Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Assin pysäköintilaitoksen havainneluonnoskuvat (ei vielä lopullinen suunnitelma) KUVA: INTEGRATED -työyhteenliittymä

UUTINEN / 19.06.2023

Assi-sairaalan pysäköintilaitoksen ja henkilöstöravintolan suunnitelma on valmistunut

Pysäköintilaitoksen ja henkilöstöravintolan kustannusarvio on noin 30 miljoonaa. Päätös rakentamista tehdään syksyllä.

Assi-sairaalan pysäköintilaitoksen rakennussuunnitelmat ovat valmistuneet ja päätösesitys rakentamisen käynnistämisestä tehdään aluehallituksen kokoukseen 14. elokuuta. Pysäköintilaitos koostuu kahdesta osasta: noin 18 000 neliömetrin pysäköintitalosta ja noin 2 200 neliömetrin henkilöstöruokalasta. Suunnitelmaa esiteltiin aluehallitukselle maanantaina 19. kesäkuuta.

Suunnitelmaan kuuluu henkilökunnan ja sairaalan asiakkaiden käyttöön tuleva 600-paikkainen pysäköintitalo (P-talo). Talosta löytyy liikuntaesteisille tarkoitettuja parkkipaikkoja sekä sähköauton latauspaikkoja. Rakennuksen toiseen osaan (M-talo) tulevat pyöräparkki, Assin teknisiä tiloja sekä noin 250- paikkainen henkilöstöravintola, joka palvelisi myös sairaalassa vierailevia asiakkaita.  Kaikki tilat on suunniteltu esteettömiksi.

Pysäköintilaitoksen ja henkilöstöravintolan toteuttajaksi ehdotetaan Ahveniston sairaala-allianssia. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on 28 31 miljoonaa euroa.  Kustannukset täsmentyvät vielä jatkovalmistelun aikana. Pysäköintilaitoksen osuus kokonaiskustannuksista on noin 64 ja henkilöstöravintolan noin 36 prosenttia. Venäjän hyökkäys Ukrainaan sekä koronakriisi ovat nostaneet rakentamisen kustannuksia, mikä on aiheuttanut epävarmuutta kustannusten arviointiin.

Työmatkaliikkumisen selvitys vahvisti paikoituksen tarpeellisuutta

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on teettänyt selvityksen sote-henkilöstönsä työmatkoista. Selvityksen perusteella suurin osa työntekijöistä kulkee työmatkansa omalla autolla. Assin pysäköintilaitoksen rakentaminen vastaisi työntekijöiden tarvetta, ja lisäisi sitä kautta työssä viihtymistä.

Assi-sairaalan asemakaava edellyttää 722 autopaikan rakentamista potilaiden ja henkilökunnan käyttöön. Tämä velvoite täytyy pysäköintilaitoksella. Pysäköintilaitoksen toimintaa on suunniteltu ja pysäköintitarpeita on tutkittu huolellisesti.