Navigointivalikko

Palveluverkkoselvitys ja kuntayhteistyö esillä aluehallituksen seminaarissa

UUTINEN / 31.08.2023

Aluehallitus piti syysseminaarinsa Riihimäellä tiistaina.

Palveluverkkoselvitys ja kuntayhteistyö esillä aluehallituksen seminaarissa

UUTINEN / 31.08.2023

Aluehallitus piti syysseminaarinsa Riihimäellä tiistaina.

UUTINEN / 31.08.2023

Palveluverkkoselvitys ja kuntayhteistyö esillä aluehallituksen seminaarissa

Aluehallitus kokoontui tiistaina syksyn ensimmäiseen seminaariinsa Riihimäelle. Käsittelyssä oli hyvinvointialueen ajankohtaisia asioita ja kehityshankkeita. Syksyn päätöksenteko on jo hyvässä vauhdissa, kun aluevaltuustokin kokoontuu ensi viikolla.

Aluehallitus keskusteli tiistaina muun muassa Oma Hämeen palveluverkkoselvityksestä sekä palkkaharmonisaatiosta. Aluehallituksen puheenjohtajan Kaisa Lepolan (sd.) mukaan seminaariin valikoitui tärkeitä, keväällä valmisteltuja aiheita, joihin nyt syvennyttiin tarkemmin. 

— Työntekijäkokemuksen kehittäminen on hyvinvointialueella erittäin tärkeää ja palkkausjärjestelmä ja sen valtakunnalliset muutokset keskusteluttivat aluehallitusta. Palveluverkkoselvityksen yhteydessä pohdittiin mm. erilaisia mahdollisuuksia kuntien kanssa tehtävän yhteistyön syventämiseen, kertoo Lepola. 

Lisäksi aluehallitus käsitteli seminaarissaan Oma Hämeen brändiä, jota ollaan parhaillaan työstämässä sekä sai tilannekatsauksen Riihimäen sote-keskushankkeen suunnittelusta. 

Asukkaiden kuulemiseen tulee panostaa

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on käynnissä palveluverkkoselvitys. Aluevaltuusto päätti hyvinvointialueen toimipisteisiin liittyvän selvityksen tekemisestä toukokuussa. Selvitystä tehdään parhaillaan yhteistyössä kuntien ja valittujen kumppanien kanssa ja se valmistuu marras-joulukuun vaihteessa. Aluevaltuusto käsittelee palveluverkkoselvitystä joulukuun kokouksessaan. 

Aluehallituksen mukaan toimipisteverkkoon liittyvissä päätöksissä on otettava huomioon henkilöstön saatavuus. Lisäksi aluehallituksen mukaan palveluverkon ja lähipalveluiden suunnittelussa tulee huomioida asukkaiden liikkuvuus. Pidemmän tähtäimen suunnittelussa pitäisi puolestaan aluehallituksen mukaan huomioida kuntien kiinnostus yhteistyön laajentamiseen lähipalveluiden järjestämisessä sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä. 

Aluehallitus painotti sitä, että asukkaiden kuulemiseen tulee panostaa riittävän ajoissa. Lisäksi aluehallitus toivoi selkeyttä siihen, miten palveluverkko määritellään sekä siihen, mistä asioista päättää aluehallitus ja mistä asioista aluevaltuusto.

Aluehallitus tutustui seminaarin yhteydessä Riihimäen lasimuseoon. Aluehallituksen seuraava kokous on 11. syyskuuta. Aluevaltuusto sen sijaan on koolla ensi tiistaina Forssassa