Navigointivalikko

UUTINEN / 17.04.2023

Oma Häme tarvitsee lisää röntgenhoitajia - räätälöity koulutus alkaa syksyllä

Kanta-Hämeen hyvinvointialue toteuttaa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kanta-Hämeen keskussairaalan kanssa röntgenhoitajakoulutuksen, joka alkaa 30.8.2023. Koulutukseen on tarjolla 16 paikkaa.


Suomessa on tällä hetkellä pulaa röntgenhoitajista, eikä Kanta-Häme tee tässä poikkeusta. Oma Hämeen alueen jokaisessa röntgenyksikössä on henkilökuntavajausta, ja nyt tilanteeseen haetaan helpotusta alueelle räätälöidyn koulutuksen keinoin.


Yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa alkava röntgenhoitajakoulutus on maakunnallisesti merkittävä ja konkreettinen keino helpottaa koko alueen hoitajapulaa. Röntgenhoitajien tarvetta lisää entisestään röntgentutkimusten nopea kehittyminen. Kanta-Hämeessä tämä koulutus on ensimmäinen laatuaan.


Kanta-Hämeen hyvinvointialue toteuttaa yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun ja Kanta-Hämeen keskussairaalan kanssa röntgenhoitajakoulutuksen, joka alkaa 30.8.2023. Koulutukseen on tarjolla 16 paikkaa. Opinnot ovat päätoimista päiväopiskelua ja teoriaopetus lähetetään opiskelupaikkakunnille Kuopiosta videoneuvotteluyhteydellä. Erilaisia käytännön taitoja opiskellaan Kuopiossa ja Hämeenlinnassa, ja työharjoittelut suoritetaan perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköissä Kanta-Hämeen hyvinvointialueella.


Röntgenhoitajakoulutus on ammattikorkeakoulututkinto, jonka laajuus on 210 op (3,5 vuotta). Pohjakoulutuksen tulee olla ammattikoulu tai lukio. Monella valmiilla röntgenhoitajalla on pohjakoulutuksena lukio, lähihoitajan koulutus tai jokin muu sosiaali- ja terveysalan tutkinto.  Kaikille opiskelijoille on näillä näkymin työpaikka Oma Hämeen alueella.

Opinnot maksavat opiskelijalle 350 € ensimmäisenä vuonna. Maksu koostuu Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista. Kun opiskelijalla on kasassa 60 op, Savonia ottaa opiskelijan tutkinto-opiskelijaksi, eikä kustannuksia opetuksesta enää tule.


Koulutuksen infotilaisuus järjestetään verkossa 27.4.2023 klo 15 – 16
osoitteessa https://savonia.zoom.us/my/kaijalaitinen (avain 0909)

Sitovat ilmoittautumiset polkuopintoihin tulee tehdä 22.5. – 26.5.2023 välisenä aikana. Huomaathan, että ilmoittautumissivu avataan 22.5.2023 klo 16 Savonian avoimen ammattikorkeakoulun koulutuskalenterissa osoitteessa https://ella.eduplan.fi/savonia.

Lisätietoja: 
OmaHäme  –  Kanta-Hämeen hyvinvointialue
Tanja Pihlavamäki 
Osastonhoitaja, Tutkimusyksiköt 
puh. 03 629 2122, 040 190 5545
tanja.pihlavamaki(at)omahame.fi


Lisätietoa hakemisesta ja ilmoittautumisesta:
Lehtori Mirja Halonen
Puh. 044 785 6412
mirja.halonen(at)savonia.fi


Lisätietoa opintosisällöistä:
Lehtori Kaija Laitinen
Puh. 044 785 6428
kaija.laitinen(at)savonia.fi