Hallinnollista muutosta valmistelee valmistelutoimisto

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanoa ja voimaanpanoa koskevalla lailla heinäkuussa 2021. Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Muutos koskee Kanta-Hämeessä Forssan, Hausjärven, Hattulan, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän kuntia.

Hyvinvointialueen valmistelua tehtiin helmikuuhun 2022 asti väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) johdolla. Nyt valmistelua johtaa vaaleilla valittu aluevaltuusto.

Sote-uudistuksen hallinnollista muutosta valmistelee hyvinvointialueen valmistelutoimisto. Valmistelutehtävät on jaettu neljään valmistelukokonaisuuteen: 1. Konsernihallinto ja siirrot, 2. Konsernitalous ja -rakenne, 3. Tietohallinto ja ICT sekä 4. Palvelut ja järjestäminen. Valmistelukokonaisuuksien sisällä valmistellaan muun muassa henkilöstösiirtoihin, sopimuksiin ja omaisuuteen, talouteen, hallintoon ja lukuisiin muihin toiminnan organisointiin liittyviä asioita.

Löydät valmistelutoimiston henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Hyvinvointialueen laskutustiedot