitetusti asiakkaan asian hoitamiseksi. Hätätilanteessa soita 112. Hätänumero palvelee normaalisti ympäri vuoden, eikä potilastietojärjestelmän muutostöillä ole vaikutusta sen toimintaan. 
  • Kiireettömät terveydenhuollon palvelut avautuvat 2.1.2025 poikkeuksellisesti klo 10.
    Palvelut, kuten terveyskeskukset ja kuntoutus, ovat käytettävissä klo 10 alkaen. Terveysasemien puhelin- ja  takaisinsoitto aukeaa myös klo 10. Tämä koskee myös digitaalista sote-keskusta ja sen sairaanhoitajachat-palvelua, joka normaalisti on avoinna 8-20. 

    Suun terveydenhuollossa torstaina 2.1.2025 toiminta painottuu kiirevastaanottoihin. Poikkeuksellisesti ajanvarauksen puhelinpalvelu avataan vasta klo 9.00, kun tavanomaisesti se avataan jo klo 8.00. Suun terveydenhuollon chat-palvelu on kiinni 2.1.2025. Erikoissairaanhoidon ajanvarauksellinen toiminta palvelee 2.1.25 kutsun saaneita. Takaisinsoittopalvelu aukeaa klo 10.

    Kiireellistä hoitoa tarvitseville 116 117 -palvelunumero on kuitenkin toiminnassa normaalisti. Hätätilanteessa soita aina 112. Kanta-Hämeen keskussairaalan yhteispäivystys on auki 24/7, samoin muut päivystystoiminnat toimivat normaalisti.

Katso tästä kaikki poikkeusaukioloajat 
Tarvitsetko kiireellistä hoitoa? Katso tästä yhteystiedot