Navigointivalikko

Kotihoito ottaa avaimettoman ovenavauksen käyttöön Lopella

UUTINEN / 04.09.2023

Mobiililukot lisäävät avainturvallisuutta ja sujuvoittavat kotihoidon työtä.

Kotihoito ottaa avaimettoman ovenavauksen käyttöön Lopella

UUTINEN / 04.09.2023

Mobiililukot lisäävät avainturvallisuutta ja sujuvoittavat kotihoidon työtä.

UUTINEN / 04.09.2023

Kotihoito ottaa avaimettoman ovenavauksen käyttöön Lopella

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kotihoito laajentaa avaimettoman ovenavauksen Lopelle. Muualla hyvinvointialueella järjestelmä on jo laajalti käytössä. Mobiilikäyttöinen ovenavaus lisää avainturvallisuutta ja sujuvoittaa kotihoidon työtä. 

Avaimeton ovenavausjärjestelmä koostuu huoneiston ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettävästä ovenavauslaitteesta ja henkilökunnan käyttämästä mobiilisovelluksesta. Kuva: Tunstall

Mobiilisovelluksella aukeavia lukkoja asennetaan syksyn aikana kotihoidon asiakkaiden oviin Lopella. Muutoksista sovitaan asiakkaiden kanssa. Lukko asennetaan nyt noin 120 asiakkaalle. Yhteensä Lopella on tällä hetkellä lähes 200 kotihoidon asiakasta. 

–  Lukko asennetaan lähtökohtaisesti säännöllisen kotihoidon asiakkaille. Asennus edellyttää asiakkaan suostumusta ja vuokrahuoneistoissa myös asunnon omistajan ja isännöitsijän lupaa. Asunnon lukon ja oven on oltava sellaisia, joihin sähköisen lukon voi asentaa ilman suurempia lisätöitä, valottaa kotihoidon päällikkö Anu Kinnunen

Järjestelmä koostuu huoneiston ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettävästä ovenavauslaitteesta ja henkilökunnan käyttämästä mobiilisovelluksesta ovien avaamiseen. Mobiililukot lisäävät avainturvallisuutta ja sujuvoittavat kotihoidon työtä.  

–  Hoitajien ei tarvitse pitää mukanaan asiakkaiden kotien avaimia, kun lukot aukeavat mobiilisovelluksella. Tavoittelemme muutoksella myös sitä, että asiakkaalle ja hoitajalle jäisi enemmän yhteistä aikaa, kertoo kotihoidon tulosaluejohtaja Anne Hintsala

–  Esimerkiksi turvahälytyksissä asiakkaat saavat avun nopeammin, kun hoitajan ei tarvitse erikseen lähteä hakemaan avainta. Hoitaja voi tiedon saatuaan suoraan mennä avuksi asiakkaan luokse. 

Avaimeton ovenavauslaite on mahdollista asentaa myös taloyhtiön yhteisiin tiloihin, esimerkiksi kerrostalojen alaoviin, jolloin työntekijä pääsee helposti ja nopeasti sisälle rappukäytävään. Ovenavauslaitteen asentaminen yhteisiin tiloihin tehdään aina yhteistyössä asiakkaan taloyhtiön ja isännöintitoimiston kanssa. 

Mobiilikäyttöisen lukon asennus ei vaikuta oven avaamiseen tai lukitsemiseen tavallisilla avaimilla. Taloyhtiön yleisavaimet toimivat kuten ennenkin.  

Ovenavauslaitteen asentaminen ja myöhempi poistaminen on kotihoidon asiakkaille ja taloyhtiöille maksutonta. Laitteen asentamisesta tai poistamisesta ei jää jälkiä oveen. Asennuksen ja poiston tekee valtuutettu lukkoliike.