Varmennekortin tilaaminen

Varmennekortin tilaaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, kuten esimerkiksi lääkäreille, farmaseuteille, sairaanhoitajille ja sosionomeille.

Yksityisen toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän varmennekortin. Organisaatiokohtaista henkilöstökorttia käyttävät organisaation muu henkilöstö, esimerkiksi sihteerit ja tietotekniset henkilöt.

Muille kuin Oma Hämeen työntekijöille varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Ulkopuolisille ammattilaisille vara-, sote- ja henkilöstökortin tilaus maksaa 55 €. PUK/ aktivointikoodin tilaus maksaa 45€

Kortit tilataan kuvattomana. Rekisteröintipisteissä ei ole kuvausmahdollisuutta.
Mikäli henkilö haluaa kortin kuvallisena, tulee hänen toimittaa kuvatiedosto rekisteröintipisteeseen toimikorttien kuvatiedostomäärityksen mukaisena:

  • Kuvatiedoston koko tulee olla välillä 172*210 – 309*378 pikseliä. Leveys/korkeus=0.817, tulostustarkkuus 300dpi, koko 5 – 200 kb.
  • Tiedostomuoto JPG tai TIF
  • Kuvatiedoston nimen pituus on maksimissaan 33 merkkiä.

Henkilön on saavuttava henkilökohtaisesti rekisteröintipisteeseen. Asioidessa on oltava mukanaan poliisin myöntämä voimassa oleva passi tai henkilökortti. Hyväksyttäviä tunnistamisasiakirjoja ovat myös Euroopan talousalueen jäsenvaltion, Sveitsin tai San Marinon viranomaisen myöntämä voimassa oleva passi tai henkilökortti ja muun valtion viranomaisen myöntämä voimassa oleva passi. Jos hakijalla ei ole em. asiakirjoja, poliisi voi tunnistaa pyynnöstä hakijan henkilöllisyyden muilla tavoin.

Toimi näin

Varaa aika rekisteröintipisteelle

Oma-Hämeen rekisteröinti pisteiden yhteystiedot toimipisteittäin. 

Saavu rekisteröintipisteeseen sovittuna aikana. 

Rekisteröijä tunnistaa sinut voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksellasi. 

Rekisteröijä tilaa kortin kotiosoitteeseesi.

Kortin ja aktivointitunnukset valmistus/ toimitus kestää noin kaksi viikkoa. Uuden PUK-tunnusluvun toimitusaika on noin 3-4 työpäivää.

Kanta-Hämeen hyvinvointialue laskuttaa muita kuin hyvinvointialueen työntekijöitä rekisteröintipalvelujen käytöstä jälkikäteen.

Varmennekorttiin liittyviä linkkejä