Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

UUTINEN
07.03.2023

Aluevaltuusto perusti integraatiovaliokunnan sekä täydensi asiakasmaksujen määräytymistä

Tiistain kokouksessa Forssassa valittiin myös yksilöjaoston jäsenet.

Aluevaltuusto perusti integraatiovaliokunnan sekä täydensi asiakasmaksujen määräytymistä

UUTINEN / 07.03.2023

Tiistain kokouksessa Forssassa valittiin myös yksilöjaoston jäsenet.

UUTINEN / 07.03.2023

Aluevaltuusto perusti integraatiovaliokunnan sekä täydensi asiakasmaksujen määräytymistä

Tiistain kokouksessa Forssassa valittiin myös yksilöjaoston jäsenet.

Kanta-Hämeen aluevaltuusto kokousti tiistaina Forssassa, HAMKin audiotoriossa. Reilun tunnin kokouksessa aluevaltuusto perusti integraatiovaliokunnan ja valitsi sen jäsenet. Lisäksi valittiin henkilöt yksilöjaostoon. Molempien toimielinten jäsenet on listattu tämän artikkelin loppuun.

Aluevaltuuston päätöksellä 16-henkisen integraatiovaliokunnan tehtävinä on hyvinvointialueen palveluintegraation seuranta ja palveluintegraatiota koskevien esitysten tekeminen muille toimielimille. Lisäksi se seuraa asukas- ja asiakaspalautetta ja kehittää Oma Hämeen palautejärjestelmiä. Integraatiovaliokunta seuraa myös kuntien ja hyvinvointialueen palvelurajapinnan toimivuutta. Aluehallitus voi jatkossa antaa vielä tarkempia ohjeita valiokunnan tehtävistä ja toimintatavoista.

Integraationvaliokunnan lisäksi toimintansa pääsee nyt aloittamaan aluehallituksen alaisuuteen siirretty yksilöasioiden jaosto, jonka tehtävänä on tehdä sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan ja toimivaltaan kuuluvat yksilöpäätökset. Lisäksi 9-henkinen yksilöjaosto käsittelee ja päättää viranhaltijoiden päätöksistä tehdyt oikaisuvaatimukset sekä raportoi muille lautakunnille palvelujärjestelmään liittyvistä kehittämiskohteista. 

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen hallintosääntöön muutoksen, joka linjaa yksilöjaoston jäsenistöä. Hyväksytyn muutoksen mukaan jaoston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla aluehallituksen varsinaisia jäseniä tai varajäseniä. 

Terveydenhuollon tasasuuruisiin maksuihin myös alentamisen mahdollisuus 


Aluevaltuusto teki tiistain kokouksessa täydennyksen hyvinvointialueen asiakasmaksuihin. Lain mukaan ei ole velvoitetta alentaa tai jättää perimättä terveydenhuollon tasasuuruisia maksuja. Oma Häme haluaa kuitenkin tämän mahdollistaa, koska asukkailla voi olla taloudellista syistä tarve hakea maksun alennusta tai perimättä jättämistä. Muutos ei koske peruuttamatta jättämismaksua tai todistusmaksuja. Asiakasmaksuja arvioitaessa voidaan kuitenkin käyttää myös harkintaa, jos se on perusteltua. 

Lisäksi aluevaltuusto teki kokouksessaan henkilövalintoja. Miia Heinonen (sd.) valittiin Kaisa Lepolan henkilökohtaiseksi varajäseneksi aluehallitukseen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Lisäksi Jari Nurmi (sd.) valittiin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakuntaan Sami Ylitalon (sd.) henkilökohtaiseksi varajäseneksi. 

Tiistaisen kokouksen esityslistan löydät täältä. Aluevaltuuston seuraava kokous on 11. huhtikuuta Hämeenlinnassa. Tiistain kokouksen tallenne löytyy Youtubesta

YKSILÖJAOSTON JÄSENET

Jäsen Varjäsen
Pj Lepola Kaisa SDP Heinonen Mia 
1.vpj Ahonen Antti KOK Stråhle Jaakko 
Einiö Mika SDP Ylitalo Sami
Suoranta Kirsti SDP Luopajärvi Päivi
Närkki Aino KOK Lindqvist Päivi
Saksa Reijo KOK Nuora Timo
Elo Irmeli KESK Knuuti Anne
Suomalainen Kari PS Salminen Antti
Viksten Satu VAS Lindroos EliseINTEGRAATIOVALIOKUNTA

Jäsen Varajäsen
Mustiala Marko SDP Räsänen Mikko
Prabhakaran Ranjithkumar SDP Hirvioja Alpo
Nahkuri Miia SDP Piipponen Irene
Lintonen Emmi SDP Järvinen Piritta
Rautio Sari KOK Kontturi Maija
Bitter Riku KOK Stråhle Jarkko
Siukola Lauri KOK Virtanen Kalle
Saarenmaa Lotta KOK Lähteenkorva Jaana
Taponen Merja KESK Räisänen Kirsi
Pura Eero KESK Innamaa Tapio
Turja Teppo PS Lartama Mika
Ylikerälä Sirpa VAS Belik Minna
Vanttaja Karri VIHR valitaan myöhemmin
Kylliäinen Kylli KD Saari Hannele
Saari Hannele LIIK Vesala Terhi
Metsäranta Tiina VKK Oja Sannamaria