Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Oma Hämeen henkilöstöä parveilee Verkatehtaan Lasipihalla henkilöstöpäivillä toukokuussa 2024.
UUTINEN
17.05.2024

Oma Hämeen toiset henkilöstöpäivät täyttivät Verkatehtaan

Sote- ja pelastusalan ammattilaiset olivat koolla viikolla Hämeenlinnassa.

Oma Hämeen henkilöstöä parveilee Verkatehtaan Lasipihalla henkilöstöpäivillä toukokuussa 2024.

Oma Hämeen toiset henkilöstöpäivät täyttivät Verkatehtaan

UUTINEN / 17.05.2024

Sote- ja pelastusalan ammattilaiset olivat koolla viikolla Hämeenlinnassa.

Oma Hämeen henkilöstöä parveilee Verkatehtaan Lasipihalla henkilöstöpäivillä toukokuussa 2024.

UUTINEN / 17.05.2024

Oma Hämeen toiset henkilöstöpäivät täyttivät Verkatehtaan



Oma Hämeen väki oli keskiviikkona ja torstaina koolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Hyvinvointialueen toiset henkilöstöpäivät kokosivat kahden päivän aikana noin 1 400 henkeä ympäri Kanta-Hämettä. Tänäkin vuonna henkilöstöpäivät järjestettiin kahtena samansisältöisenä päivänä, jotta mahdollisimman moni pystyi osallistumaan tapahtumaan työvuorojensa puitteissa. 

Henkilöstöpäivät avasi keskiviikkona aluehallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.). Lepola kannusti henkilöstöä suhtautumaan muutokseen positiivisesti.

— Tiukka taloustilanne on pakottanut meidät käynnistämään yhteistoimintaneuvottelut ja tekemään mittavat palveluverkkomuutokset. Silti jokainen meistä voi valita, miten toimii ja viestii. Asukkaiden luottamus hyvinvointialueeseen on kaikkien toiminnasta kiinni. Hyvät vuorovaikutustaidot ja hyvät kohtaamiset eivät maksa mitään. Niistä kuitenkin syntyy palvelujen laatu ja se jää asiakkaan mieleen, Lepola sanoo.

Henkilöstöpäivien pääpuhujana oli hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen, joka puhui Oma Hämeen arvoista ja strategisista painopisteistä. Hän käsitteli puheessaan myös hyvinvointialueen taloutta ja mainetta.

— Viimeisen vuoden aikana on ollut paljon kriisipuhetta. Hallinnollinen uudistus ja taloudelliset paineet aiheuttavat kyllä kriisiä, mutta meillä Kanta-Hämeessä on kuitenkin lupaava tilanne. Kun työntekijöiden on hyvä olla meillä töissä, niin silloin koko hyvinvointialue pärjää, totesi Naukkarinen.

Hyvinvointialuejohtaja puhui myös Oma Hämeen arvoista ja siitä, kuinka ne näkyvät onnistumisina. Yksi arvoista on rohkeus, joka tarkoittaa muun muassa kykyä kokeilla erilaisia toimintatapoja ja valita niistä toimivat. Naukkarinen kertoi, että Oma Häme otti ensimmäisenä hyvinvointialueena käyttöön oman mobiilisovelluksen. Kotisairaalatoiminnan laajeneminen sekä kotisairaalan ja ensihoidon yhteishanke Gerbiili on ollut menestys. Mainetutkimuksessa Oma Häme oli kolmanneksi paras hyvinvointialue ja 70 prosenttia työntekijöistä suosittelisi Oma Hämettä työnantajana.

— Juuri vaikean tilanteen vuoksi meidän on suunniteltava yhdessä, miten tästä mennään eteenpäin. Haluan kaikkien ymmärtävän strategiamme ja tietävän, mitä hyvinvointialueella on suunnitteilla nyt ja tulevaisuudessa. Talouden haasteista huolimatta meillä on tehty paljon positiivista kehitystyötä  ja palveluissa on saatu paljon aikaan ja lisää on tulossa, kannusti Naukkarinen.

Naukkarinen maalaili täpötäydelle Vanaja-salille myös hyvinvointialueen tulevaisuuskuvaa strategiakauden painopisteiden ja niiden toteuttamissuunnitelmien kautta. Kun taloudellisesti ja toiminnallisesti kestävä perusta on saatu rakennettua, voidaan palveluita kehittää asiakaslähtöisemmiksi. Sen jälkeen voidaan kehittää yksilöllisempiä toimintatapoja ja ennakoivaa toimintaa, millä saadaan kasvatettua vaikuttavuutta.

— Päätöksentekijät tekevät kyllä päätöksiä, mutta niiden toteuttaminen ja siinä onnistuminen on kiinni yhdessä tekemisestä. Siksi meillä keskustellaan aktiivisesti palveluverkon ja palvelurakenteiden muutoksista ja niitä suunnitellaan yhdessä asiantuntijoiden ja henkilöstön kanssa tulevien kuukausien aikana, sanoo Naukkarinen.

Verkatehtaan lasipihalla esiteltiin henkilöstölle hyvinvointialueen palveluja ja kehittämistoimintaa erilaisissa toimintapisteissä. Verkatehtaan lasipihalla esiteltiin henkilöstölle hyvinvointialueen palveluja ja kehittämistoimintaa erilaisissa toimintapisteissä. Esimerkiksi ikäihmisten palvelut esittelivät omassa pisteessään Raizer-nostotuolia (alla kuvassa), jolla kotihoidon työntekijät nostavat kaatuneita asiakkaita. Nostotuolia on kokeiltu Riihimäen Robohoiva-hankkeessa, josta saatujen hyvien kokemusten perusteella niiden hankkimista pohditaan muuallekin Oma Hämeen kotihoitoon.

Niina Päärmä (vas.) ja Pauliina Lamberg seuraavat, kun Aleksi Myllymäki esittää asiakasta, jota Tiia Helen nostaa nostimen avulla.

Lisäksi tapahtumassa oli tarjolla Oma Hämeen omien asiantuntijoiden puheenvuoroja esimerkiksi työhyvinvoinnista, tekoälyn hyödyntämisestä, tietojohtamisesta, liikkuvista palveluista, asiakasohjauksesta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Lisäksi lähijohtajille oli oma ohjelmaosuus.

— Henkilöstöpäivät ovat ensisijaisesti työntekijöille suunnatut koulutuspäivät, joissa käydään keskustelua toiminnan kehittämisestä ja kurkistetaan yhteiseen tulevaisuuteen. Välillä on hyvä irrottautua arjesta ja ottaa aikaa työkavereiden kohtaamiseen. Jotta voi nähdä lähelle, on hyvä välillä kohdentaa katsetta omasta työyhteisöstä laajempaan kokonaisuuteen, henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.