Navigointivalikko

Tammikuun lopun palkanmaksussa on ennakoitavissa häiriöitä

UUTINEN / 27.01.2023

Määräaikaiset työntekijät saavat 31. tammikuuta peruspalkkansa normaalisti. Työaikakorvausten ja...

UUTINEN / 27.01.2023

Tammikuun lopun palkanmaksussa on ennakoitavissa häiriöitä

Määräaikaiset työntekijät saavat 31. tammikuuta peruspalkkansa normaalisti. Työaikakorvausten ja hälytysrahojen maksuissa on joitakin puutteita.

 

Oma Häme maksaa määräaikaisten työntekijöiden palkan tiistaina 31. tammikuuta. Samana päivänä maksetaan myös vuorolisiä ja hälytyskorvauksia. Henkilöstöhallinnon tietoon on tullut perjantain alkuiltapäivään mennessä erilaisia puutteita ja virheitä, jotka pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Oma Hämeessä työskentelee määräaikaisina noin 800 työntekijää, joiden palkkapäivä on 31. tammikuuta. Tiistaina maksetaan myös tuntityöntekijöiden palkkoja, omais- ja perhehoitajien palkkoja ja palkkioita, vakituisten työntekijöiden palkkioita sekä vuorotyötä tekevien työaikakorvauksia ja hälytysrahoja. Kaikkiaan Oma Hämeellä on 31. tammikuuta maksusuoritteita reilulle 5 400 työntekijälle. Tunnistettuja virheitä on alle viidessä prosentissa palkkioita ja ne korjataan ensi viikon palkanmaksuun.

Lääkäreille maksetaan tammikuun lopussa päivystyskorvauksia joulukuulta. Näiden maksu kuuluu vielä luovuttaville organisaatioille. Poikkeuksena tästä on Kanta-Hämeen keskussairaalan lääkäreiden päivystyskorvaukset ja palkkiot, jotka Oma Häme maksaa. Näissä ei ennakoida olevan häiriöitä. Tammikuun päivystyskorvaukset tulevat lääkäreille maksuun hyvinvointialueelta helmikuun 28. päivä.

Perhe- ja omaishoitajien palkat ja palkkiot maksetaan sopimusten mukaisesti 31. tammikuuta. 

Puuttuvia palkkoja maksetaan erityisjärjestelyin

Määräaikaisia työntekijöitä on pyydetty tarkistamaan palkkalaskelmansa verkkopankista perjantaina 27. tammikuuta ja ilmoittamaan mahdollisista virheistä lähijohtajalle. Palkanmaksun virheitä on korjattu ja korjataan edelleen käsin henkilöstöhallinnossa.

Puuttuvia palkkoja maksetaan kassamaksuina ja pikasiirtoina, jolloin ne saadaan maksuun jopa saman päivän aikana. Palkanmaksun korjauksiin on varauduttu myös ylimääräisellä palkanmaksupäivällä 2. helmikuuta.

Palkanmaksun virheiden tekniset ja toiminnalliset syyt liittyvät vuodenvaihteen siirtymään. Hyvinvointialueelle perustettiin uudet talous- ja palkkahallinnon sekä yleishallinnon tietojärjestelmät. Tiedot luovuttavien organisaatioiden järjestelmistä eivät ole siirtyneet uusiin 100-prosenttisesti oikein.

Kun tiedonsiirtovirheet on saatu korjattua ja tammikuun siirtymävaihe jää taakse, pitäisi palkanmaksun sujua normaalisti.