Navigointivalikko

Elomessujen sisäänkäynnillä paljon ihmisiä vuonna 2022

Oma Häme esittelee digitaalisia palvelujaan elo-syyskuussa yleisötapahtumissa

UUTINEN / 01.08.2023

Hyvinvointialuetta ja sen palveluja esitellään muun muassa Elomessuilla Hämeenlinnassa.

Elomessujen sisäänkäynnillä paljon ihmisiä vuonna 2022

Oma Häme esittelee digitaalisia palvelujaan elo-syyskuussa yleisötapahtumissa

UUTINEN / 01.08.2023

Hyvinvointialuetta ja sen palveluja esitellään muun muassa Elomessuilla Hämeenlinnassa.

UUTINEN / 01.08.2023

Oma Häme esittelee digitaalisia palvelujaan elo-syyskuussa yleisötapahtumissa

Hyvinvointialuetta tehdään elo-syyskuussa tutuksi Kanta-Hämeen asukkaille. Oma Häme on mukana Hämeenlinnan Elomessuilla 5.–6. elokuuta, Riihimäen Lempi-festivaalilla 11.–13.8. ja Forssan syysmarkkinoilla 9. syyskuuta. Lisäksi Oma Häme osallistuu Hyvin sanottu -keskustelufestivaaliin Hämeenlinnassa syyskuun lopussa.  

Elomessuilla oli aurinkoinen tunnelma vuonna 2022. Kuva: Suvi Turunen / Oma Häme

Tapahtumiin osallistumalla haluamme lisätä Oma Hämeen tunnettuutta ja asukkaiden tietämystä hyvinvointialueen toiminnasta. Samalla on mahdollisuus kuulla asukkaiden toiveita ja tarpeita sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.  

Tulevana viikonloppuna Oma Häme on näkyvästi esillä perinteisillä Elomessuilla, jotka järjestetään Pullerin urheilupuistossa Hämeenlinnassa. Oma Hämeen osasto on sisällä Loimua Areenassa. Tuomme messuilla esiin uusia digitaalisia palvelujamme ja muistutamme muista tutuimmista palveluista. Nyt on jo käytössä Digitaaliset terveyspalvelut, josta löytyy muun muassa sairaanhoitaja-chat. Uusi palvelu löytyy omahame.fi-sivuston etusivulta. Ruudun oikeassa alakulmassa avautuu chatbotti, joka ohjaa asiakkaan Omaolo-palveluun, chat-asiointiin tai Oma Hämeen sivustolla eteenpäin. Oma Hämeen mobiilisovellus otetaan puolestaan käyttöön syksyllä. 

Osastollamme messuvierailla on muun muassa mahdollisuus kokeilla palomiesten varusteita ja tutustua Perhekeskus Uppiksen Arjen kesyttämöön sekä ikäihmisten hyvinvointiteknologiaan. Lisäksi messukävijöillä on mahdollisuus kertoa ajatuksiaan ja toiveitaan asukkaiden osallisuuden edistämisestä hyvinvointialueella. Myös rekrytointitiimi ja Assi-sairaala ovat mukana messuosastolla. 

Elomessujen piha-alueelle kaartaa tapahtuman ajaksi taidelanssi. Kaikissa Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ambulansseissa on esillä kuvia Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmien teoksista. Messujen aikana Oma Häme esittäytyy yleisölle myös ohjelmalavalla. 

Lisää lempeä ja parempia keskusteluja 

Riihimäellä järjestetään 11.–13. elokuuta toista kertaa Rakkausfestivaali Lempi. Osallistumme sunnuntain hyvinvointitapahtumaan kaupunginmuseon pihalla. Sen lisäksi hyvinvointialueen ”partiot” jalkautuvat perjantaina, Lempin treffi-iltana, Riihimäen keskustaan jakamaan kondomeja. Kaikki Kanta-Hämeessä asuvat tai opiskelevat, alle 25-vuotiaat nuoret ovat oikeutettuja maksuttomaan ehkäisyyn.  

Forssalaisille hyvinvointialuetta esitellään kuukausimarkkinoilla 9. syyskuuta. Syyskuun lopussa Oma Häme osallistuu Hyvin sanottu -keskustelufestivaalille Hämeenlinnassa. Toista kertaa Verkatehtaalle pystytettävä tapahtuma on osa Ylen ja Erätauko-säätiön vetämä hanketta, jolla parannetaan suomalaista keskustelukulttuuria. Oma Hämeen järjestämä keskustelu pyrkii purkamaan sote-alaan liitettyjä vääristyneitä käsityksiä ja yleisimpiä ennakkoluuloja. 

Syyskuun tapahtumista kerromme lisää myöhemmin. Tervetuloa ensin Elomessuille ja Lempifestareille!